Lösa tänder

Ibland drömmer jag att jag tappar tänder, att allihop ramlar ut på en gång. Det är inte så nice dröm. Man vaknar inte upp med en känsla av välbehag direkt. En gång slog jag upp saken i en drömtydningsbok på biblioteket. Där stod två alternativa tolkningar.
1) Jag har eller kommer att vinna en stor summa pengar.
Kommentar: Händer ej. Har ej hänt. Kommer ej att ske.
2) Jag går igenom en fas av personlig mognad.
Kommentar:  Så många sådana drömmar som jag haft borde jag vara extremt mogen vid det här laget. I det närmaste övermogen. Jag en fallfrukt! Likt äpplena i vår trädgård. Kul.
På tal om tänder så hade vi en smärre förlossning i vårt badrum här om kvällen. Det var S som krockat med någon på skolan och fått två lösa framtänder som stod åt alla håll när jag hämtade henne för dagen. På kvällen var den ena så lös att vi tillsammans bestämde oss för att göra ett försök att lossa den. Hon ville ju inte råka svälja den på natten och gå miste om en guldtia i glaset på morgonen, ve och fasa! 
Så vi vickade och vickade och den kändes så lös. Så då drog vi. Då kändes den inte så lös😬. Men då var vi ju tvungna att fortsätta. Och ungen skrek! Och det blödde och ungen skrek än mer. Det var "andas" och "håll ut" och hålla handen och lida med henne. Som en förlossning ungefär. Eller... Inte... När jag tänker efter. Ja, ja. Den kom ut i alla fall Och ungen slutade skrika och började skratta och så var allt frid och fröjd igen. Phu.
I friden som följde gjorde jag några nya småkort. 
Plingplong på er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En liten tripp

Vi gjorde en liten tripp till Hemavan. Firade W som fyllt år...
Gick en längre vandring, jag och mannen...
Drack vatten ur fjällbäcken...
Tog med barnen på en liten vandring (det gäller att hejda sin egen eggelse och inte skrämma dem för alltid genom att gå för långt...). Kantarellerna lyste med sin frånvaro trots barnens knivskarpa blickar.
Sedan sov vi ut i det mysiga familjerummet, barnen älskar det, att sova så nära varandra. Vi hade svärfars med oss så de sov i dubbelsängen i det andra rummet.
Och vaknade nästa morgon till den här utsikten... Gudomligt.
Så myste vi lite i den här soffhörnan...
Och åkte hem med en längtan om att snart åka dit igen.
Tavlorna som står ovanför soffan har jag gjort av gamla tapeter.
Kul med fjäll både sommar och vinter, vår och höst!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ett uppdrag

Hello!
 
Uppdrag är spännande. Och ofta lite klurigt.. Jag fick ett annorlunda uppdrag före sommaren. Beställaren skulle gifta sig och rama in en flera personliga bilder i ett gammalt fönster. Hon ville ha med en särskild text, Nalle Phu skulle finnas i bilden och det skulle vara skärgårdsmotiv eftersom de skulle gifta sig i sådan miljö. Och så en bild med deras namn och datum.
Rosa och lila rosor skulle hon ha i buketten.
Ett kärlekskort till det - med vintagetapet. 
Grattis till dem!
 
Slutligen ett uppdrag till er (OBS har inget med ovanstående brudpar att göra😜):
Ha en bra fortsättning på dagen/kvällen/natten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...