Sthlm

Hemma! Lite mer inspirerad, lite gladare, lite tröttare. Den kvinnostinna symässan bjöd på mycket vackert för ögat. Så många duktiga och kreativa själar det finns därute!
Lite material handlade jag. Bland annat ett gäng fina sidenband. Vi människor blir ju höga av olika saker, eeeh.
I Stockholm var det också höst. Svägerskan är duktig på blommor. 
Vi tog en härlig promenad på Järvafältet. Vilken fin höst vi haft, jag är så glad för all sol!!
Jag hälsade på kära vänner.
Flanerade i fantastiska Gamla stan och blev nostalgisk. Åtta år sedan vi flyttade från huvudstaden nu.
Stortorget😍. 
Sörjde att en efterlängtad pappershandel hade lördagsstängt.
Och besökte en gammal återförsäljare av korten. Handkraft Swea på Västerlånggatan. Kanske återupptar vi samarbetet😊. 
Jag var på vernissage med mina kära bröder. Den äldre ställer ut minatyrmodeller på Tekniska museet nu.
Vilade, målade lite och umgicks med familj och vänner. Hade några fina dagar, så värdefullt att dra iväg ibland!
Stockholm är ju underbart men också jobbigt för en trött hjärna så nu för tiden är jag så nöjd med att vara besökare!
 
I helgen är det Allhelgona och till min fasa även Halloween. I år löser vi Halloweenproblemet med att åka bort på dop. Avskyr detta spektakel och fokuserar hellre på Allhelgonahelgens budskap. Önskar er alla en fin Allhelgonahelg❤️. Tänd ett ljus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Invigning

Ursäkta om jag tjötar men det här är ju oerhört viktiga grejer att veta för mänskligheten. Vi har haft invigning av vårt nya rum nu! Jag och barnen gick bananas med vimplar, ballonger och andra kalaskula grejer. W tyckte att rummet skulle få ett namn och arrangerade en tävling där alla som ville fick skriva sitt namnförslag på en lapp. L, sex år, skrev det enda ord hon kunde stava till vilket senare lottades fram som vinnare. Ordet var B-E-N! Namn som relaxen, ljusoasen, superrummet och andra fina förslag gick till papperskorgen. Så välkommen till BEN. Och oss.
Mellan varven gör jag lite mera kort. Marias blommor på sjukhuset efterfrågar ofta änglar.
Och så lite andra nya motiv med grattis, tack och sådant som alltid säljer.
för att ni tittar!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resa, höst & trauma

Hej alla glada och alla andra.
Nu drar jag till Stockholm och samlar inspiration! Jag ska på Symässan i Älvsjö. Där har de inte bara sygrejer (don't like to sy, har traumatiska syslöjdsminnen från skolan innefattande ständigt och omöjligt trådtrassel med åtföljande andnöd, en less och sur-hunger-arg fröken samt den bottenlösa besvikelsen på en gräslig, knappt skjortliknande kreation i kräkframkallande tyg efter ljusår av kamp vid maskinen). Jo, ja, på mässan finns även en massa annat pyssel och hantverk att få idéer ifrån. Och handla ett och annat. Det brukar vara en jättebra mässa! Så ska jag träffa brorsan med familj och andra brorsan och mina föräldrar och några kompisar.
Nu är hösten här! Inte min favoritårstid men den kan ju faktiskt vara riktigt härlig, som den varit hittills i år! Jag tog en underbar promenad i närområdet härom dagen och fick några fina bilder i kameran.
 
 
 
 
 
Här ser ni några tidigare uppdrag, målade i akvarell med höstliga färger.
Och så den här, med en fin text av Bruno H Burgel.
"De flesta människor tar inte vara på de små glädjeämnena i sin jakt efter de stora. men konsten är att överallt se, leta upp och känna igen dessa små glädjeämnen." 
Vi hörs!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Överdos Norrland

Hellajsan.
Vi har haft Stockholmsbesök. En god vän till mig hälsade på och förgyllde vår helg. Det var så trevligt, så till den grad att barnen GRÄT när hon åkte. Det blev väldigt tragiskt här i huset. Tomt och tråkigt. De hade ju haft väldigt gott sällskap i studsmattan till exempel!
Under dagarna hos oss fick hon uppleva en god bit av Norrland. Hon åt palt för första gången på fredagen, vi hade surströmmingskalas på lördagen och på söndagen lagade vi älgfilé med kantarellsås. Nästan överdos! Vi besökte Väven, de nya parkerna i Umeå och tog långa promenader längs sjö och hav och skog här i Holmsund. Och hon hävdar att hon redan vill tillbaka, så lite frälst blev hon nog. Men snart är det jag som åker till Stockholm. Jag är ju lite in love with den stan också!
Nåväl. Till något helt annat: Novas mamma ville ge henne en tavla till sitt rum. Den här texten är ju bara så fin!
Ingen är som Du heller. Eller jag. Tänk så fantastiskt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Höstfix

Heeej!
Nu är det höst tror jag minsann. Redan gjort: Tagit fram överdragsbyxor, vantar, mössor, varma jackor och bunkrat snytpapper. Borde göras: Rensa barnens garderober på allt som blivit för smått, köpa nytt och större, ta in studsmatta, utemöbler, avveckla trädgården, fixa cykellysen och ta fram reflexer. Jodå. Jag gläds i alla fall åt uterummet enormt mycket. Soliga dagar blir det så varmt och skönt trots de kyliga vindarna utanför.
Jag har gjort lite nya kort med höstfärger. De här, med riktiga löv som jag laminerat och monterat på kort. 
Och kort i lite andra i färger som passar just nu.
Ikväll blir det After work med vänner och i morgon tacoparty. Ha en härlig helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...