Det var kul

När femåringen full i skratt berättade att hennes kompis berättat att han har ett R (ärr) i huvudet! Och när jag frågar om någon av kompisarna har ett husdjur och hon svarar: Ja, Elin har en insekt på sin vägg! Och (åh, det finns så många exempel!) när en fröken frågar om någon varit avundsjuk och hon glatt utbrister: Nej, men jag har varit magsjuk! Hon bjuder på så många skratt nu, helt underbart.
 
Kul var det också att vara i fjällen igen. Strålande väder, fint skidföre, fantastiska barn på skidor, alla glada...
Kul är också att jag fått ihop två nya tavlor till utställningen på Brobergs!
Och så har jag klämt ur mig lite nya kort. Det var väl roligt.
Ha en kul dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Livets kontraster.

Det är bra att äta frukt för då blir man frisk och sund, säger doktor och dietist. Det är inte bra att äta frukt och juice för då får man syraangrepp på tänderna och det är jättedåligt hävdar tandis.
 
 
Det är bra att vara ute i solen för då produceras d-vitamin som håller oss pigga på vintern. Det är inte bra att vara ute i solen för då kan man få hudcancer och ve och fasa skador på hornhinnorna. 
 
 
Det är förnämligt trevligt och härligt för sinnet att resa men det är inte bra för miljön. Riktigt dåligt!
 
Det är jättebra att dricka måttliga mängder kaffe och rödvin för det innehåller nyttiga ämnen som t.e.x. antioxidanter som kroppen mår prima av. Det är verkligen ingen höjdare att dricka kaffe och vin för då kan man bli beroende, erfara skadliga effekter på kroppen och inte minst få missfärgade tänder!!
 
Det är sannerligen nyttigt att äta mycket frukt och grönt. Men de är så besprutade så enligt vissa forskare är det rent av skadligt att äta stora mängder, tänk på det! Och beakta miljön - för att vi ska få äta kiwi som innehåller mängder av välgörande c-vitamin måste frukterna färdas från andra sidan jordklotet. Är det vettigt?
 
 
 
 
Att dricka mjölk och äta kolhydrater är bra för kroppen för sitt höga kalcium- respektive energiinnehåll. Men det är minsann tufft för våra känsliga magar som ska spjälka dessa svårsmälta ämnen. Kolhydrater är dessutom fettbildande enligt många och det är ju väldigt poppis just nu att köra lågkolhydratkost.
 
Att äta kött är toppen för det innehåller mycket järn och bra med protein som kroppen behöver. Men vår höga köttkonsumtion gör stor skada för miljön och är väl i princip alltid oetiskt mot de stackars djuren.
 
 
 
Att simma är världens mest skonsamma träningsform. Men simmar du som enda motion belastar du inte skelettet vilket bäddar för framtida benskörhet!
 
 
Det är viktigt att äta regelbundet och ofta för då håller man blodsockret jämnt och fint som påverkar humör och ork. Det är verkligen förkastligt att äta ofta för då får aldrig tänderna vila från de berömda syraangreppen och skadliga tandtrollen.
 
Det är gott att vara informerad och påläst. Men jag tror jag ska sluta läsa och lyssna - hur ska man hantera dessa livets kontraster?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Utställning, hjääälp

Pirr i magen, bensvaghet och lätt ångest blandat med ett skriande sug efter deras fantastiska morotskaka. Det är vad som händer i min lilla kropp när jag tänker på att jag på måndag ska ställa ut mina tavlor på Brobergs café i Umeå. Umeås kanske mysigaste fikaplace!
Några nya vintagetavlor och ett gäng barntavlor ska få hänga där och bli sedda och bedömda och berömda (?!) medan fikafolket mumsar kaka och sörplar gött kaffe. Förjortat spännande! Kul!
Tavlor liknande dessa hittar ni där.
Det var länge sedan jag gjorde klädkort och landskapstavlor av vintagetapeter. Och det jag gör hamnar på Kii, där hittas mina kort. Det är roliga att göra, men erbarmligt tidskrävande. 
Man kommer också kunna flukta på barntavlor liknande dessa:
Peace be with you!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vi drog till fjällen

Ja, det gjorde vi och kom hem med lite ny kraft och energi till resten av vintern. Batteriladdaren har suttit i kan man säga. Skönt.
Här har vi tagit Kungsliften upp till toppen och mötts av att det var helt vindstilla. Magiskt!!!
En nybliven skidstjärna som gått skidskola med Lenny Lämmel😄. Och de eminenta skidlärarna mor och far.
Här är en till stjärna på skidhimlen. Stolt som en tupp!
På skaparfronten inte så mycket nytt. Men en barntavla till Malmö har jag gjort.
Hejsvejs från fjälluften.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...