En annorlunda jul

Brorsan drog just till solen på Jamaica, sexåringen är i full färd med att färglägga påskteckningar (!) och jag har helt glömt bort att digga Kicki Danielssons julskiva som tvångsmässigt hängt med sedan barndomen (ingen jul utan Kicki!!! ). Den här julen börjar lite eljest. Men det ska nog bli ordning. Jag vill önska er mina läsare, kunder och vänner en riktigt God jul och ett Gott 2016! 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Julefrid?

Jag älskar julen! Men var är julefriden? Jag ser den inte riktigt idag. Det är så mycket i vägen. Julavslutningar, julfester, julkort, julbak, julgranar som ska kläs och julklappar ska fixas. Barnen är härligt i gasen, de ser bara möjligheter. Julen ÄR ju så mysig, det är bara så mycket som ska vara avklarat innan ledigheten sätter in och mitt i julstöket tar energin bara slut. Dags att sänka ambitionerna. Andas, komma ikapp. Att ligga i soffan och titta på juleljus och äta choklad, kan man inte få göra det under december och hoppas att julen löser sig ändå? Det är väl egentligen det enda vi behöver i jul - vila, ljus, choklad -och så gärna lite skön, kravlös gemenskap av andra??
Ni får en dikt idag, en som jag fick av en vän för länge sedan. Den dyker upp i mitt medvetande ibland. Andas in och öppna hjärtat och se om du kan hitta en lugn stund i julröran.
 
Det måste finnas dagar
då inget händer
då kraven faller
och ingen räknar
vad du gjort och inte gjort
 
Det måste finnas dagar
då tankarna vingkläds
då det etablerade inte gäller
och ingen bryr sig
vad du bejakar eller förkastar
 
Det måste finnas dagar
då bara du är viktig
då relationerna vilar
och ingen frågar
vart du går och inte går.
 
Lars Björkland
Till er alla!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mer av allt

Hej vänner!
Inlägget om träning 💪 var välbesökt (nu har jag kommit på en grej till, att man måste träna balansen genom att stå på ett ben varje gång man borstar tänderna. Att ha bra balans är jätteviktigt för att inte halka och bryta lårbenshalsen varje vinter. Det tar visst aldrig slut detta, jag måste sluta läsa en massa skit plus glömma allt jag lärt mig på sjukgymnastprogrammet😬) men idag ska jag blogga om annat!
I veckan har jag fått iväg ett par nya barntavlor.
De här tavlorna såldes på en missionsauktion förra helgen och intäkterna går direkt till välgörande ändamål.
Hoppas de kommer pryda sin plats i de nya hemmen.
Kjaaaaam!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...