Allt är en lek

Att ha barn är ju fantastiskt. Krävande men fantastiskt. Man får se världen med deras förundrade ögon. Lägga bort sina egna solkiga brillor en stund, se glädje och möjligheter i det som man själv kanske ser som krav och nödvändiga ont. Häromdagen går jag med S, fyra fantastiska år gammal, till tandläkaren. Hon slog in en tand under en semesterresa och det är av denna anledning vi åker dit.
När jag dyngsur av regn och blåst hämtar henne på förskolan hoppar hon lyckligt upp i min famn och jublar över det som väntar. Hon har längtat i flera dagar! Att cykla dit i detta förbenade regn är för henne bara roligt, man kan ju åka slalom mellan vattenpölarna, tjohooo! Väl framme rusar hon fram till de snören man kan dra i för att öppna ytterdörrarna, det är ju jättespännade, varför har vi inga sådana hemma?!? I väntrummet finns massor av roliga leksaker att roa sig med och att åka hiss och rutschkana i tandläkarstolen är ju helfestligt! Efteråt får hon öppna Hemliga lådan och välja sig en glittrig minisköldpadda eller en plastig ring - vilket Klimax!!! Tänk om vi vuxna kunde bli hälften så upprymda över ett tandläkarbesök... Att cykla i spöregn, att få en glittersköldpadda, att dra i dörrsnören... Känns lite, nej väldigt mycket avlägset!
 
På tal om leksaker har jag specialgjort en tavla till lille Alexander, i ena hörnet ligger utspridda leksaker på ett moln.
I morgon ska jag dra i dörrsnören så mycket jag orkar och se hur glad jag blir! Du med?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...