Hänt i veckan

Hej baberiba.
Här händer det grejer! 
Lägenhet i fjällen. Vackra, vackra fjällen. My godness vad spännande. Wiiiiiiiiiii.
Inspirerad av detta (och för att jag inte är överdrivet begeistrad i vargtavlorna från förra ägaren) har jag gjort två kollage av mina kära vintagetapeter. Först tyckte jag att de blev styggare än vargen, men nu finner jag dem lite coola ändå. 
Först gjorde jag ett så kallat sommarmotiv.
Och så ett tänkt vintermotiv.
Och här är de tillsammans, två av Sveriges vackra årstider.
Finemangs. Till topps vi gå! Eller så tar vi liften, jo det gör vi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kroatisk hösttröst

Hata mig inte. Men jag måste bara få dela några bilder från en nylig semesterresa och göra lite välförtjänt reklam för detta fantastiska land. Alltså - åk dit om du har möjlighet. Så vackert, lugnt, rent, billigt, god mat, trevlig befolkning och lugn trafik.
Vi bodde oförskämt bra. I lågsäsong behöver det inte kosta skjortan heller.
Orten, Makarska, var vacker som en saga.
Vi åt glass på parkbänkar och caféer. Glassen är som i Italien - extreeeeeeemt god!
Vi gick strandpromenaden.
 Vi snorklade i det klara vattnet.
Och sprang och flåsade i bergen. Uppförsbackarna var inget annat än grymma men humöret gott och inspirationen på topp!
Vi njöt av den vidunderliga utsikten uppifrån bergen. Så många vackra platser det finns här på jorden!
Nu hatar ni mig kanske men vi tittade på denna utsikt från vårt hus varje kväll. ÅÅÅÅÅÅÅH, nu dör jag av längtan.
De här lokala specialiteterna smakade ljufvligt. Nu dog jag igen. För ikväll blir det körven och makaroner hemma. Man kan ju kanske piffa anrättningen med en blomljusmanchett och några snygga streck ketchup vid sidan?
Happy, happy, happy, happy.
Här är huset jag tänkte köpa som inspirationslya för mitt skapande. Någon realist (läs: min man) stoppade mig. 
Nu vänjer vi oss vid utsikten av en ståtligt naken trädgårdshäck, drivor av tjusiga löv som borde krattas och en vackert regngråskimrande gata med röda hus. Det går an det med. Men jag drömmer om nästa solresa. Vad drömmer du om?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag älskar

...min träning. Storsjöhallen levererar! Passet var tufft, särskilt för mig som har svårt att gå annat än max när orken finns. Så nu ligger jag i soffan resten av dagen. Väl investerad tid? Ja, nyttigt på en massa sätt är det i alla fall med träning, inte minst för humör och hälsa!
 
Jag älskar hösten också! Nej , jag är dålig på att ljuga - inte så mycket gillar jag den. Nu kommer mörkret och kylan sakta men säkert, vi gör en djupdykning i förrådet efter galonbyxor och fleece och sadelskydd och långkallingar. Träden avlövas och det känns lite vemodigt, sommarens ljuvlighet ligger bakom och det är långt till nästa. Men visst, hösten kan vara väldigt fin också. En långpromenad en klar, solig dag med hög luft och små iskristaller i träden, det är riktigt fint, friskt!
 
Jag gör lite kort med hösttema nu. Med belysning från min ljusterapilampa! Plockar färgstarka löv från marken, laminerar, limmar på, textar, snörar, pärlar och mojsar på.
 
Har målat lite höstiga motiv också, hjortronen kanske är över vid det här laget men rönnbären lyser ännu röda i träden!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan. Lycka till med höstbestyren. Och träningen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Allt är en lek

Att ha barn är ju fantastiskt. Krävande men fantastiskt. Man får se världen med deras förundrade ögon. Lägga bort sina egna solkiga brillor en stund, se glädje och möjligheter i det som man själv kanske ser som krav och nödvändiga ont. Häromdagen går jag med S, fyra fantastiska år gammal, till tandläkaren. Hon slog in en tand under en semesterresa och det är av denna anledning vi åker dit.
När jag dyngsur av regn och blåst hämtar henne på förskolan hoppar hon lyckligt upp i min famn och jublar över det som väntar. Hon har längtat i flera dagar! Att cykla dit i detta förbenade regn är för henne bara roligt, man kan ju åka slalom mellan vattenpölarna, tjohooo! Väl framme rusar hon fram till de snören man kan dra i för att öppna ytterdörrarna, det är ju jättespännade, varför har vi inga sådana hemma?!? I väntrummet finns massor av roliga leksaker att roa sig med och att åka hiss och rutschkana i tandläkarstolen är ju helfestligt! Efteråt får hon öppna Hemliga lådan och välja sig en glittrig minisköldpadda eller en plastig ring - vilket Klimax!!! Tänk om vi vuxna kunde bli hälften så upprymda över ett tandläkarbesök... Att cykla i spöregn, att få en glittersköldpadda, att dra i dörrsnören... Känns lite, nej väldigt mycket avlägset!
 
På tal om leksaker har jag specialgjort en tavla till lille Alexander, i ena hörnet ligger utspridda leksaker på ett moln.
I morgon ska jag dra i dörrsnören så mycket jag orkar och se hur glad jag blir! Du med?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...