Glödhett!

Jag har en ny återförsäljare. På prov. Glödheta! På Röbäck i Umeå ligger detta glasblåseri. De gör fantastiskt vackra saker. Och de blev förtjusta i mina kort. Glädje!
 
Besök dem!
TACK Karin som tipsade mig om att detta ställe, som säljer så vackra presenter, inte hade några kort till salu. Nu är det ordnat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Livet haltar

Hej på er.
 
Livet haltar lite just nu. Sjukdom och läkarbesök och provtagningar och käkledsupphakning och huvudvärk och onda barnamagar. Och så - som grädde på moset - skador inom familjen. Suck och pust och röntgen och VAB och elände. Tur att vi fått hämta kraft och glädje i soliga, roliga fjällen. Även om det var där det hände. Skadan.
Just nu haltar fyraåringen - bokstavligen. Hon skadade sitt underben och fot under sin slalompremiär i helgen. Vill inte stödja på foten än, trots att röntgen inte visade något och att sjukgymnastmodern vill testa försiktig gåträning. Kanske har hon stukat foten eller fått någon liten liten spricka i benet. Oavsett, smärtsamt. Men vår tappra lilla kämpe tappar inte humöret. Hon kryper fram eller hoppar på ett ben och klagar aldrig någonsin. Men ibland utmanar hon mammans oerhört vältränade kropp genom att måsta bli buren. Det är lite skillnad att bära runt på en stabbig 17-kilos unge motför en liten lätt bebis. Även om man är bodybuilder. Mina biceps sväller för varje dag, kolla!!
Lillstumpan. Vill absolut upp i stora bygelliften som alla andra. Före fallet...
Superföre och superväder.
Peppade på ännu ett åk!
Köpenhamn endast 1142 km. Med tillräcklig fart från toppen så...?
Älskad brorsson kramar snöboll under fikapausen.
Solpaus på toppen.
Här har den ömma modern dött lilldöden efter att ha åkt som en tok i backarna.
Värsta svängen, Hökarängen. Typ.
Efter två helger på rad i slalombackarna är mina lår också muskligare than ever  (tyvärr inget bildbevis än) och all träningsvärk gör att jag också haltar. Inte riktigt..  Tjing!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fjällor i fjällen!

Fantastiskt Fina Fjällor i Fjällen...
Åker skidor i Härliga Hemavan
Och Tuffa Tärna
Briljerar och Bygger Benstyrka i Backarna
Surrar, Skrattar, Socialiserar och (ibland) Sover i denna Stora Stuga
Vem kunde önska mera? Inte jag!
Plötsligt känns vintern med sin blanka is och gnistrande snö ganska bra ändå...
TACK till Bästa Brudarna, Strålande Solen och Fabulösa fjällen!!!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vacker gosse

Till en vacker liten gosse vid namn Josef har jag fått äran att göra en tavla.
Du vet väl om att du är värdefull, säger vi till barnet. Det kunde vi gott säga till varandra lite oftare. Och till oss själva. Vi är värdefulla. Unika. Viktiga. Det finns bara en av dig. Och en av mig. Så fantastiskt. Heja oss!
 
TACK Bengta för beställningen - och fotot!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drömmen om våren

Jag drömmer om våren. Att lapa tidig vårsol från en ranglig trädgårdsstol och höra snön smälta och droppa från taken. Att äntligen cykla på torr asfalt. Att byta tjocka tunga vinterskor mot lätta sandaler, vilken känsla. Att sätta på barnen blott en enkel jacka och ett par gympaskor och traska till dagis och skola.  Att gå långa promenader utan att bli blöt om fötterna och se träden knoppas. Att i ateljen ladda med kort för barnafödslar och dop.
Och bröllopstider!
Och börja göra kort med grönskande björkar igen.
Tänk att få ta fram grillen!
Göra utflykter till en vacker tjärn mitt i skogen.
Att tillslut se äppelträden stå i blom, mmmmmm, det är så fint.
Och äntligen ta fram studsmattan och höra barnens glada skratt därfirån!
Och säga good bye till trista löpband och ett svettigt, syrefattigt  gym för att i stället ta en runda längs spåret vid sjön och göra yoga på bryggan. Andas frisk luft, få syre igen. 
Jaaaaaa! Jag längtar till våren! Gör du?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ett Nytt Umeå

 
Jag har upptäckt ett nytt Umeå i helgen. Ett Umeå där det byggs överallt, utvecklas och förändras och händer saker vart man än vänder nosen. Nya tjusiga hotell på flera ställen, ett Nytt kulturhus som ska husera det Nya biblioteket, ett Nytt museum och en Ny inomhuspiazza. Nya restauranger, Nya caféer, Nya köpcentran. Nytt, nytt , nytt.
 
Lite kluven till detta. Glad över att bo i en stad som växer och satsar och där det finns så många spännande ställen att besöka. Förundrad över vilket överflödssamhälle vi lever i och hur mycket pengar vi kan lägga, och lägger!, på kultur, nöjen och konsumtion. Förvirrad när jag tänker på att dessa pengar kanske kunde använts till en vård, skola och omsorg som ropar och blöder. Eller ska det ena ge det andra? Det är väl det man hoppas.
Bild: Arbetartidningen.
Bild: Mynewsdesk.com
 
På Nya Comfort hotell Winn i Umeå, bild ovan, bodde i alla fall jag och min resesäljande/hotelltestande kusin och jag i helgen. Fint! Från elfte våningen hade vi utsikt över Umeås takåsar. 
Här testade jag fish-eye-objektivet på kameran, man blir lite snurrig...
Och här svartvitt, man blir lite nostalgisk...
Men det var när vi gick på visning av det Nya/Gamla Stora hotellet som vi verkligen gapade! Så häftigt. Här berättar en av arkitekterna, Erik Nissen Johansen, om historien bakom hotellet.
Här ses den grymma drivvedstrappen som leder upp till översta våningen. I trappen har man byggt in rester av gamla möbler som man hittade uppe på vinden före renoveringen.
I sviten fanns det gott om svängrum, enorma fönster och sköna detaljer.
Badrum med bastu.
Och utanför hotellet, ihopbyggt med Väven, ligger det läckra inomhustorget ("piazzan") med restaurang, bageri och café, delikatessbutik och en massa sittplatser under bar (glas)himmel. Perfekt för kalla men soliga dagar!
Go Umeå! På alla sätt. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...