Jag har en vän.

Jag har många vänner. Många. Är så tacksam för det. Vad de betyder mycket! Sällskap, stöd och skratt genom livet. Vilken gåva. En av dem fick en tavla i födelsedagspresent av mig.
Man kan vända på den om man vill.
Och titta närmare på den.
Bilderna är inte prima, för jag tog dem med mobilkameran i all hast. Jag tog en utvald del ur en läcker tapet. Satte strasstenar och ramade in i passepartout och vit ram. Det kan du också göra! Denna tavla blir förhoppningsvis fin ovanför hennes vita byrå i hallen.
 
Med spränghuvudvärk önskar jag er en bra dag och kväll. Frid!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fröjdefull jul!

Vänner, kunder, besökare!
 
Idag är det julafton. Jag vet inte hur det känns just nu för jag skriver detta inlägg några dagar i förväg. Men förmodligen har jag magknip av tomtelängtan, käkbesvär av allt laxätande och allergiutslag av för mycket doftande på granen. Hur som:
Med lagom med klappar.
Påhälsning av en tomte.
Och vackra, väldoftande minnen av julen.
God jul i massor till er!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tillskott!

I tavelfamiljen. (Phu för oss!) Det är de japanska papperen och mina flinka fingrar som satt dessa alster till världen. Unika, handgjorda, finns bara dessa exemplar i hela världen. Det är typ spm en nyfödd bebis ju!!
Som sagt var, 480 kr för båda. En julklapp till dig själv eller någon annan i sista minuten? Se mina tidigare alster i samma familj under kategorin Alster med vintagetapet.
 
Hejsan svejsan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Julklappshets?

Inte alls väl? Bara julklappsbestyr, lussebullsbestyr, julgransbestyr, städbestyr, hygienbestyr (den årliga jultvagningen förstås!?) och inte minst mat- och julbordsbestyr. Som sagt, känn ingen stress... Kan jag hjälpa dig? Inte med städning eller bakning tyvärr och bilden på julbordet förföjer mig fortfarande i mina mardrömmar om natten, Till och med en ANANAS ska man ha! Så tyvärr ställer jag inte upp på det heller. Tänk på min sömn!
Men kanske kan jag hjälpa dig med en julklapp?
Vad sägs om två tavlor med utskurna motiv i vintagetapet, med textrader från kända låtar.
Den andra, två tapeter på varann, handgjort akvarellpapper, mörk botten och vit passepartout och fin träram.
Trivs bäst tillsammans.
480 kr för båda. Intro-pris. Som fått. Må så gott.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tänk om

...det kunde komma lite snö till jul! Så världen blev så här vacker.
I väntan på det vita täcket har jag gjort några tavlor utifrån en helt ny idé. Jag har klippt ut mönster i tapeter eller fina papper (här vintagetapeter med medaljonger i grönt respektive rött. Sedan monterat på handgjort akvarellpapper, lagt på två passepartouer för ökat djup i bilden. 
Jag lade till en textrad från kända låtar på varje tavla också.
Här ses båda tillsammans. Storleken på varje tavla är 15x20 cm. 480 kr för båda. Är du intresserad, kontakta mig, helena.d.jonsson@gmail.com.
Tjolahopp!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makover: Konservburk

Hello!
Sjuåringen i huset ber ungefär 137 gånger i veckan att vi ska pyssla tillsammans. När jag sagt nej sisådär 136,5 gånger hojtar mitt arma samvete att jag borde borde gå henne till mötes en gång eller två. Och när jag väl gör det är det ju supermysigt! Så kom det sig att vi bestämde oss för att piffa till en tråkig konservburk härom kvällen. Med servetter. Decoupage heter tekniken.
 
Vi började med att ta fram grejer; En urdiskad burk, hobbylim, penslar, sax och servetter.
Sedan måttade vi servetten mot burken och klippte till rätt storlek.
Efter det pillar man loss översta lagret på servetten. Det kan vara lite svårt på vissa servetter men det går med lite lugn i sinnet. Eeeh.
Och så limmar man på hela burken innan man försiktigt sätter på servetten runtom burken.
Sedan limmar man ett lager på alltihop också. Färdig! Vill man (som min sjuåring, more is more!) så strör man på glitter och paljetter och sätter på bokmärken och klistermärken och ALLT fint du kan hitta i dina gömmor.
Så var det ju svårt att sluta förstås så då gav vi oss på plastburkar också. Lite gladare blev de!
Tidigare har jag testat tekniken på pappersaskar och trälådor. Här är en smyckesask med urklipp ur en tiding.
 
Kolla in min tidigare pyssel och makeovers!
 
Nu går jag vidare i livet. Lite gladare.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Big in Japan

Ännu är jag inte big in Japan. Riktigt. Inte alls. Men jag är sugen på att åka. Lite bekymrad är jag dock att jag skulle shoppa mig psykotisk. På pappieren! I Japan tillverkas fantastiska papper av speciell sort; vacker lyster, fantastiska mönster och god kvalitet. Dregel!!! (Ursäkta.)
En kompis åkte dit. Var så fin att hon shoppade några rullar åt mig. Tack, E! Hon förtäljde att butiker likt denna fanns i vart och vartannat gathörn. Jag kved. Jag led. Sedan dog jag. Alltså kolla bilden ovan som hon skickade till mig med texten: Jag är i din himmel nu! Det var väl därför jag dog förresten. Men återuppstod. Kommer nog kunna trivas i himlen, tänker jag. Om det ser ut så där. Om jag kommer dit. Jag får försöka sköta mig.
 
Gjorde några kort som test.
Och här:
Nu har jag så mycket material att jag drunknar snart. (Det var värst vilket död-fokus detta inlägg fick!) Japanska papper, italienska papper, svenska och osvenska papper. 
Tapeteter, omslagspapper. Men nu får jag ju ge mig!!!
Strax. Här ses gänget vintagetapeter. När ska jag någonsin hinna/orka göra kort och tavlor av dessa? Får börja med grejer i gigantiska format? Typ klä in husfasader. Eller trädstammar. Bilar? Fler förslag mottages tacksamt.
Såja. Inköpsstopp forever! Tills jag hittar något heeeeelt oemotståndligt papper igen. Men säg inget till maken är du snäll. Han vill inte höra talas om någon utbyggnad.
 
Ciao, vänner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drömmer

Drömmer just nu om:
1. Ett nytt, snyggt kök som helst lagar och serverar all mat medan jag och familjen fnissar åt Fåret Shaun. Eller biter på naglarna åt det politiska läget. Nej, förresten. Hellre då laga mat.
2. Ett uterum/ vinterträdgård som alltid är varmt och ljust på dagen och varmt och mysigt på kvällen. Och mycket snö förstås. Snälla!
3. En liten trip till Miami Beach eller vart farao som helst där det inte är dödens mörkt, stormigt och svin-kallt. Skulle duga för mig faktiskt.
4. På tal om svin: Mitt eget julbord med alla de smaker. Vill du komma? Svinet är ej med på bild, för stort.
5. (Mar)drömmer också om att äta en hel plåt med lussekatter med brorsdottern som guide och förebild.
Så, nu får det vara slut på drömmandet och fram med lite verklighetsförankring. Några julkort har ploppat fram (?!?). Glad jul. Fröjdefull jul. God jul. Alltihop!
Hälsningar från Ume'!
PS, kära läsare:
PS igen. OBS!! Inget julbord serveras hos mig i år. Inte heller något annat år. Särskilt inte ett så digert ett. Sorry.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...