Vackra vintagehem

Hej...
...alla glada. Och alla andra. Jag vill tipsa om en fin bok igen. Något att bläddra i och kanske dregla lite över under ledigheten. 
Hoppas att ni får en trevlig Valborg. Själv ska jag ut och se världen en aning. Tjolahopp. 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klokskap

Fick en beställning på lite motiv med kloka ord, valda av kunden. Det var kul.
Det här inlägget blev däremot inte så kul. Så kan det vara. Livet är inte alltid så kul. Men skapandet är det nästan alltid. Klart slut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Retroburkar

Hej där.
I ett hyfsat färskt nummer av tidningen Retro hade de ett reportage om gamla burkar. Några hade jag redan men inspirerad av detta dök jag ner i morsans rika förråd och fyndade några till. Det här är ju de fina Nils Johanburkarna som jag hittat på olika loppisar. I dem förvarar vi salt, socker, havregryn och annat som behövs dagligdags.
Sedan är det de här Iraburkarna i Dansk design. 70-tal, gissar jag? Här bor nu vårt knäckebröd.
Blommorna kom maken hem med en dag. Det visade sig att det var jag som bundit buketten i butiken samma dag! Mixade tulpaner med anemoner och blåbärsris. kan det vara så att man har lite samma smak efter 15 år tillsammans?
En rund variant av samma burk. Lillan ville då inte vara med på bild, nähe!
Det här är också Ira-burkar. Just nu innehållande smått å gott i tvättstugan. Vårigt mönster.
Till sist kan jag visa en loppisinköp kastrull som vi ofta använder. Bra storlek och uppiggande mönster.
Pet shopen i bakgrunden har väl en naturlig placering, på spisen??? Man vet aldrig vart man hittar/ inte hittar grejerna i detta hus!
Tjolahopp!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Påskfägring

 
Hello!
I dag gjorde vi påskiga buketter på jobbet. Nu vill alla kunder ha påsk. I några dagar. Sedan är det över, lika fort som det kom. Ovan ses två av dagens kreationer.
I eftermiddag fotade jag dessa säkra vårtecken, på baksidan av vårt hus.
En riktigt god och GLAD PÅSK vill jag önska er alla!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fula naglar

Har lyxat till det med en spadag med övernattning tillsammans med två goda vänner. God knows we need it! Vi åkte långt bort från civilisation, bort från höga ljud och stressande intryck. Bilderna är inte så snygga, tagna med mobilkameror i dunkelt ljus. Men vi är ju så snygga så det gör inget!
Godaste kakan ever ses här. Minuten efter var den typ slut. Raaap.
Inte dåligt att få ansiktsbehandling av en kompis, i värmen av brasan, efter en härlig dusch med peeling och hårinpackning, här liggande på en spikmatta (jo, det ääär skönt, man blir så gosig och avslappnad!). NIZE. Jag ser död ut men är bara relaxad. Väldigt relaxad.
Sedan gjorde vi naglarna också. Mina blev skitfula (jag gjorde dem själv...) men det kvittade, ty jag nötte bort allt redan dagen efter (klåfingrig hantverkare = dålig kombo för snygga naglar).
Gör det. Värt det. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Störst av allt!

Störst av allt är kärleken. Vill jag tro! Linnéa och Jonas också. Som gifter sig idag!!!
Hela tiden, med frekvenstopp under våren och sommaren, tror människan på kärleken och låter slå sina påsar ihop för en förhoppningsvis livslång, kärleksfull relation. Det är STORA grejer det! Men i min lilla Hellabellavärld innebär det att alla bröllopskort som jag tillverkat och hamstrat under vintern försvinner i ett nafs.
Grattis till brudparet!!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ytan är allt

Tänkte visa lite av min färgade glassamling. De flesta köpta på loppis eller hittade i mina föräldrars djupa skåpar. På vintern tänder vi (läs:jag, alltid jag) värmeljus i de här glasen och låter skenet värma vardagsrummet. I avsaknad av brasa - glas(a). Eeeeeh. Okej substitut är det i alla fall.
Nu i vår har jag plockat fram de här färgranna formerna. Det är så fint när ljuset silas igenom glasen i olika färger. Glad blir jag av denna blandning av gammalt och nytt, fult och fint, bulligt och skirt .
Det orangea trollet är ett kärt minne från barndomen.
Ett annat fynd jag gjort är de här gamla, snygga böckerna. Just det, SNYGGA. Köptes enbart för att jag blev kär i pärmarnas grafiska mönster och fina färger. Ytan är ju det enda som betyder något för mig!
Fina, va! (Titeln Tänk om jag gifter mig med prästen eller Hattmakarens borg gör att jag kanske måste läsa en av dem ändå. Finns dom som e-bok, tror ni? Mp3? Cd? Kasett, då???)
De tjusiga böckerna kan användas till vad som helst. Underlägg till ljuslykta, till exempel.
De här tegelstenarna har jag lagt under fönsterlampan för att den ska komma upp lite högre. De klassiska titlarna som Borta med vinden och Krig och fred passar ju utmärkt i ett ostädat, kaotiskt och tidvis småaggresivt hem hos en småbarnsfamilj, tycker ni inte det?
 
 
 
Fiiiint mönster!
Och här under de antika ljusstakarna på pianot. Please, bortse från dammet. Det är vårljusets fel.
Till sist, några böcker till. Annan design. Okänt innehåll. Bara yta!
Vas från Ölands keramikverkstad. Bokstöd: Indiska. 
Översta hyllan: 50-talskruka från mormor. 50-talsljusstake i svart plåt, loppis.
Stringhylla från mamma.
Observera den cerisa (moderna) boken i mittenhyllan; Rik, frisk och lycklig. JA, TACK!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...