Sweet, gula tänder

I helgen var vi på en 40-årsfest. Temat var bad taste. Hej hopp, vad jag garvade. Hela kvällen. Folk såg så roliga ut så jag dog!! Mera fest, känner jag. Så sweet att få klä upp/ut sig, äta gott, träffa kompisar och skratta en hel kväll. Lyxigt.
 
En annan sweet grej är att jag idag har jag skickat iväg två nya barntavlor. Det är en mormor som har beställt tavlor med den sång som hon brukar sjunga för sina barnbarn vid nattning, gulligt. Den första är till Clara och Elsa som delar rum någonstans i Stockholm.
Och den andra är med Axels godnattsång. 
Storlek 18x24 cm, inramade i fin ram, pris 290 kr. Se fler varianter på www.hellabelladesign.se
 
Okej då, ni får en liten bild av mig då, dressad till tänderna i pippigul outfit ("Till och med dina tänder är gula, mamma", sa W beundrande, eh, Tack för den...) Den vita hatten är stylad med citroner från en ljusmanchett och en påskfjäder som vajar, den gula bölden på ryggen är en väska med hål för ett par ankfötter och örhängena är av högsta plastkvalitet och design. Lägg märke till midjeväskan - en oerhört praktisk accessoar, dags att bli hipp igen om ni frågar mig!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mental breakdown

Känner du inte igen dig här i bloggen? Inte jag heller!! I ett infall av totalt vansinne och förvirring bytte jag med ett knapptryck (ETT!) det så kallade temat på bloggen och hela det tidigare utseendet raderades. My GOD! Bara att börja om med html-koder, stilmallar, headers och den där obegripliga kinesiskan. Mitt förstånd och min ork försvann där också, i samma veva. Varför jag nu tagit det mogna, och trötta, beslutet att ta hjälp av en yngre, mer blogg- och datakunnig vän. Så håll utkik - snart ser bloggen annorlunda ut igen! Mer lättnavigerad, tydlig och snygg förhoppningsvis.
Ungefär samtidigt som bloggförvirringsfadäsen bestämde jag mig för att göra om min hemsida, vilket jag planerat och tänkt på superlänge. Oj, oj, oj... Jag har knappt kvar något hår på huvudet efter det här, MEN ett antal gudsförtjänta timmar, 50 nya bekymmersrynkor, 390 starka kaffekoppar, 603 mentala break-downs och 47000 supportfrågor senare kan jag stolt konstatera: jag är på god väg med nya hemsidan! Kolla gärna; www.hellabelladesign.se. Jag har byggt sidan alldeles själv!!! 
 
Hejarop, smicker, kärlek och bekräftelse mottages tacksamt för denna bragd. Tack!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makeover: lampskärm.

Senaste loppisinköpen är några lampskärmsstommar. Tänkte; något borde jag kunna hitta på med de här. Så dök jag ner i min mors vävstuga, höll på att drunkna i alla trasor, band, garner och tyger men tog mig upp med mina fynd och skred till verket. Superkul! Den här stommen virade jag med klippta trasor av en gammal blus. Tyget är tunt så när man tänder lampan blir det ett fint, milt ljus. Den ska se lite shabby ut.
Den andra har jag börjat vira med plastband. Jag valde en pigg gulfärg, den passar nog i fönstret till våren.
Så här någonting kommer den att se ut. Tänkte experimentera lite till när tid finnes. Möjligheterna är oändliga!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Godnattprocedur

Den här sången brukar jag sjunga för mina barn på kvällen. Då byter jag ut ordet "lilla" på andra raden till barnets namn, så här, t.ex.
"Nu i ro, slumra in, Lisa älsklingen min" (osv). 
Min treåring älskar det där när jag sjunger sången till henne. Sedan ska samma sång sjungas med storasysters namn, det måste ju vara rättvist! Efter det vill hon gärna att vi sjunger för pappa och mamma, sedan morfars och farfars, sedan hennes kusiner, kompisar, grannar. Ungefär vid midnatt brukar vi vara klara med genomgången av halva släkten, vännerna och helst alla dockor också :D...
 Dessa tavlor har jag lämnat in på Holmsunds blommor i veckan. Kan också köpas eller beställas av mig. Nu ska jag vila, blev sent igår kväll ;). 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makeover: krukor

Idag snöar det! Vitt, vitt blir det och inne har jag tagit fram vit målarfärg för att öka på det vita. Härom veckan var jag på loppis. Igen. Aldrig för att handla men - alltid att jag handlar. Den här gången kom jag hem med bland annt tre krukor för en krona styck. En krona! Det är fynd, det.
Lite smutsiga och skabbiga men en fin modell. Fram med lite fint sandpapper, målarfärg och pensel bara.
Och vips hade jag nya krukor i köksfönstret. Tadaa! (På bilden ser de dock lite gula ut).
 
Så enkelt var det! Smidigt, miljövänligt, billigt, personligt. Bara fördelar med loppis!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nu blev det djupt

En fin höstmorgon i tidiga oktober går jag en promenad i solen. Jag behöver koppla bort, stressa ner, få ny luft i lungorna och lugna själen. Söker mig som alltid till sjö och skog och hav, går längs slingriga stigar med mattor av löv som prasslar under fötterna, stenar och rötter våta av dagg. Försöker nollställa hjärnan som så ofta går på högvarv, vill vara i stunden i stället, orkar inte tänka mer nu. Med lite möda lyfter jag blicken och tar in allt det som just nu är så vackert för ögat; ljuset, färgerna, fåglarna. Andas in den klara luften och känner den stillhet och ro som bara morgonen bjuder.
En lång promenad blir det, väl hemma känns benen trötta men huvudet klart och jag mår bättre. Har laddat batterierna lite. Tänker; Naturen, bästa stressreduceraren. Läkaren. Helaren.
Tänker sedan; Allt detta vackra. Det bara måste finnas Något större. Någon? Större än den lilla, lilla människan.
Och sedan, snabbare nu; jag behöver en ny kamera! (Så snabbt det djupa, romantiska övergick i krass verklighet!:)
Och jag vill att förkylningen ska gå över så jag kan springa igen (som sagt, krass verklighet).
Och: nu går jag hem och gör lite kort för ovanlighetens skull?!
Det blev med hösttema som ni ser.
Guld som glimmar...
Ut och njut när tillfälle ges. Det tänker jag. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Phu!

När jag var barn tyckte jag inte särskilt mycket om Nalle Phu. Han var en klumpig, konstig gul figur med töntiga kompisar. Typ. Som vuxen kan jag bättre uppskatta hans och hans vänners små finurligheter och komiska klokhet. Såsom denna konversation mellan Phu och Nasse, som jag fick i uppdrag att skriva och illustrera i en tavla. 
Sonen till detta brudpar läste denna vers på deras bröllop. Och den är tydligen inte ovanlig i bröllopssammanhang, åtminstone utanför Sveriges gränser.
Phu-ss på er och ha en underbar hösthelg!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...