Tröstäta

November, november, vad gör man av denna gudsförgätna månad? Man harvar på dag efter annan; jobbar och gnetar, klagar och fryser och bråkar och försover sig. Man lagar fantasilös mat vid den solkiga spisen, ser håglöst på dålig tv och tröstäter billig choklad med sina självspruckna fingrar. Längtar bort och längtar bort igen. Sover. Snarkar. Snyter. Snoozar. Surar!
Eller? Man harvar på, jobbar och gnetar men utemellan stannar man upp, begraver man näsan i en outsäglig vacker blomma och fylls av lite ny energi.
Man glufsar i sig ägg, nötter, frön och lax för att få i sig tillräckligt med D-vitamin nu när solen har sagt upp sig. Och så kanske man knaprar D-vitamintillskott (jo, i vnter ska det testas!) för att ytterligare spä på förråden.
Man myser i soffan med skönaste filten, tända ljus och sitt älskade favoritte som just nu heter Shangri-la och är så smakrikt och gott så det känns som att dricka en kanelbulle. Och man känner värmen sprida sig kring det frusna hjärtat i bröstet.
Man kanske tränar och svettas och blir endorfinstinn som en manisk iller, som energiskt vill ta hela världen i famn och dansa hambo hela natten. (Hambo, vem dansar hambo nu för tiden?)
Och så pussar man på sina evigt glada barn som luktar regn och utelek och skrattar lite åt deras dräpande kommentarer som "Mamma, ditt hår ser blött ut fast det är torrt" (Eeh, dags för en hårtvätt idag kanske?). 
Och så drömmer man sig tillbaka till semester med solheta dagar,  ljumma nätter och bekymmerslöshet.
Och när jag känner att jag behöver uppåttjack dyker jag ner bland mina papper och pennor och gör lite kort och tavlor. Bästa medicinen. 
Frid  - och en guldmedalj - till Dig där Du är idag! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Für Elise

Für Elise har jag gjort denna tavla. Visst är texten fin och passande att ge till en ny liten fantastisk människa på denna jord?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kamp

En kamp börjar nå sitt slut. Nu väntar endast glada dagar i ljus och lätthet, fröjd och glädje, frid och ro. Eller? 
Den kamp som snart är över stavas H-e-m-s-i-d-a. Jo, nu börjar den likna något och jag är stoltare än alla tuppar i hönsgården över att ha knåpat ihop den. Gör ett besök - klicka bara här!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Puss

Särskilt romantisk kanske man inte känner sig såhär i novemberrusket. Just därför behöver vi påminnas! Duka upp lite mysigt, sätt fram lite fräscha blommor, laga något gott, mys och njut av värmen inomhus.
Har gjort denna tavla på beställning av en kompis. Gjorde en med svart ram också. Bakgrundspapperet är ljust gråbeige med vita små prickar. 
Puss på er!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...