Makeover: Korvburk

Hej på er!
I dag tänkte jag visa ett användningsområde för tapetrester. Det har ni säkert sett förut, men det kan vara kul att påminnas om ett väldigt enkelt och kul pyssel.

Vi börjar med korvburkarna. Vid årets valborgsfirande sålde jag och familjen varmkorv till hungriga Holmsundsbor vid kyrkan. Detta resulterade i ett antal tomma konservburkar. Dessa såg jag, min skrotsamlare!, potential i och kastade mig över med ohämmad entusiasm.

Väl hemma diskade jag dem som en dåre (jag vill faktiskt inte ha gammal sur korv-odör i mitt rum) och sedan åkte lim, burkar och en bit tapet fram. Så kom det sig att två korvburkar fick en total extreme makeover.

Det blev två stycken, perfekta att förvara pappersrullar och mera tapetrester (!) i.

När jag ändå hade grejerna framme klädde jag in två tidskriftsamlare till bokhyllan.

Att använda mig av tapetstumpar har jag gjort förut. Dessa tidskriftsamlare i vitt papp har tidigare fått ryggar klädda i en cool 60-talstapet i härligt turkost. Två pennburkar blev det också vid samma tillfälle, gjorda av vanliga, små konservburkar.
På hatthyllan i hallen har jag två lådor för kepsar som fått omslag av en annan fin tapetrest. Dessa har också några år på nacken, snart dags för en ny look kanske.
Och i tv-bänken i vardagsrummet, ta-daa!, står två papplådor som innan min tapetomgörning var ganska så trista.  
Så det är bara att börja slå in. Fina skokartonger, burkar, billiga papperboxar och tidskriftsamlare. Har du inga tapetrester kan du köpa fint, kraftigt omslags- eller hobbypapper i bokhandeln eller hobbyaffären. Betydligt billigare än att köpa färdiga förvaringboxar, kul att göra själv och ett mer personligt resultat! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Ethel säger:

Tänk att en stor ful korvburk kan bli så vackert! Vilken gåva du har! Kram Ethel

2013-05-09 | 09:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...