Romantik i Paris

Tänk att få resa till Paris nu. Möta våren och värmen i en av världens mest romantiska städer. Det har detta par gjort. Och slagit till med ett giftermål på kuppen!
En vän till paret vände sig till mig för att beställa en tavla med tema vår, kärlek och Paris. Så här blev den.
Två små turturduvor på en gren.
På tal om resa har jag och två kompisar bokat en resa till solen om ett par veckor. Särskilt romantiskt blir det nog inte, men härligt ändå!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brutet lårben

Jag känner många kloka människor. Ibland tycker andra att jag är klok. Ibland är jag verkligen inte klok! Det är inte klokt hur oklok jag kan vara. Men kloka ord tycker jag om. Oftast. Den här är väl rätt fin.
Ibland retar de mig, de kloka orden. Hur lätt är det att svälja "Försök glädjas åt det du har, inte sörja det du saknar" när huset har brunnit ner, ungarna har fått skabb och löss samtidigt och man bryter lårbenshalsen när man ramlar ut från jobbet där man just fått kicken på grund av grav inkompetens. Då utbrister jag knappast: Åhå, tussilagon står i blom, jag plockar en (AJ, lårbenshalsen!) och gläds åt att våren är kommen!! Eeeh, neeej.
 
Eller den här, om motvinden! Hur fasen ska man lära sig uppskatta motvinden när man är mitt uppe i den. Då skiter väl jag i om den där draken stiger eller inte!
Men när jag har någorlunda medvind i livet tycker jag den är jättebra. En drake kan inte stiga utan vind, så är det bara. I motvind får den luft under vingarna, stiger högt och kan segla fritt och lätt på den vackra himlen.
Inte vet jag om jag blir något klokare av att läsa alla kloka ord. Kanske lite. Hoppas jag! Hur som helst känns det ändå fint  att omge mig med dem på något sätt. Tryggt att ha dem där. Att påminna mig, stanna upp, begrunda lite när jag jagar på genom livet som en skadeskjuten iller. Tar dåliga beslut, gör saker som är allt annat än kloka. Så finns de där - de kloka orden. De står fast. Jag springer löst.
Den här är en av mina favoriter. Jag tänker på många av mina kloka medmänniskor som har så stora fina hjärtan. Jag bereder gärna husrum för er när ni behöver!
Välkommen in i mitt hus. Det har inte brunnit ner!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Makeover: Korvburk

Hej på er!
I dag tänkte jag visa ett användningsområde för tapetrester. Det har ni säkert sett förut, men det kan vara kul att påminnas om ett väldigt enkelt och kul pyssel.

Vi börjar med korvburkarna. Vid årets valborgsfirande sålde jag och familjen varmkorv till hungriga Holmsundsbor vid kyrkan. Detta resulterade i ett antal tomma konservburkar. Dessa såg jag, min skrotsamlare!, potential i och kastade mig över med ohämmad entusiasm.

Väl hemma diskade jag dem som en dåre (jag vill faktiskt inte ha gammal sur korv-odör i mitt rum) och sedan åkte lim, burkar och en bit tapet fram. Så kom det sig att två korvburkar fick en total extreme makeover.

Det blev två stycken, perfekta att förvara pappersrullar och mera tapetrester (!) i.

När jag ändå hade grejerna framme klädde jag in två tidskriftsamlare till bokhyllan.

Att använda mig av tapetstumpar har jag gjort förut. Dessa tidskriftsamlare i vitt papp har tidigare fått ryggar klädda i en cool 60-talstapet i härligt turkost. Två pennburkar blev det också vid samma tillfälle, gjorda av vanliga, små konservburkar.
På hatthyllan i hallen har jag två lådor för kepsar som fått omslag av en annan fin tapetrest. Dessa har också några år på nacken, snart dags för en ny look kanske.
Och i tv-bänken i vardagsrummet, ta-daa!, står två papplådor som innan min tapetomgörning var ganska så trista.  
Så det är bara att börja slå in. Fina skokartonger, burkar, billiga papperboxar och tidskriftsamlare. Har du inga tapetrester kan du köpa fint, kraftigt omslags- eller hobbypapper i bokhandeln eller hobbyaffären. Betydligt billigare än att köpa färdiga förvaringboxar, kul att göra själv och ett mer personligt resultat! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...