Påskkärringar

Nu är påsken här och jag önskar alla mina läsare, kunder och vänner en fin påsk. Påskstämning får jag genom att ta  in lite påskris och någon fin blomma, fronta ungarnas påskpyssel i hyllorna hemma och fylla riktigt goda påskägg till min familj.
Den här buketten kommer från Holmsunds blommor. Ännu en kreativ lösning från mina duktiga kollegor! Och den här, härligt gula tulpaner med rede och äggskal.
Några påskkäringar lär nog inte hälsa på oss i år. En påsk blev jag så less på alla barn som plingade på dörren och väckte upp mina småttingar att jag började bjuda på de konstigaste godisar huset kunde uppbringa. Typ romrussin, punchpraliner, marsipan och andra "vuxna" smaker. Och gamla sega Rusta-kex som ingen ville ha. Nej tack, sa de otacksamma småkärringarna! Vet hut, va!
För att återta en trevligare ton: Lite påskkort i olika storlekar finns nu hos mina återförsäljare. Välkommen dit!
GLAD PÅSK!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ont i hjärtat

Jonatan heter en liten pojke som just döpts. En släkting till honom på Öland beställde denna tavla. Den fantastiskt fina dikten hade beställaren nosat upp själv. Någon som vet författaren?
Dikten är så fin så jag får ont i hjärtat. Jag hoppas att Jonatan och hans familj får ett gott fortsatt liv med mycket kärlek! Och ni andra med; mera kärlek till folket!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Paket!

Det kom ett paket med posten i dag. Alltid spännande.
Material! Hobbyprylar! Pysselsaker! (Dregel, dregel, nej måste sluta dregla på tårtpapperet; ohygieniskt.)
Jag har verkligen upptäckt e-handeln på sistone. Helt suveränt! Där finns allt. Bara beställa med ett knapptryck.
PY hobbyär en bra butik för hobbynördar. Brett utbud, snabb service och betydligt lägre priser än de stora jättarna inom pyssel och papp. Beläget i Halmstad, men vad gör väl det, allt skickas hem till mig snabbare än jag hinner ta mig in på stan och handla.
Jag använder ju fantastiskt mycket lim. Detta är ett jättebra all-roundlim. Och billigt. Anita, vem är du?
Och så var det detta med E´bay. Där finns ALLT, jag menar A-L-L-T. Livsfarligt! Alla världens butiker samlade under ett tak, typ. Jag hamnar förstås oftast i de enorma hobbybutikerna i USA. Se strassinköpen ovan; utvalda och beställda av mig från min soffa med Ipaden i knäet, några dagar senare kommer de direkt hem i brevlådan, hurra!!! Men som sagt där finns allt; skulle jag vilja handla begagnat dasspapper skulle jag säkert hitta det också.
Nu ska jag göra påskkort. Heeej då! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rent o fräscht

Så var vi tillbaka till städningen igen. Ska fatta mig kort och dela med mig av bilder i stället. Rubriken påminner mig om att jag, mannen och några kompisar var på Ljust & fräscht, jakten på det perfekta boendet för några månader sedan. Sällan har jag garvat så mycket! Schyffert och Lindström var helt fenomenala. Träffsäkra och smarta. Nu finns den tydligen som bok också. Kan den vara lika bra som showen?
Jag har i alla fall städat på mitt rum i dag. Organiserat lite. Styrt upp. Gjort fint och ordningssamt. Ooh, vad det kan ge mig en känsla av att ha ordning på livet, helt plötsligt. Är det så det är - jakten på det perfekta boendet skvallrar om en längtan och jakt efter det perfekta livet? Skulle inte förvåna mig. Vi människor är minsann komplexa.
Den här skåpen ser du mer av i inlägget Fräscha fynd, klicka här.
Mina älskade gammtapeter i prydlig samling. Vilka gillar ni?
Några färdiga alster uppradade.
Det behövs en del grejor till skapandet. Den här fina trälådan är nyköpt på Konstnärsshopen i Umeå.
Lim och pennor har jag inte brist på i dagsläget.
Inte stansar heller. Stansar är kul.
Att ha ordning är också kul. Men jobbigt. Jag kommer aldrig att ha varken det perfekta boendet eller det perfekta livet. Det existerar nog inte. Eller...?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Älska städning

Jag älskar städning. Jag älskar städning. Jag älskar städning. Andas, tänk positivt. Jag älskar städning. Jooooo, jag älskar städning, det gör jag visst det.....Moooooaaaaahhhh, jag haaaaatar städning!!! Men jag tycker om att ha det fint. Så då får man intala sig att man älskar städning. Och involvera hela familjen. Bland det bästa jag gjort är att införa klockan sju-städning med barnen (kl 19 alltså, ingen morgonstädning, så galen har jag inte blivit. Ännu). Innan läggningsprocessen påbörjas hjälps vi alla åt att plocka ihop alla leksaker och prylar som rivits ut, i alla fall i vardagsrum, hall och kök. Så när nattningen är klar på övervåningen kommer vi vuxna ner till ett från prylar rensopat (om än inte på något sätt skurat och rengjort) hus att koppla av i. Ökar i alla fall friden hos lilla mamman 
När jag ändå höll på gjorde jag ett kom-ihåg-blad för andra tillfällen också. Morgon, middag och kväll. Barnen tycker det är kul att gå och kolla om vi vuxna kommit ihåg att följa det hela. Jag visar nu inte detta för att visa mig duktig utan för att kanske inspirera någon. Barn älskar ju som bekant rutiner. Dessutom är denna är lika mycket till för oss vuxna! Diska till exempel, gör ju inte barnen. Det gör maken. När jag packar dagisväskorna.
Det funkar bra för oss. Vad funkar bra hos er?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaffetåren

Kaffetåren den bästa är, av alla jordiska drycker!
Därför gjorde jag en tavla med vintagetapeter till dess ära.
Men om man som jag får ont i magen av så lite som två koppar om dagen? Stackars mig får trösta mig med rött te tusen gånger om dagen.
Fast har man en sådan här snygg tekopp och ett Roobois-te från Indiska som smakar himmelskt är det inte så synd om en ändå. Har bakat eget knäckebröd i veckan! Jättegott, till både kaffe och te. Strongly recommended!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fräscha fynd

Hej!
Länge sedan. Vad gör du nu för tiden, varför hör du aldrig av dig, det var alldeles för länge sedan vi sågs, säger bloggen och blänger missnöjt på mig. Men nu är jag här! Sluta sura. Byt låt!
Har ju inte berättat om mitt senaste loppisfynd. Detta fina skåp står snart i vår hall, hurra! Inhandlad på Begagnatvaruhuset i Bureå. Synd att de rosa ljuslyktorna inte ingick. Tyckte femåringen som helst hade sett att hela skåpet var rosa. Och lila. Prickigt med hjärtan också och guldstänk. Nej, tack, tycker jag. Den är fin som den är. Ommålad och klar.
Så här ser den ut när man fäller upp "luckan". Fiffigt.
Och så har jag ropat in en gungstol på PMU i Umeå. Innan makeovern var den i furu med ful grön tygsits och såg allmänt deprimerad ut. Nu har den fått hederplats i vårt vardagsrum.
När jag hängde ett fårskinn över ryggen blev den ännu skönare. Och snyggare.
Begagnad som attan är också denna läckra skåp som nu står i mitt rum och ser cool ut. På toppen ses en av boxarna med vintagetapeter.
Jag har fixat med lite fint papper och dymoremsor.
Ordning och reda. Åtminstone på ytan...
Okej då, ni får kika in i en av lådorna.
Några kuvert, så att säga. Tjingeling!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...