Skellefteå!

Inget att göra? Less på hemmets fyra väggar? Det är i Skellefteå det händer i helgen. Skellefteåfestivalen bjuder på massor av artister, restaurangtält, tivoli och festivalstämning i centrum. Själv är jag lite tant och väljer det stillsamma, hemvävda alternativet😊; Hantverksmarknaden i Bonnstan. Omkring 50-60 utställare med kvalitetshantverk (åtminstone de flesta!), konst, fika- och matförsäljning, spelmansgillen i varje hörn, massor med folk och framför allt supermysig miljö. Kom dit och säg hej!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Löjligt

Idag har jag tänkt ordet Löjligt hundra gånger.

Löjligt dyr blev medicinen idag! Och lite löjlig känns Apotekets nya säljpolicy; typ "kanske behöver du solfaktor/ tandborstar/ vårtmedel/ antirynkkräm/ mörk choklad eller tungskrapa" när du ändå är här? Tänk om varenda affär man gick in på skulle låta sådär - phu!

Löjligt mycket längtar jag efter semester, löjligt ljuvligt doftar den första utslagna pionen och löjligt god är denna islatte! Blanda lite snabbkaffepulver med mjölk och en skopa vaniljglass, mixa och njut!

Tjingeling!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Midsommar!

Glad midsommar på er alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bråda tider

Nu är det bråda tider för många av oss. Allt ska avslutas och färdigställas innan sommar och semester. Det ska tackas fröknar och uppvaktas studenter, firas födelsedagar och hållas avslutningar om vartannat. Och mitt i alltihop ska man hinna jobba, fixa mat och tvätta kläder också! Andas! Som avkoppling har jag försökt tillverka lite student- och examenskort efter bästa förmåga.
Och på Holmsunds Blommor har jag gjort en massa planteringar som jag önskar att jag hade bilder på för de är så fiiiina (stolt ska man vara)! Där har vi också bundit examensbuketter för glatta livet de senaste dagarna.
Ha det bra allihopa. Nu lägger jag mig på spikmattan och andas lugnt (jo, det går!).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lilla Svea

Välkommen till världen, lilla Svea. Du får ett kort i somrigt turkost med virkad spets i kanterna.
Till henne har jag fått göra denna tavla, med en text som är så fin, så fin!
Var ett stjärnebloss, du också!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Äppelpäppel

Sommarvädret här hemma har gjort att blomningen kommit igång flera veckor tidigare än vanligt. Syrenerna blommar - denna fantastiska växt. I fjol planterade jag en vit syren på gården med hopp om att kunna avnjuta dess doft och blomning från vår altan med förmiddagssol. Den har dock inte fattat läget än. Lite trög. Eller misskött? Men äppelträdet vårt står i full blom bakom huset! Om man skakar lite i en gren singlar vita kronblad ner på en. "Det snöar liksom", som lillasyster uttryckte det. Åh, det är så vackert så det tar andan ur en.
Korten med akvarellmotiv av äppelblom är efterfrågade. Men som vanligt ligger jag efter och har inte laddat upp med särskilt mycket kort. Här är i alla fall ett:
Och ett annat.
Vallmo är en av mina favoritblommor. Varför inte måla av en och göra kort av?
Pion en annan favvo! Åh, vad jag längtar till våra pioner i trädgården blommar. Då kan jag begrava näsan i dem och bli hög av den ljuva doften. Så länge får jag måla och göra kort med pioner. Lite doftspray på kanske? Nä.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rekommenderas:

Åk till ett varmt land med två eller fler goda vänner. Ta semester och ledigt från vardagen; välj ett nytt, spännande resmål; ta direktflyg så blir resan kort och lätt. Be piloten passera Alpernas snötäckta berg så får ni något fint att titta på efter vägen:).
Planera för ett enkelt program. Här får ni exempel på några lagom jobbiga sysslor:
Sola vid poolen.
Res under lågsäsong så får ni regera ensamma.
Promenera och upptäck omgivningarna.
Ta en tur till den vidsträckta beachen och kolla in det dagsovande nattklubbsfolket.
Ta siesta på hotellrummet varje eftermiddag. Har du flyt får du fotmassage och pedikyr av en snäll vän.
Ta en walk längs strandpromenaden och titta på en gullig gubbe som matchar hatten med rosrabatterna!.
Missa inte att lukta på blommorna, mmmm!
Slappa vid poolen igen, gärna med en läskande dryck.
Shoppa något som gör dig glad och mannekänga på balkongen.
Och ta en tur upp i bergen och fota vackra vyer.
Slutligen: glöm inte att äta gott och skratta mycket. Och avsluta gärna med att fira din födelsedag när du kommer hem till Sverige. Det är goda råd för en lyckad semester. Om ni frågar mig. Det gör ni i och för sig inte, hehe.
 
Ps 1. Vi reste till Lloret de mar utanför Barcelona.
 
Ps 2. Rekommenderas inte så jättemycket: Att boka resa då Sverige och Norrland har den varmaste majveckan i mannaminne och Spanien en av sina svalaste. Man kan inte få riktigt allt här i livet.
 
Hasta la vista, vänner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...