Tjejmiddag

Har haft middag för några tjejkompisar. Bjöd på rykande het fisksoppa med surdegsbröd till. Till efterrätt blev det en fräsch halloncheescake. Det är sällan jag orkar göra sådana här (med mina mått) ambitiösa desserter, men när man väl gjort är det ju så oooooerhört trevligt att avsmaka verket! 
Dekorationen bestod av hallon plockade vid Umeälven i somras och vinbär från egen täppa. Bären har snällt övervintrat i vår frys och här tinats upp för att påminna oss frusna vintersjälar om sommar och sol. Kolla vilken cool skylt tjejerna köpt till mig! Undrar vart jag ska sätta upp den, det finns så många ställen i huset=)!
Mer tjejmiddagar! Javisst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En god mor

Det är inte varje dag jag känner mig som en god mor, men i dag har jag i alla fall kammat hem några pluspoäng i mina egna kritiska ögon. Lämnat sent på förskolan och hämtat tidigt; bara där 100 plus! Naturligtivs hade jag meddelat förskolan i god tid innan, 40 plus för det! Inga glömda fleecebyxor, bortglömda föräldramöten eller kvarglömda barn idag, 60 plus. Sedan umgåtts med barnen och hållit humöret ganska stabilt hela tiden, ytterligare 75 pluspoäng (ok, litet avdrag för mitt psykbryt vid den som vanligt segdragna påklädningen). På "schemat" stod först ett nyttigt pass med lite motion och dagsljus genom att promenera (50 plus) till Storsjöhallen med liten omväg (30 för det?). Sedan följde ett onyttigare pass med mumsigt fika på det fina caféet som finns där, riktigt bra latte till mamman och goda chokladbollar till barnen. Och mamman. Ska jag säga 30 minus för att jag inte ens försökte servera barnen en ekologisk banan?
Sedan ett trevligt pass kultur genom besök på biblioteket, denna fantastiska resurs! Högläsning av mamman och lån av en massa nya spännande barnböcker, allt under lugna och trevliga former. 100 plus både till mig, barnen och biblioteket! Slutligen följde ett gastronomiskt pass (!) med spaghetti (ej fiber, minus 40 där) och köttfärssås (naturligtvis hemgjord, 40 plus). Nu kom maken hem och jag lämnar över för att få lite egentid med träning, bland annat (även det borde egentligen ge pluspoäng på mammakontot; jag blir ju både gladare, starkare och en bättre mamma av det). Så vart landade jag nu då, poängmässigt? Det får någon ekonom räkna ut, jag är för slut i huvudet. Hej.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ny storlek

Nej, på byxorna har jag samma size, åtminstone ungefär, och strumporna med. Ungarna däremot, de växer och gror så det är ett ständigt uppgraderande av deras garderober. Men det var inte det jag skulle berätta, det handlar naturligtvis om kort.
Jag har börjat med en ny storlek på korten. De är ca 7x9 cm och kan se ut så här: 
eller så här:
eller kanske så här:
eller möjligen så:
 Har fått vara lite ingenjör också och tillverkat ett nytt kortställ till dem som vi nu har på Holmsunds Blommor.
Korten passar utmärkt till presenten eller blomman och kostar ca 20-25 kr i butik. Vill du se mina återförsäljare; kolla här! Ha en bra dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vilsna män

Hoho, alla fina Hjärtan där ute!
Jag vet att jag är sent ute, men så är det när man har annat som huvudsyssla... Alla hjärtans dag är i alla fall över och blomsterbranchen kan andas ut efter årets mest hektiska dag. Det har sålts mängder med rosor och andra blommor, mestadels till vilsna karlar som förirrat sig in i blombutiken - enda gången på året - och tafatt griper en blomsterkvast med förevändningen att "Det är väl bäst, annars törs man ju inte komma hem". Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men blir i alla fall glad av rosorna som står på mitt eget bord hemma.
Vasen är en Upsala-Ekeby som jag köpt på loppis, likaså de gamla ljusstakarna i pressglas och den lilla (nya) Marimekkoskålen. Och blommorna är definitivt nya:)! Nedan ses ett kort jag formgett inför årets all hjärtanshelg.
Vill avsluta med ett citat som en god vän postat i min brevlåda denna dag. Citatet kommer från Kreativ insikt.
"(...) Så låt hjärtat tala inför Alla hjärtans dag. GÖR och VAR det du älskar. Visa ditt hjärta att du respekterar det. Och visa världen din kärlek. Det räcker med ditt varma leende, ett omtänksamt ord, en generös handling. Eller en gåva som du vet gör en annan människa glad. Du har kärleken inom dig. Lyssna till den, den är livet."
 
Puss på er.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag gör det!

En del gör det inte en enda gång under hela sin livstid. En del gör det varje vecka. Själv gör jag det någon gång...vartannat år kanske. Åtminstone var det så. Tills nu. Nu gör jag det varje månad. Åtminstone i två månader, december och januari. Sedan får det vara köpstopp på ansiktsbehandlingar för ett tag. Om jag ser ut som en tonårsfinnig Frida Kahlo om något år är det för att jag inte fått någon service på ett tag, brynplock och grovrengöring av hud och sådant. Men nu ska det bli fräschör så in i vassen! Jag unnar mig en ansiktsbehandling. Så det så. Ååååh, så skönt. Jag ser det som en tiomila-service. Varför vänta till tusen mil då man redan kvaddat?
Är det dags för dig också? (Ett tips, umeåbor; jättebra pris på 60-minuters ansiktsbehandling på Face i februari...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Valter

Heter en liten gosse som ska döpas i helgen. Hans farmor har beställt den här tavlan av mig.
Farmor hade ett önskemål att det skulle finnas med ett blad, gärna ett björklöv någonstans på bilden. Så här blev det.
Underbar vers. Underbart skapad. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...