Realitetsanpassning

Hej hopp på er, trogna och otrogna? läsare. Min bortavaro kan förklaras av följande: Inget pysslande= inget bloggande. Jag kan inte annat än att skylla på att jag har haft heltidssjå att realitetsanpassa min semestersega kropp och knopp till att återigen börja jobba, passa tider, följa till skola, springa på möten, hämta på dagis, packa ryggsäckar, leta fram stövlar, grädda pannkakor och inhandla galonisar eftersom barnen vuxit typ en meter sedan i våras. Och bara att snyta snoriga näsor och luskamma hår är ju ett halvtidsjobb (yippi-ja, vi har klarat oss än!).
 
Men när Kii nästan sålt slut på vintagekorten igen fick jag eld i baken och fick damma av skrivbordet på mitt rum och börja jobba bums!
Så blev det några med romantiska 40-talstapeter,
Och några med strikta, sobra 50-talstapeter.
Och så ett par stycken med vinylblanka 60-talstapeter,
Och några med glada 70-talsmönster,
Har du någon gammal tapetrulle skräpandes någonstans tar jag gärna emot. Kan jag använda den lovar jag dig som tack ett eller flera alster med din tapet! Men säg inget till maken om att min samling utökas, det är som onödigt, hehe;).
 
kjamizzzzzzz!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Florist, javisst?

I sommar har jag övat lite på att binda buketter, så att jag ska vara lite mer fingerfärdig då jag kommer tillbaka till jobbet i august. Att plocka lite ur rabatterna är ett hett tips för att pryda borden i sommar, om du nu inte vill gå ut på ängen för att plocka, eller för all del in i blomsteraffären för att låta proffsen göra jobbet. Väljer du rabattens blommor, så försök att plocka av sorter du har gott om, och plocka där det inte syns så mycket, t.ex. långt ner mot marken eller där det är tätt med blommor/blad.
I den här har jag bland annat använt blåklint i olika färger, stjärnflocka, daggkåpa och löjtnanshjärta. Spröten tror jag heter silverax. Bladen är från en Astilbe, vars blommor också är jättefina att använda som snittblomma. 
I den här blågula buketten har jag storklocka, riddarsporre och praktlysing. Bladkransen runtom är gjord av funkiablad. Den pryder sin plats på spisen i stugan.
Naturligtvis finns det blommor som passar mer eller mindre bra att ha som snittblommor, men över en middag står ju det mesta. Och flera sorter i din rabatt finns som snitt i kylen hos din blomsterhandlare, däribland pion, daggkåpa, stjärnflocka och astilbe. Prova dig fram. Det gör jag. Blommor gör mig glad.
 
ps! Titta in på http://holmsundsblommor.blogspot.se för att se så sjukt snygga/coola/fantasifulla grejer mina kollegor gör (Mycket brudbuketter så här års)!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sommarbetyg del 2

Betygsättning av sommarens aktiviteter fortsätter.
Använda mourikkan till vad som helst, typ steka körven eller baka bröd. Myyyyys! Betyg 9,5 av 10. (Stekosen och paltkoman efteråt drar ned betyget)
Vakna till strålande sol, svag vind och 22 graders värme vid havet. Minst 12 av 10 i betyg!
Köra ett löppass följt av yoga på gräsmattan, med deltagande av välvilliga och nyfikna men ack så ovana och stelbenta familjemedlemmar. Sedan ett dopp i badtunnan. Betyg kanske deltagarna borde sätta? Förmodligen blir det en tia..!
Tappa kameran i samband med ett sommarbad, betyg minus 8343,9. Bläääää.
Bo i eget gårdshus tillhörande denna gård hos härliga vänner, betyg 10,0. Tillhörande gos-katt 9,7.
Gå på bröllop och fira kärleken i naturskön miljö och ny klänning, 9,99 i betyg.
Plocka blåbär och göra något smaskigt av, 8,5 (förstoppningen och de fulblå tänderna drar ner betyget).
 
Som sagt, höga betyg, förutom fadäsen med kameran. Drulleförsäkring, nästa! 
 
Snart är denna sommar till ända och jag hoppas innerligt att ni också haft några höjdarupplevelser att ta med er in i den annalkande hösten. Foton hjälper oss att minnas och dessa kort som jag delat med er är ett urval som jag kommer jag återkomma till, då jag kurar (surar?) med en kopp te i mörkret och regnet piskar mot mitt oskurade fönster.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...