Adventsmys

Första advent! Har börjat förbereda hemmet lite...
Men bara lite. I helgen slår vi på den stora trumman och kör igång julmusiken, hänger upp stjärnor i fönstren, tänder första ljuset i adventsstaken och kalasar på saffransbullar o pepparkakor. Mmmm, saffransbullar!!!
Hyacinter, åååh, hyacinter!
På bilden ses ett julkort som är ett kollage i vintagetapeter som jag gjorde för tidningen Spira i fjol, här tryckt i julkortsform. Originalet är ungefär A4-stort och ska väl hängas upp någonstans hemma hos oss.
ÖNSKAR ER ALLA EN MYSIG FÖRSTA ADVENT!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 årig pippifrilla

Du får komma på mitt kalas, mamma! upprepas dagligen i vårt hus. Trots att kalaset redan varit och det är ett helt år tills stackaren fyller år igen! Ett annat frekvent upprepat uttryck är "Kan jag få se Pippi en liten stund på padden?" och betyder att flickan vill se Pippi Långstrump för sjuttioelfte gången på Ipaden. "Paden" var ett ord jag knappt själv kände till för något år sedan, nu tillhör det lillskruttans vardagsvokabulär. Hon kan nu själv få fram olika klipp på Youtube och hanterar alla skärmar såsom tv:n och datorn som om de gick att peka på. Tänk, så det kan gå. När Ipaden är på.
Tack för alla gratulationer! hälsar den nyblivna treåringen i sin nya Pippifrilla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag ser dubbelt

Här hemma är barnen juleggade som små illrar och femåringen skriver nya önskelistor ungefär varje dag ("Dåka (=docka), eget tejp, giterlim (glitterlim), sqark (spark), en bil" (BIL!? gastar jag. Till Barbie förstås! stönar hon och tittar på sin ömma mor med idiotförklarande tonårsblick).
Det klipps prylar ur leksakskatalogerna som kommer i brevlådan och limmas ark efter ark med urklippta leksaker. "Önska kan man alltid göra, men det är ju inte säkert att, ja...", försöker den ömma modern och torkar svetten (läs julklappsångesten) ur pannan. "Jaja", mumlar femåringen som koncentrerat klipper ut ytterligare femhundra kundvagnar, plastfrukter, pysselböcker, barbieklänningar och målarlådor. Den ömma modern ser för sin inre syn hemmet belamras med ännu mer saker som ska städas bort varje kväll innan sänggång. Hon svettas allt mer. Och börjar hallucinera, se dubbelt.
För att lugna ned sig, återfå fokus och andas normalt igen gör hon lite julkort. Jättekul. Rena rehab för henne.
Dessa julkort är i ett nytt format, A7, dvs ca 7x10 cm.
Passar såväl till blomman, paketet eller att skickas i kuvert som julkort. Här är fler exempel, finns som både A6 (vanlig vykortsstorlek) och A7 (mått se ovan). Några med spegeldekor.
Det röda papperet bakom granen har sammetskänsla, supermysigt.
Och några med akvarellmotiv. Gillar granarna! Motivet med krubban och ängeln är alldeles färskt. 
Pris 15-25 kr/st vid köp av fem eller fler. Kjaaaamizzzzzzzzzzzzzzzzzzz från en trött, öm och dubbelseende moder slash hantverkare. Å trevlig helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Keep calm

and carry on! Just så, i novemberhetsen. Snart kommer vilotid och julefrid. 
Vaserna och teakbrickan är loppisfynd. Likaså bordet som jag laserat och dekormålat för många år sedan.
Tavlorna är ca 30 x30 cm, inramade med passepartout i vit, tjock ram. Säljes tillsammans för 500 pix. En julklapp kanske?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kreativitetsmässa

Lystring gott folk!
I morgon söndag deltar jag och min vävande moder i en Kreativitetsmässa på Folkets hus i Umeå mellan kl 12 och 16. Utställning och försäljning av kreativa ting till bra priser. Underbara Clara föreläser kl 13. Fri entré. Väldigt varmt välkommen!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

God helg

I ateljén skapas det gnistrande vita vinterkort med spegeldekor, glitterlim och pärlstrass. Lite adventsstämning. Jag har jobbat så sjukt inspirerat med denna nya serie och limmat så ivrigt att jag limmat ihop min tumme med mitt pekfinger. Men jag har fått loss det och kan fortsätta med mitt liv. Phu!
Jag får önska er en God (allhelgona)Helg så länge.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Depp och pepp

Snön lyser med sin frånvaro och mörkret lägger sig sakta över hustaken. Jag har en ambition att försöka få en bra stunds dagsljus de flesta dagar för att stävja lite hösttrötthet och depp. I går började det bra med en timmes lunchpromenad med en god vän, men som i dag när det är mörkt hela dagen, hur gör man då? Ljuslampa, nästa! Måste ha. Någon som har erfarenhet av en sådan?
Stockhom finns Igloo ljuscafé där man kan få sig en ljusinjektion, jag var där en gång och njöt, inte bara av ljus och värme utan även av deras goda hälsomackor.
För övrigt har jag i åratal samlat på mig kunskap om födoämnen och aktiviteter som kan öka välbefinnandet, framför allt under höst och vinter. Helst skulle jag förstås vilja åka typ hit, gärna på studs;
men så länge satsar jag benhårt på sådant som ökar serotoninhalten i min lilla hjärna. Till exempel motion, meditation, choklad, yoga och skapande aktiviteter. Det funkar! Ibland. Och för att förebygga brist på vissa ämnen (D-vitamin, krom, zink, Omega-3 mm) som kan göra oss som bor här uppe trötta och låga försöker jag käka bra mat och tänker lite extra på att få i mig nötter, pumpa- och linfrön, lax, avocado och bananas! 
Jag läste att vi skandinaver har den högsta konsumtionen av kaffe i hela världen. Förmodligen på grund av att vi måste pigga upp oss stup i kvarten. Om jag framlevde mina dagar på en beach i Thailand är det väl klart att jag skulle dricka något annat än varmt kaffe. Typ mangojuice eller något. Men nu gör jag tyvärr inte det, så nu ska jag gå och brygga mig en kopp. Hej då.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...