Eddie

Ännu en guldklimp som ska döpas i dagarna! Dikten är ju så fin så man får en klump (klimp) i magen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mamma Mia

Dagen har varit riktigt härlig. Vi har njutit av en solig och fin dag, först på cykelutflykt med barnen till ännu ett guldställe i vår närhet, sedan i värmen på altanen med goda vänner och rabarberpaj, slutligen i hänggungan i kvällsolen, betraktande den ljuva grönska som exploderat de senaste dagarna.
I morgon är det Mors dag vilket har inneburit högtryck av förberedelser i blomsterbutiken här i Holmsund. Där finns supermycket fint just nu, så gå dit och kolla ni som har nära!
Inte för att jag underskattar min man men jag har faktiskt sett till att köpa lite blommor till mig själv i morsdagspresent, bland annat en underbar fjärilslavendel som doftar ljuvligt och lockar till sig fjärilar!
Undrar vad jag ska skriva i kortet till min mamma, kanske detta?
 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Äntligen x2

ÄNTLIGEN slog björkarna ut här i kalla nord! Grönskan såväl som värmen är på ingång, tjohooo!
ÄNTLIGEN har jag också rott iland med ett uppdrag till en modeintresserad vän i Stockholm. Att göra ett kollage med inslag av "vintagekläder". Kanske blev hon, damen på bilden alltså, lite för påklädd i förhållande till grönskan i samma bild, men vi får tänka att hon har en tunn sommarkappa och en liten chic huvudbonad som skydd mot vårsolen.
Kollaget är till ca 95 procent gjort av vintagetapeter i original 50-70-tal. Och så några strasstenar förstås...
Några blomslingor klättrar nästan ut ur ramen. Vill du se mer alster med vintagekläder av tapet, klicka här och här!
Tack o hej för idag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

August 1 år

Denna tavla är gjord på uppdrag av lille Augusts farmor och farfar. De önskade att det skulle stå August - vårt barnbarn någonstans på tavlan och själva texten i versen ändrad till (...)vårt barnbarn (i stället för vårt barn). Eftersom författaren är okänd kan man väl ändra sådant, hoppas jag...?
Och längst ned på tavlan står i liten text: Kram/ farmor och farfar
Ikväll har jag tagit en lång och skön promenad med en god vän och pratat så jag är alldeles "lemmen i harsen" (=bonnskamål för typ sårig i halsen). Lemmen i öronen också, för den delen, hehe.. Nu ska jag somna sött och drömma om sol och vår (men inte att bli sol-och-vårad, det verkar obehagligt!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bling bling

Någon som gillar bling-bling?! Jag! Har köpt på mig några kilo strass igen, aaah! Har också fått beställning på två tavlor med vintage tapeter. Det gillar jag, de är så roliga att göra! I dessa har jag använt mig av fantastiska 60- och 70-tals tapeter eftersom beställaren ville ha det färgglatt och mönstrat. Med lite detaljer i blänkande bling-bling blev det ännu roligare att göra dem! Att jobba med utstickande strass funkar bra i denna typ av ram eftersom den är så djup. Så här blev det färdiga resultatet:
Nummer 1:
Bling-bling! Strasstenarna blir ju bara såååå bra på de här!!
Nummer 2:
Dessa tavlor är i storleken 25x25 cm. Liknande kan beställas av mig för 290 kr/styck, klart o betalt! Vit eller svart ram. (Mejla helena.d.jonsson@gmail.com). Heeeej då.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vi gjorde det

Gick till en fotograf i helgen. Något vi tänkt i evigheter och som blev av just denna soliga söndag. Detta för att i första hand föreviga våra fina barn, i bilder att rama in och njuta av i många år (generationer?) framöver. I andra hand för att (motvilligt) ta några familjebilder som man vet kommer bli till allmänt åtlöje om sisådär tio, femton år. Jag vet! (Jag besparar er den pinsamma bilden från -85 på hela min egen familj).
Fotografen vi anlitade för detta hedersamma uppdrag heter Samuel Pettersson och arbetar som frilansfotograf. Han är sambo med min vän Karin, för många känd som Konstgreppskarin och de bor i en fullbelamrad konstnärslya varifrån de båda driver sina företag. Den äldre av våra döttrar tittade storögt på alla fina vintageklänningar och glitterskor som fanns överallt i lägenheten. Framför kameran poserade hon skickligt som om fått Top Model med modersmjölken (vilket hon i princip har, ska erkännas). Den yngre, som var nyvaken och (för första gången på typ fyra månader) gravallvarlig som en stenstod - stirrade på fotografen med sänkta ögonbryn, plutande mun och en tår på varje kind. Och tre vuxna och en storasyster försökte förgäves få henne att visa NÅGOT annat uttryck än det gråtande barnet.
Tillslut lyckades parets katt med konststycket som vi andra gått bet på = en glad tjej!
Så nu var det gjort! Nu väntar vi med spänning på de färdiga fotografierna. Hejsvejs!
OBS! Fotografierna som visas i detta inlägg har inget som helst samband med den omnämnda fotografen=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt mekka

Besökte ju mitt mekka, dvs NKs pappersavdelning, när jag var i Stockholm häromsistens. Köpte en del papper där då´rå, bland annat dessa blommiga godbitar, importerade från Italien. (ÄNNU en anledning att återvända till Italien, jag har en lista lika låååång och utförlig som ett IKEA-kvitto!)
Jag har skurit ut varje figur med skalpell, därefter limmat och strassat och textat och ritat och satt snöre. (Det är alltid någon detalj inuti varje kort också, jag vill att kunden ska bli glatt överraskad när hon/han öppnar kortet.) Det är tur för mig att min kära mor hjälper mig med endel "slavgöra" såsom att skära till, biga och vika korten, sätta etiketter, välja kuvert och plasta in varje kort. Ett hantverk in i minsta detalj. Kul!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mot Schweiz

Jag önskar att det var jag som skulle åka till sydligare breddgrader där våren förmodligen slagit rot - men jag blir drömmande kvar vid mitt köksfönster som just nu piskas av ännu ett oväkommet vårregn. Men dessa tavlor har fått åka! Mot Schweiz och ett tvillingpar med svensk mamma. HellaBellaDesign expanderar ödmjukt men bestämt ut till den stora vida världen, hihi. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Borås

Ord & Tonheter en bok- och presentbutik i Borås som hört av sig med intresse att sälja mina tavlor! Hedrande... Jag jobbar på med lite kort och tavlor i de små korta stunder jag har tid och ork till, mellan stående vardagsinslag som dagishämtning, jobb, familjetid, kompistid och egentid av träning och vila.
I sin blogg har de skrivit om mig! Klicka här för att läsa!
Tjingeling-pling!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Första kyssen

"Vid första kyssen är man skygg, sedan blir man mera trygg", sade en gammal gumma med knarrande röst i en knarrande gungstol. Det hände när jag för ett arbete i historia på gymnasiet intervjuade några äldre människor på ett sjukhem. Syftet var att ta reda på hur det var att vara äldre i början av 1900-talet och på köpet fick jag och mina studiekompisar höra hela livsberättelser. Om en tuff skolgång med frekvent bruk av aga och skamvrå, om hur en hel barnaskara delade på ett par skor!, hur man gjorde sjukbesök hos "kloka gubbar" som ordinerat intag av penselsaft(!!) mot lunginflammation och - känslan av att bli kysst för första gången. Så mycket livserfarenhet i de åldrade, trötta ögonen.
Ungefär som att bli kysst för första gången var det att debutera som florist härom dagen. Pirrigt och spännande men ack så ljuvt...Mer, mer! Jag jobbar ju några timmar i veckan på blomsteraffären i Holmsund och i fredags fick jag som nybörjare ta lite överblivna skruttblommor att leka med. I den vas de stod i garaget såg de inte mycket ut för världen - lite trötta, sämre exemplar, några med stjälkar som gått av. Men se va man kan göra av lite avhuggna restblommor, god vilja, oasis och en vacker kopp!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...