Favorit i repris

Till helgen, den 30 juni och 1:a juli, är det hantverksmarknad i anrika Bonnstan i Skellefteå stad. En given sommarsuccé och folkfest med levande folkmusik, servering, fina kvalitetssaker och myspys i fina bonnstakammare från 17- och 1800-talet. Kom gärna dit och hälsa på oss, ni som bor, passerar eller semestrar i Skellefteå. (Bilden nedan är tagen vid en läkarkompis svensexa, därav den operationsklädde mannen i mitten.)
 
För den som vill handla säljer vi våra alster extra billigt eftersom inga mellanhänder är inblandande i prissättningen (jfr försäljning i butiker).
Barntavlor med akvarellmotiv och tänkvärd text, handgjorda kort med vintagetapeter, trasmattor och plädar är några av produkterna du hittar hos oss. 
En flirt med Skellefteåborna i år igen, de suveräna disktrasorna i 100 % lin, här i SAIK-färger.
Ses där!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kära mamma

Jag fick ett mejl från en mamma som fått denna fina text skriven av sin son på mors dag. Lyckliga hon! Hon ville ha den på pränt och ha den på en tavla. Så här blev den.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Midsommar

Hellu i stügan!
Hoppas ni alla haft en bra misommarhelg. Det har dessa brudar haft.
De har plockat blomster i stora lass, satt i vaser och piffat upp hemmets alla vrår (jag, morsan, hittade t.o.m. en vas med blommor i skoskåpet, det ni!)
Hoppat som vildar i den uppskattade studsmattan som knappt syns i den frodiga midsommargrönskan
Haft romantiska parmiddagar
Anordnat släktträff med bad i tunna
Och lek med kusiner och roliga tanter
Styrt upp morsans trägårdssysslor så det ska bli någon ordning någon gång
Och dukat till fest på verandan
En fortsatt GLAD SOMMAR önskar vi er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Marias Blommor

Umebor! Ett urval av mina barntavlor finns nu till försäljning på fina Marias Blommor som ligger i centralhallen i Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. De har för övrigt en massa mysiga grejor i sitt sortiment, kika in där!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kära syster,

önskar jag att storasyster ömt sa till sin lillasyster. Att storasyster kramade henne länge och på ett generöst och moget sätt erbjöd lillasyster att leka med den leksak hon egentligen hade först. Eller låta henne ta den gunga som ingen av dem ägnat en tanke på hela dagen men som just i denna stund absolut ska användas av dem båda.
 
In my dream. I stället är det rätt mycket kiv nu. Lugga hår, slå med knytnävar, those kind of stuff. Många F´låt då per dag. Men förhoppningsvis kan de i framtiden säga Kära syster åt varandra och mena det.
Gjort några nya kort av lite material som jag köpte på resan till Stockholmo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag är kär+het!

KÄR i en stad jag just besökt. Vår huvudstad. Så vacker i sommarskrud - jag har ätit med ögonen i fyra dagar och är proppmätt! Dock snorförkyld, så jag har missat alla stadens dofter. På gott och ont (gott= kunna besöka sunkig offentlig toalett utan att spy av odören. Ont=missat halva vitsen med alla mysiga restaurangbesök)!

Nedan ses en scen från en kvällspromenad längs Norr Mälarstrand på Kungsholmen (strax efter en midag på indisk restaurang då jag tog en maträtt med TVÅ chilisymboler för att fördriva några förkylningsbakterier och förhoppningsvis känna någon smak med mitt förkylningsdöva smak- och luktsinne. Det formligen osade av chilihetta ur mina öron, jag svettades och frustade när det brann i min mun. HET NAANTING! Men inte kände jag någon smak ändå! Men jag slapp å andra sidan känna svettlukten från servitören, det kompenserade ju en del.)
Vy från fjällgatan, Söder.
Promenad längs Söder Mälarstrand
Vy från Stadshusets terass, Norr Mälarstrand
Stortorget, Gamla stan, aahh
Utanför Centralbadet, Drottninggatan. Vilken innergård!
En paus i shoppandet och ett kärt återbesök på Citykonditoriet, bredvid Adolf Fredriks kyrka, ett stenkast från Drottninggatan. Ett ställe med sagolik interiör (på denna bild ses endast den lilla uteterassen), gott och billigt fika och många besökare i vitt hår och hatt:) Rekommenderas!!!
Jag har träffat vänner på lunchdater, suttit på uteserveringar, shoppat, varit på studentfest, haft reunion med kära gymnasiekompisar, varit på cykeltur bland de tjusigaste villor (slott!) med sjöläge i närheten av kära släktingar, legat i en park på Kungsholmen och ätit glass och en massa annat kul. Lite trött nu efter semestern;) men full av nya intryck och glädje. Jag är kär.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mina lurvigaaa

..eller Välkommen in, sommaren! I dag kom värmen tillbaka och jag fick (tog) det tvivelaktiga nöjet att ta fram mina två lurviga för allmän beskådan. Intresset från allmänheten visade sig inte vara så stort, jag förstår inte alls varför, det var faktiskt inte en enda själ som kom fram på väg till dagis och stirrade närgånget med lupp. Kanske beror det på att spirorna var allt annat än fagra efter en lång kall vinter instoppade i ett par snäva jeans med tillhörande långfillingar. I själva verket var benen så bleka att jag formligen bländades och nödgades ta på mig solbrillor inomhus. Därtill var de så lurviga att grannens angorakatt framstod som flinskallig bredvid dem. (Katten visade faktiskt ett visst intresse, när jag tänker efter!)
Nog om mina lurviga! Ingen bild får ni heller eftersom intresset från omvärlden som sagt verkade vara begränsat=)
Några nya välkommenskyltar, det var dit jag skulle komma...
Jag tillverkar sådana i mån av tid, mejla mig för förfrågan, helena.d.jonsson@gmail.com.
Ps. Nu har jag rakat benen och solat dem i en kvart, nu kan jag och ni mina vänner, slappna av.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...