Mina vackra ögon

Mina ögon börjar vara sitt vanliga jag igen efter veckor av återkommande ögoninfektioner av ytterst ofräsch karaktär. Så jämfört med tidigare är mina ögon vackra nu, men det var inte det jag skulle skriva om. Jag har ramlat över en bok som får mig att skratta kväll efter kväll. Mina vackra ögon av Nina Hemmingsson. Jag behöver skratta nu, efter veckor av sjukdom och många månader med mörka vintermånader. Börjar du också vara en vinterbitter nordbo vars immunförsvar och energi börjar sina - läs denna! I denna bok (ännu en seriebok för vuxna, härligt!) skildrar författaren vårt oromantiska vardagsliv på ett mycket komiskt, väldigt ironiskt och ett ganska...rått sätt. Skämskudden åker fram ganska ofta! Vill utfärda en varning för frekventa fula ord och grova uttryck i dessa enrutingar, men i övrigt är Mina vackra ögon en bok jag rekommenderar för vintertrötta själar med akut skrattbrist.
Några av mina (rumsrena) favoriter:
Hohoho! Vardagsliv. Vill du se mitt tips om en annan helt underbar seriebok för vuxna, läs här!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Baby in a corner

Idag är jag hemma med kräkillamående. Orsak: okänd. Utgång: förmodligen dödlig. Så innan slutet infinner sig; håll till godo med ett av mina senare alster. Ett kollage med vintagetapeter flankerat av den tidstypiska kaffekobben Zebra (SÅ snygg den är, jag dör (igen)).
På bilden nedan ses tavlan tillsammans med ett par loppisfyndade ljusstakar. Dessa stod och skämdes oförtjänt i ett hörn i en dammig loppislada. Prislapp 5 kr. Nobody puts baby in a corner, sa jag och bjöd upp de två skönheterna. Den thailändska expediten log lite sorgset och tänkte förmodligen Det blir bäst så här, de får ett bättre liv någon annanstans. Där någon bryr sig om dem.
Har gjort om lite i matrummet också. Bara flyttat runt lite grejer. Den smäckra 50-talsbyrån i ek kommer från svärfars. Jag älskar den men skulle önska att den kunde växa några decimeter i varje riktning så jag kunde ha den som sideboard och RYMMA något i den. Finns det något växmedel för interiörer? Skulle även behöva ett lite större hus:).
Tavlan är från loppis, den passade i färgerna i vårt matrum. På byrån står också en ljuslykta från Indiska, en urna från loppis och en buddhastaty jag köpte i Thailand i min resglada ungdom:):(
Buddhan vilar på en trave gamla psalmböcker som jag också köpt på loppis. För fyra antika, vackra och välnötta skrifter fick jag betala en tia!
Har inte bestämt vad jag ska göra av dem. Texten är ju nästan omöjlig att läsa men oerhört vacker. Som obotlig papersucker blir jag förstås sugen att riva ut några blad och använda till någon tavla eller så... Men fixar jag det? Är det ett helgerån? Vad är straffet för sådant?
Så här ser resten av matrummet ut. I alla fall innan barnen börjat
1. svinga sig i takkronan
2. dansa ringdans runt yuccan
3. leka Antikrundan med alla prylar morsan ständigt släpar hem. ELLER
4. leka kurragömma med samma gömställe varje gång - bakom yuccan.
Mormors krukor har fått nytt liv i mitt fönster.
Hej då, mina vänner. Ha en bra vecka!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ranelids visdom

Kvinnan är det första könet! gastar allas vår Ranelid i Melodifestivalens skummaste bidrag hittills i år. Såg ni som jag hans framträdande där han i all sin grandiosa uppenbarelse rabblar poetiska fraser mellan discoslingan Miraaaaakel som sjungs av en ung kvinna i kortkort kjol och blonderat hår?
Trots underhållsvärdet i författarens/artistens framträdande har han inte många rätt. Tyvärr inte ens i det där om kvinnan som det första könet?
 
Jag kom att tänka på en intressant grej jag läste som väckte tankar på att vi trots allt inte kommit så långt i jämställdhetssverige. När man avbildar en kille i t.ex. en saga ÄR han. En människa. En nalle. En figur. Utan särskilda attribut. För att avbilda en tjej måste man lägga till någonting. T.ex. långt hår, långa ögonfransar, en söt klänning eller ett par örhängen. Alltså - det naturliga, det "första", det som förutsätts om inget annat visar på motsatsen är - en kille. Det vill säga, att vara en kille är något man ÄR - att vara en tjej är något man BLIR eller GÖR.
 
Något att tänka på..? Stämmer det? Kolla i era barnböcker hemma och se. Hur tror vi att det påverkar våra barn? Oss själva? Alla prinsar och prinsessor där ute?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prinsessträsket

Prinsar och prinsessor! Jag har kämpat emot länge men insett att fyraåringens kamplusta är större än min. Det är prinsessor som gäller. Rosa tyllkjolar ska det vara, glittertights i februari och helst prinsesskrona av renaste guld(papper:). För att frångå den traditionella sagobilden av "passiva-prinsessan-utan-eget-liv-blir-glad-om-stora-starka-prinsen-vill-gifta-sig-med-henne" läser jag boken Så gör prinsessor för henne (läs mer om den här!). Jag har också skissat fram några coola prinsessor som signalerar attityd och självständighet.
-Här kommer jag! säger hon. I kavat (vilket kul ord!) uppsyn och grova kängor.
Lite spetsband har jag fäst i över- och underkant på kortet. Klart det ska vara spets också. Och rosa band - det är ju en tjej!
Här är ett annat kort med motiv av en tuff prinsessa med kronan på sned och ett alldeles eget slott. (Här kan hon rädda prinsen som blivit inlåst i ett av tornrummen!)
Watch out för 2000-talets prinsessor! De rockar!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spring collection

Tänk att allt låter så mycket flashigare på engelska!
Här har jag i alla fall målat nya motiv i akvarell och gjort några nya kort i härliga färger inför våren...
Vallmo är väl en underbar blomma!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Håkan, lev!

Håkan, lev!skrev legenden Sara Lidman i pärmen på sin bok Hjortronlandet. Denna vill hon ge min man i gåva för att han hjälpt henne med en sak hemma i Missenträsk för många år sedan. De kärnfulla orden säger mer än vilka två ord som helst. Sätt in ditt eget namn och smaka på dem, de smakar kraftigt:)... Ett par andra kloka ord på samma "livstema" såg jag broderade på en kudde i en inredningsbutik för ett tag sedan. Jag köpte inte kudden men bar med mig orden i minnet och gjorde nu en tavla med akvarellmotiv och de livsbejakande meningarna.


Lite mer så kanske man skulle försöka göra. Släppa loss krafterna inom sig, fri från de hämningar som är så typiskt för oss vuxna. Och njuta lite mer av den kärlek som man (förhoppningsvis) har i sitt liv. Förresten, Sara Lidman bjöd på kalvdans med hjortronsylt i sitt kök den där dagen som maken aldrig glömmer. Han tyckte inte om den speciella smaken och våndades medan hon med förväntansfull blick fyllde på hans tallrik till brädden med ännu en portion. Han log, åt och tänkte Lev! Håkan; lev...
Ändra redigerare
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kloka ord om sömn

Har ni hört detta om Livets tre stadier;
Ett då man inte vill sova - men måste. Ett då man önskar att man fick sova - men inte hinner. Och ett då man har tid att sova men inte kan.
Denna tavla sätter jag upp i vårt sovrum som en påminnelse. Maken och jag konstaterar att vi otvivelaktigt befinner oss i det mittersta stadiet med små barn som hostar, drömmer och behöver kissa om nätterna... Barnen är naturligtvis i det första (är det läggdags nu - NEEEEJ!) medan mina föräldrar som är pensionärer säger sig närma sig det sista stadiet. Var befinner du dig?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook å jag

Här hade jag tänkt skriva något om att mitt förhållande till Facebook är minst sagt kluvet. Att det definitivt har sina fördelar i form av förenklad kommunikation, men att jag kan fundera över vad statusuppdateringar som "Sprungit en 17 mils träningsrunda för femte gången den här veckan" och "Bakar cupcakes och myser ihjäl mig med mina perfekta barn" ger oss att läsa - och skriva. Dåligt samvete? Bekräftelse? Lust att träna, baka, mysa med barnen - eller bara dra täcket över huvudet?

Jag hade tänkt skriva att jag ibland funderat på att experimentera med statuset "Mår verkligen skit" en dag. Skulle folk ändå klicka Gilla och kommentera i stil med Asch då, trist för dig eller Jag med, höhö!? Eller om man skrev "Gått upp 10 kilo på grisfötter i jul" eller "Har inte duschat på tre veckor, är så deprimerad". Skulle facebook gå sönder då?
Men det där var så neg och tråkigt så i stället skriver jag att HellaBellaDesign finns på Facebook nu! En av fördelarna med detta sociala medium är ju möjligheten att nå ut till många! Tack mina vänner och kunder som tittat på sidan, Gillat och delat med sig (jaha, där dög det, människan är komplex minsann!)
Klicka här så hittar du till sidan.
Läste någonstans att människor gärna går in på fb för att muntra upp sig - men att det nästan alltid har motsatt effekt i och med att vi nästan uteslutande matas med människors framgångshistorier. Det finns till och med någon studie som visar att man blir deprimerad av att spendera för mycket tid på sajten, eeh... Jag kanske skulle blocka mig själv, vid närmare eftertanke.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alla hjärtan

Alla hjärtans dag på tisdag 14 februari, så just nu är det mycket kärlekskort som ska ut i butik. Alla hjärtans dag är enligt uppgift blomsterhandelns i särklass största försäljningsdag på året! Vi är rätt traditionella ändå...
En blomma som aldrig vissnar till någon man tycker om...
Eller en häsning som gör mottagen varm i själen - jag älskar dig.
Hur ofta säger vi allt det positiva vi tänker till en annan människa?
Klicka här om du vill se mina återförsäljare av dessa handgjorda kort.
Hjärtliga hälsningar!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bekännelser från en sjukbädd

Hej från en kraxkråka med blåsvullna ögon och blodsprängda ögonvitor. Jag har en ögononfektion men ser ut som om jag varit i våldsamt slagsmål - och det har jag ju också - haft barnen hemma i en vecka från förskolan, hehe;)...

Barnen och jag har nu lagt alla pussel huset kunnat uppbringa, läst alla tusen sagor vi har i bokhyllan och lagt pärlplattor så vi skulle kunna tapetsera en hel vägg med dem. Vi har färglagt kossor och prinsessor i grälla färger, spelat aptrista snigelspelet 150 varv och länsat skåpen på gömda leksaker i hopp om att finna THE MAGIC THING som barnen kan roa sig med så mamma kan dricka te en stund i lugn och ro. Nu är jag lite less. Så att säga. För att inte säga barnen! Lilla S är mammig som aldrig förr vilket kan göra mamsen lite irriterad ibland. Förståndiga fyraåringen W säger för att trösta mamma:
-Jag tycker i alla fall mer om pappa! 
En sådan tröst?!

Nu ska jag snyta mig lite till och dricka obehagligt ingefärsavkok och stoppa vitlökar i näsan så jag blir frisk någon gång. Återkommer. Tjohej.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...