Avig Maria

Hello i höstrusket.
Jag har ett boktips till! Har just avslutat Mia Skäringers bok Avig Maria som jag både skrattat gott och gråtit en skvätt till. Hon skriver som hon pratar; rappt, ocensurerat och osentimentalt. Och väldigt humoristiskt. Men hennes person och liv i boken berör på djupet och nu när Solsidan går i repris på TV kan jag inte låta bli att tänka på MÄNNISKAN Marias kamp, den som pågått bakom all denna synliga humor som många av oss uppskattar så.

En människa har väldigt många sidor, det får vi påminna varandra om, och anstränga oss för att se. Då blir vi kanske både mer intresserade av och toleranta mot oss själva och våra medmänniskor. Punkt?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Storinvestering!!

Jag har rensat fickorna på mynt och slagit sönder min fula spargris för att kunna göra denna Storinvestering För Livet. En dymo-apparat. Den kostade nästan 150 kronor på Classe Ohlson. Jag fick en idé att de retroinspirerade textremsorna kunde passa bra till mina kort med vintagetapet. Några exempel;

Oj, där kom det med några kort utan text av dymoremsor också, det fick ni på köpet. Alla kort är handgjorda i unika exemplar med vintage tapeter i original från 40-70 tal. Kan köpas/beställas direkt från mig eller på Kii i Umeå. Och snart på fler ställen. Wohoooo.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kollage o massage

Jag hade besök av en gammal god vän i går. Det var kul, och vi hade en del att ta igen för det var länge sedan vi sågs. Hon hade just fyllt år så hon fick välja en tavla innan hon gick hem. Det var denna men efter att bilden togs har jag pimpat den med ett hjärta av en massa små gula strass. Good Bye till ännu en tavla. Hello till mer plats i hyllorna.
Vår nyblivna femåring svävar på moln över alla presenter i form av glittriga stickers-örhängen, Barbiegrejor, pysselsaker och en ny cykel. Om det var jag som fyllde år hade jag nöjt mig med en massage för min just nu onda rygg. How simple is that!
Hejsvejs!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Underbara My

My Miranda och hennes syster Emma Andrea (vilka fina namn!) ska få var sin tavla som jag fått förtroendet att göra.

Så här blev de tillslut, designade i samråd med barnens mor.

Och så storasysters tavla: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finaste unge

I dag fyller finaste storasyster fem år. I morse firade vi henne med obligatorisk fika i sängen (fast ingen har aptit att fika så där direkt på uppvaknandet), synnerligen morgonhes sång, yrvakna men välmenta hurranden, intesåjättefint-menändå inslagna paket samt en liten sensommarbukett som endast mamman uppskattar men hon gör det väldigt mycket å andra sidan.
Nu börjar damen bli så pass stor att hon är medveten om grejen med att fylla år. Hon har räknat dagarna sedan ungefär juni månad (Mamma, är det två dagar kvar eller hundratusen?), planerat sitt kalas hundra gånger och gjort ungefär lika många varianter av inbjudningskort. Ja, har man en mor som tillverkar kort så har man.
Hon har tyckt till om vilket omslagspapper som ska användas till hennes paket och engagerat hela familjen i kakbak inför hennes firande. Det är STOORT att fylla fem!
Bilden är tagen i Söderköping, vid Göta Kanal i somras.
Till vår femåring vill jag ge denna text, så att hon alltid kommer ihåg detta!
Och kanske detta kort, som den glitterprinsessa hon blivit.
Grattis älskade unge!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katastrofala skivomslag

I helgen var det stugsista med tända eldar, marschaller längs strandremsan, bastubad och vedeldad tunna. Mysigt var det. 
Grädde på moset var ju att jag fick en superskön ansiktsbehandling av en snäll kusin med två ivriga medhjälpare modell yngre.
I helgen har jag nästintill skrattat ihjäl mig åt denna underbart roliga bok som jag spontaninhandlade på Din Bok i Umeå förra veckan.
Katastrofala Skivomslag heter den och behandlar synnerligen misslyckade skivomslag ur historien, analyserade i minsta detalj av den pricksäkra författaren som kallar sig Herr Dryck. Underbar humor med hög nostalgifaktor! 
Här har vi t.ex. Sydkustteamet från 1971 och så börjar Herr Dryck sin analys: På bilden ser vi fem män. Fyra av dem hatar den femte, och ett överhängande hot om våld hänger i luften. Anledningen är uppenbar; den lila herren ute till höger spelar kornett, skithögt, rakt i ansiktet på de övriga (...) Mannen som är mest utsatt och vars trumhinnor lär ha sprungit läck för länge sedan, sitter ned med imponerande kass hållning och nollställd bedjande min. Mannen längst till höger beskriver författaren som (...) Den i gänget som mest troligt verkar kunna explodera. Hans framskjutna käke och intensiva blick vittnar om att han snart kommer att sätta en gräns för det hela.
Och här kommer några fler ljuvliga framsidor: Kalorijakten. Dansa och gymnastisera med Bertil och Lindqvistarna,
Alf-Olles Chans till dans med tre herrar som aldrig skulle ha satt sig på huk för de kom aldrig upp igen,
och Palomaz som valt en gungställning för sitt posande tillsammans med någons uppstoppade hund och en sur unge.
Ja, jag var bara tvungen att tipsa om den. En säker julklappsbok till några med samma humor som jag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dansa, pausa

I går kväll blev det disco i vårt hus. Detta händer titt som tätt faktiskt. I går hade vi mitt äldsta syskonbarn, barnens storkusin, på besök och bara det fick barnen i partystämning. Så satte någon på Dansa Pausa på hög volym, det poppades popcorn och vips hade spontandans uppstått i vardagsrummet. LIlla S dansade som en galenpanna utan leder i kroppen, W försökte lära mormor att skaka rumpa och storkusinen tävlade med maken och mig om bästa move. Så kul man kan ha. Tack barn!
Nedan ses en tavla jag gjort på uppdrag av världens gulligaste tant. Hennes barnbarn i Göteborg ska få den. DANCE like nobody is watching, står det. Just det, dansa (pausa)!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Varför

Har just nu två väldigt vetgiriga tjejer här hemma. Har fått svara på frågor som Hur gör man ägg? och Varför blir pappa så glad för en ny grill? Har också fått testa vår allmänbildning när frågor som Vad finns i rymden? och Hur funkar en dator? kommit ur en blivande femårings frågvisa mun.
Och lillasyster vill inte vara sämre hon. I dag när jag slog in ett paket med en tavla som skulle skickas blev det många varför efter varann.
S: Vad gör du?
Jag: Slår in ett paket.
S: Varför?
Jag: För att jag ska skicka en tavla och vill skydda den från att gå sönder.
S: Varför det?
Jag: För den ska åka långt med posten.
S: Varför det?
Jag: Jo för att Sverige är ett avlångt land.
S: Varför det?
 
Öh?
Där var det dags att skicka ut henne för lite vanlig hederlig lek...
Har som sagt skickat iväg några tavlor i veckan. Först till Underbara Iris i Perstorp.
Sedan till Justina i Vilhelmina.
Hoppas de kommer fram oskadda genom detta avlånga land. Varför?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sista veckan

av semester. Känner att jag börjar gnissla tänder och producera för mycket magsyra av blotta tanken på att höstterminen står för dörren. Ack om man finge framleva sina dagar i ett behagligt semestertillstånd i sommarstugan, vaggandes till ro av vågorna på en brygga, värmd av solens strålar och svalkad av lätta sommarvindar. Eller...skulle man inte uppskatta det då?
Nu ska jag ut och springa och ikväll går jag ut med brudarna och laddar inför hösten med gott käk och mycket surr. Är det något som känns riktigt kul så är det att träffa alla kära vänner och grannar igen! Resten blir nog också bra, bara man kommer in i det. Ta hand om er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gulleprutt

Har haft dop för brorsdottern. En riktig gullepruttskrutt som får hjärtat att slå dubbla volter av ren och skär fasterskärlek. Och kusinstolthet!
En doptavla fick hon förstås.
Hej hopp!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...