Greetings/Spy Bar

Stockholm!
Greetings from Stockholm och, denna gång, Stureplan. Jag har gjort en liten sväng till min forna hemstad, i sällskap av några kära släktingar - en riktig tjejresa. Om jag varit lite yngre och hippare hade jag hängt på Spy Bar varje kväll eftersom vi råkade bo granne med det, men jag nöjde mig med lite shopping, fika och god, vällagad mat som en glad tant i sina bästa år! Härligt med miljöombyte och nya intryck, nu har jag förnyad mamma-, skapar och livsenergi. Vi bodde på ett fint hotell mitt i smeten. Här ses den lilla näpna sällskapsdelen med rosa Howardmöblemang, snittblommor, kristallkrona och sisådär fyra meter i takhöjd.
Master bedroom i krispigt vitt...
Biblioteket helt i turkost...
Nehej, nej, ursäkta, det gjorde vi visst inte, för det här var presidentsviten som vi fick visning av. En i resesällskapet råkar vara resesäljare så hon (och vi andra i släptåg med gapande käftar och tefatsstora ögon) fick visning av hotellets största svit. (Tack vare denna fina resesäljare fick vi också hyfsade priser på ett ställe som detta, TACK igen, I!).
Nej, så här bodde vi, det var ganska så fint, jodå, det dög åt mig faktiskt, hehe. Loftrum med utsikt över Stockholms takåsar.
Badrummet var stort nog att inrymma ett disco (varför gå till Spy Bar, liksom?)
Och så här, i ett annat rum, bara lite jättefint (kristallkronor i varje rum, stora som as)(vackra as).
Och så här åt vi; hotellfrulle i all sin prakt så man rullade fram hela förmiddagen:
i den anrika restaurangen.
.
Och ljuvlig pasta hos en italienare med gott rykte.
Och här hängde vi; i gallerior...
...i tesalongen på Svenskt tenn
...och i affärer med mycket vackert
En resa är alltid värd sina slantar. Fast jag låter nog bli att räkna efter. Tjingeling!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Farligt, svenne

Det är väl inte så ofta man utsätter sig för stora faror i sin lilla inskränkta svennetillvaro, men härom dagen hände det faktiskt. Jag gjorde en rätt omfattande shoppingrunda bland internetvärldens obegränsade utbud. Det kändes inte farligt men det var det tydligen. Jag bara surfade runt, gloende på skärmen, sittandes på min ljuvliga rumpa iklädd de skönaste tights. Gjorde några oansenliga köp med ett par enkla knapptryck och betalade direkt från kontot. Kändes skönt där i soffan med lite bakgrundsmusik och en kopp kaffe.
Inget jobbigt travande på stan tills fötterna blöder och höftkulorna strejkar och plånboken gapar tom. Ett par dagar senare kom tre paket med roligt innehåll hem i brevlådan. Julafton! Åh, jag vill ha julafton varje dag! Det var då jag började tänka... att det kanske inte var helt okomplicerat det här med nätshopping. Att jag förstår att endel kan fastna. Förstår (nej, det gör jag faktiskt inte) hur man kan hamna i Lyxfällan i tv3 för att man förköpt sig på scrapbookingprylar (joo, det har hänt, det är sant!!). Har faktiskt hört om kompisar som nästan blivit shoppoholics på Tradera och Blocket som mammalediga när de haft mycket hemmatid och lite yttre stimulans!

 
Pengarna har man ju aldrig sett röken av, aldrig har man dragit upp den sista tjugan ur plånkan och räckt expediten medan man undrar för sig själv om allt det här verkligen var nödvändigt?. Det gäller att ha karaktär. Även här. Tur att jag har det! Jag ÄR karaktär;)!
 
Vad det var i paketen? Neej, inga kläder den här gången heller. Jag är ju inte helt normal som ni kanske förstått, jag är en paper sucker som till förmån för hobbyprylar bortprioriterar vårkavajen och vårsminket och vårskorna (eller det var inte riktigt sant, det köpte jag ju förra veckan när jag gick runt på butikerna i stan tills benen gick av:).
I paketen kom fina snören och rolig washitejp (oh, vilken uppfinning!), pennor och papper, kuvert och spets och lim och etiketter och...
Strass i stora lass...
Natursnöre och fina papper!
Kul med nytt material! Men akvarellerna har jag målat och korten har jag fått sätta ihop alldeles själv. Kort var det gjort! Det där med faran av nätshopping blåser jag av nu. Jag tror jag behöver några grejor till;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Barntavla

Ibland infinner sig den ostörda, lite mer sammanhängande vuxentid som är så hett eftertraktad av föräldrar till småttingar. Den tid som krävs för att man =jag ska sätta mig ner med penslar och färger och åstadkomma ett nytt akvarellmotiv. Den här gången ville jag göra ett motiv som kan passa både små prinsar och prinsessor. Det blev en liten bebe som somnat på trasmattan på golvet i sitt rum med mysiga leksaker, under tak av stjärnhimmel.
'
I denna tavla har jag texten Tryggare kan ingen vara, men du kan få precis den text du själv önskar.
Sweet dreams, baby!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sinnesrobön

Sinnesrobönen är en fin bön som kommit att bli Anonyma Alkoholisters signum. Men jag tror att vi alla kan ha glädje av den någon gång i livet. Kanske vid sjukdom eller annan motgång?
Här har jag gjort ett kort med texten på.
Jag har nu fått in en bra rutin av daglig meditation eller avspänning i min vardag. Det kan ge sinnesro. Fysisk (power)yoga är en annan grej som hjälper mig. Mindfulness. Träning. Kreativt skapande. Goda samtal. Vistas i naturen. Det finns många sätt att uppnå sinnesro. Hur gör du? Gör du något för att medvetet stanna av?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Underbarasötbebis

Jag har blivit faster till denna underbarasötasteljuvligaste lilla varelse! Hon kom som en present på självaste skärtorsdag. Bästa påskägget någonsin för hennes föräldrar och jag som enda och därmed bästa faster är (trots att jag inte haft det minsta med tillblivelsen av denna människa att göra) STOLT SOM EN TUPP (jaja, jag vet att påsken är över)!
Man blir lycklig ända in i själen av att träffa en sådan ny liten krabat som med nyvaken, klar och klok blick ser ut att undra; Var har jag hamnat någonstans? Va, jorden? Och varför i fridens namn står en gammal tant (hon är visst min faster säger de, urgammal, född på typ 1900-talet!) med gråtiga ögon står lutad över mig och luktar på mig medan hon utstöter ljud som Ååh, men duuuu, mmm, så fiiiiiiin och suckar förälskat med sin andedräkt av...typ kaffe och...vad luktar hon, inte är det färsk och fin modersmjölk inte, nej, något tantigt alltså, gammalt och surt; JO - biskvi!
"Det är inte utan att det börjar skrika lite i äggstockarna", som min kompis sa när hon träffade en nykläckt bebis för ett tag sedan. Tyst, säger jag då. Ni behöver sova nu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vita stränder

Regnet öser ner. Jag och barnen ägnar en halvtimme varje morgon att klä på dem lager av galonkläder som utsöndrar drivor av sand efter att ha torkat på elementen under natten. Jag blinkar ilsket av ett sandkorn i ögat och tänker självömkande på de soliga sandstränder på Teneriffa där delar av min familj just nu befinner sig. Buhu. Eller alltså, underbart för dem!!

Några goda vänner till oss åkte nyligen till Thailands vita stränder för en månads vistelse! Ååhå, så härligt! Jag var förbi dem före avresan med ett gäng favoritböcker som de kan läsa. På den vita stranden. I bungalowen. I hängmattan. Eller kanske på verandan i solnedgången en ljum aftoooooonnnnnnn...ååååååååååååååh! Nog med drömmande. Här och nu duger fint! Jodå. Spöregn. Visst, bara kul! Nåväl, böckerna knöt jag ihop med ett papperssnöre och fäste ett kort med en hälsning i.
Skickade med ett bokmärke också. Med ett ord som vi här hemma i regnet får nöja oss med just nu.
Ciao!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skyddsänglar

Tror du på änglar? Läs mer om vad jag tror att jag tror(!) här. Jag hittade nyligen denna text någonstans och tyckte om den så jag gjorde en tavla med den.
Så gjorde jag om texten lite och målade ett annat motiv:
Med en lite tuffare ängel.
Vilken var bättre?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Värdefull

Oberoende av varandra kom från två håll önskemål om denna text på en tavla. Samma vecka! Det gläder mig eftersom jag tycker texten är en bra påminnelse om allas vår unicitet och värde. Det kan vi behöva i denna värld av ytlighet och jakt på yttre framgång.
Här en lite annorlunda variant.
Orden Du är värdefull, du är älskad står med röd text.
Och sist en variant med en ängel.
Close-up:
Psalmboken innehåller många skatter... Nu kanske det är dags att borsta dammet av den och börja gräva...(efter skatter alltså). Hojta till om ni hittar något bra, i psalmboken eller någon annanstans. Jag söker ständigt efter goda ord; en vacker sångtext, en tänkvärd dikt eller annat som kan bringa en stunds själslig ro och lite visdom till en förvirrad mänsklighet. Wohoo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Galen påsk

"Tiden har då vett att gå den!" sa tanten som lessnade på sina långrandiga gäster. Tittade demonstrativt och övertydligt på köksklockan för sjuttonde gången, reste sig upp från pinnstolen så att kaffesumpen i de skira kopparna på bordet rörde sig.
"Jodå så att, som sagt var; TIDEN HAR VETT ATT..."
Tillslut gick gästerna. Och tanten fick ta sig en efterlängtad tupplur på påskafton. (TUPPlur! hahaha, nehej inte så kul)(Och nej, det var inte jag som vann SM i Ordvits. Men tävlingen existerar, det hörde jag på radion, och avgjordes i Växjö i helgen.)
Bla, bla, bla - det jag ville ha sagt med denna sanna tantstory är att, just det, tiden går! Påsken 2010 var lillan bara några månader gammal och klädd i pappas bedårande pyjamas (läs kycklingdräkt!) från 70-talet, se här. Förra året hade vi så mycket påskpynt hemma att vi drunknade, allt producerat av en flitig liten treåring på förskolan. Och jag fick en fin påskhälsning av en god vän, kolla här.
"Sa du Galen påsk?" frågade samma tant som förutom att var oförskämd hörde illa och var gaggig som en gammal påsktupp. Hur som, jag vill önska er en GLAD och lite galen PÅSK med ett par påskkort som inte direkt är det fagraste jag gjort - men ack, lite kul. Pip!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Begååvade barn

W, 4 år, är väldigt intresserad av att vara med mamma i ateljén. "Vi måste faktiskt jobba med kort nu, eller hur mamma?!"säger hon och puttar ut lillasyster ur rummet. Och tillverkar inte bara ett kort eller två med mammas alla roliga grejer utan gärna en hel hög med kort för eventuellt användande vid födelsedagskalas eller liknande. Som mamma tycker jag förstås att mitt barn är alldeles ooooerhööört begåååååvad!
Tvååringens största begåvning just nu är nog (förutom att söla, smula och spilla mest mat på 30 sekunder!) att testa flest antal skor på en given tid. I vårt hem dräller skor i alla storlekar och typer i varenda vrå. För oss föräldrar återstår uppgiften att med barnens hjälp (eller stjälp!) försöka para ihop dessa sko-par i slutet av dagen.
"Men vart sjuttsiken såg jag den andra stöveln?" klagar jag för maken som står begravd med näsan i legolådan för att skotta fram en rosa sandal.
"I brödskrinet, tror jag!" gastar han tillbaka.
Och när W frågar om jag vill spela memory känner jag bara: "Det är ju det vi håller på med redan; para ihop, para ihop, jag sopar mattan av er allihop i Memory!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ren lyx

Hemma igen efter en energigivande och snörik fjällresa med härlig slalomåkning, många pulkarace och mysigt umgänge med släkt och familj. För mig är slalomåkning svårslaget vad gäller känslan av FLOW och total närvaro i nuet. Underbart. Att få lite barnvakt så att jag och maken kunde åka tillsammans var ju också fantastiskt skönt. Ren och skär lyx.
 
En annan lyx var att komma hem till torrlagda vägar och få ta fram våriga skorna. Fram tills i går då snön kom att vräka ner och förvandla vår lilla värld vackert snövit igen. Jaha. Ett riktigt aprilskämt från vädergudarna. (Bilden nedan är dock tagen vid ett annat, ännu snörikare tillfälle.)
Har gjort en ny tavla på temat lyx:
Finns att köpa av mig (260 kr). Storlek 18x24 cm, inramad och klar. Att hålla på med detta skapande är definitivt en annan lyx för mig:). Trevlig dag, där ute!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...