Kobra o c/o

God fredag vänner!
Senaste nytt från HellaBellafronten:
1. Febrig Fyraåring
2. Fredagssega Föräldrar
3. Energisk Ettåring som full av överskottsenergi och pur livsglädje snart svingar sig i takkronan, alternativt återfinns hängande längst upp i bokhyllan (likt sin mor vid samma ålder).
4. Dessa tavlor med lite humor och nostalgisk feeling. Jag har gjort kollage av vintagetapeter och införlivat en kul tidstypisk detalj i form av någon designad pryl. Blev det inte pricken över i?!
Första exemplet:
En kobra! Så vacker i sin form. Önskar jag ägde en. Gärna röd...
Här en lampa, kanske från 60-talet, med plastband och bollfrans.
Och så porslinet Zebra. Ack, så modernt men med många år på nacken. Ritad av Eugen Trost för porslinsfabriken Gefle, tillverkad 1955-67. Ett riktigt drömfynd på loppis, aaah!
Trevlig helg på er alla!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag flyttar!

Hallå där ute! Jag flyttar. Helst till Bahamas. Men så länge från email till gmail. Vill du nå mig, mejla denna adress: helena.d.jonsson@gmail.com. Anteckna det och ha en fin dag därefter:)!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Make a wish!

Detta nya motiv kom till efter att en kund frågat efter en barntavla i neutrala färger. Den familj hon skulle ge tavlan till har mest vitt, vitt, vitt hemma. Hon ville ha en ängel på tavlan, stjärnhimmel och kanske något hjärta. Mest i svartvitt, om det var möjligt. Det är kul med önskemål när jag känner att jag kan uppfylla dem - det blir en utmaning som kan ge mig inspiration att tänka nytt och känna ny skapargläjde. När jag målade motivet märkte jag att det behövdes lite färg ändå, annars såg ängeln ut lite som ett spöke och hela motivet blev platt. Ängeln fick ett trollspö i handen, så nu kan barnen önska sig något om kvällarna!
Första tavlan jag gjorde med detta motiv kom att se ut så här, den var till Disa:
Tänk vilken fin vers att skicka med ett barn eller barnbarn ut i livet! Läs och begrunda. Funkar ju att ge även till ett äldre barn eller ungdom!
Lite senare gjorde jag en tavla till lilla Sanna med samma motiv men annan text, här en godnattsång.
Tittar du noga ser du att jag duttat lite glitter i stjärnorna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Svart eller vitt

mitt emellan eller både och? Livet bjuder på alla de färger och variationer, tidvis håller det sig kanske mest kring gråskalan. Jag älskar färg men nu har jag också anammat gråskalan. Jag har låtit mina ryska akvarellfärger vila lite och tagit fram mina pennor och tecknat några nya tuschmotiv i svartvitt. Dessa gör jag förstås kort av.
Alla kort är olika eftersom jag gör dem för hand. De kommer med fina kuvert.
En del har band och pärlor.
Och att pimpa korten med strass har blivit en ny kul grej.
Är det någon som gifter sig på hösten? I så fall kanske något av de här kan passa.
Nu ska jag ut i det grådassiga vädret och njuta av de annalkande höstfärgerna!
Psst. De avlånga korten kostar 35 kr inkl kuvert vid köp direkt av mig men finns också att handla hos mina återförsäljare.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Judith Elsa

heter det lilla flickebarn som ska få denna tavla.
Kunden beställde med ek-ram. Här testar jag den i vitt också.
Hoppas detta flickebarn får ett alldeles underbart liv, skyddat av änglar. Hejsvejs!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Freja och Lova

Är namnen på två små tjejer som snart uppvaktas med dessa tavlor.
Texten på Frejas tavla är en underbart fin godnattvisa som går så här (melodi: Låt mig få tända ett ljus)
Texten på Lovas tavla är den populära dikten Krama mig ofta... I mångubbens luva står det TILL LOVA
Pris för specialbeställda tavlor (dvs med valfri text) i lite lyxig, kraftig ram i storlek 18x24 cm är 250 kr. Hej hopp.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Funky Kidzzz

I kväll återupptar jag mitt instruktörsjobb för Storsjöhallen och Funky Kidz i Holmsund. Då blir det åka av för ungarna, med härlig dans, lek och musik! Jag tragglar koreografierna till hitlåtar som Tufftufftuff säger tåget, Caramelldansen och låten som får alla barn i extas: POPULAR. Och så laddar jag mentalt för kontrollerat kaos i danssalen. Ska bli KUL!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dyra rubiner

Historien om skogens rubiner som gick en långsam död tillmötes i min köksugn fortsätter så här:
Efter en lång och envis väntan i ugnsvärmen förvandlades de såsmåningom till sötsega munsbitar, vackert röda och fyllda av nyttigheter. Nu ska jag förpacka dem i snygga, pyttesmå burkar och sälja dem svindyrt som exklusiv hälsokost till höstglåmiga storstadsbor som glömt bort vad skogen är för något. Eller så äter jag dem själv i en hemmagjod müsli. Ty jag är värd rubiner! MUMS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Barntavla Doptavla

Har levererat några nya barntavlor till Din Bok i Umeå. Bland annat denna med nya akvarellmotivet med barnrummet i rosa.Och denna med nya motivet i blått och rosa. Raketen är på väg upp i rymden igen efter en tur till månen. Ängeln håller i ett hjärta.
Du kan beställa Din Personliga Barntavla / Doptavla genom att mejla ditt intresse till mig (helena.d.jonsson@gmail.com). Du väljer själv motiv, ram, text, storlek och jag gör tavlan utifrån dina önskemål. Se fler exempel på Doptavlor på bloggen genom att klicka här eller på min hemsida. Pris från 175 kr. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pojkängeln och lingonen

Hej hopp i lingonskogen!

Någon som varit där? Inte jag, men väl min kära mor som försett mig med kilovis lingon. Just nu testar jag att torka ett gäng bär i ugnen, efter ett tips ur en hälsotidning. Ska enligt uppgift bli ett gott och nyttigt snacks - att äta som det är eller att tillsätta i t.ex. müslin. Vi får se hur det går. Det verkar inte gå snabbt. Nu har de legat och solat i ugnen i 15 timmar och de liknar inget snacks alls, de ser bara ut som vanliga lingon som glömts bort ett dygn av någon vimsig typ. Hallå!!

I veckan ringde det en kvinna med ett särskilt önskemål. En barntavla med ett lite pojkigare ängel-motiv. Medan vi pratade började jag skissa och kom upp med ett förslag på en ängel med kort, lite rufsigt hår, lappade snickarbyxor och olikfärgade kängor. Den ska en viss NOEL få i helgen.

Visst är dikten vacker?


Denna tavla är i storlek 21x30 cm, här i blå ram. Valfri text. Kan även fås i mindre storlek och annan ram, t.ex vit, svart, mörkbrun eller ek. Kontakta mig om du är intresserad: helena.d.jonsson@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Very vintage

Har gjort en tavla med vintage tapeter på beställning, denna i storlek 50x50 cm i svart ram med vit passepartout.
Önskemålet var färgglatt med inslag av rött och grått. Några av tapeterna är alldeles nya (fast gamla förstås:), bland annat den ljusgrå 50-talsklassikern med vitt grafiskt mönster och den roströda uppe till vänster och nere till höger i tavlan. Hoppas hon blir glad och nöjd nu - då blir jag ännu gladare.


Tavlan är inramad i svart kvadratisk ram där motivet ligger lite "försänkt", dvs en bit in från glaset. I storlek 50x50 cm kostar de NU 750 kr. Handgjord enligt dina önskemål. Vi hörs!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lampa 50-tal

Jag har fyndat. Denna gång en bortglömd kökslampa från 50-talet som legat undanstoppad i en ful kartong i herrans många år. Den var inte direkt klassens snyggaste i sin tråkiga mes-beige-bruna Förlåt-att-jag-finns-kulör. Jag gav den nytt självförtroende med knallröd sprutlacksfärg och nu hänger den på välförtjänt hedersplats i vårt kök. Så det så.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lyckoreceptet

Jag har varit på en föreläsning om Lycka/livstillfredsställelse i Solbackakyrkan! Filip Fors som forskar på Lycka vid Umeå universitet och skriver på Lyckobloggen.se höll ett tankeväckande föredrag. Så här ligger det till enligt forskningen (silat genom mina svenska i-landsöron och lite slumpmässigt nedtecknat):

-Stor betydelse för vår upplevda lycka har vår personlighet. Extroverta (utåtriktade) människor är lyckligare än introverta. Likaså är psykiskt stabila människor lyckligare än neurotiska. Kuriosa var att kvinnor tenderar vara mer ängsliga, neurotiska  - men mer extroverta. (Kanske kompenserar vi vår oro genom att prata, dela och diskutera orosmolnen med våra väninnor och makar?)! Och männen är generellt sett mer psykiskt stabila - och introverta (de oroar sig inte lika mycket men när de har problem går de hellre in i sin "grotta" för att lösa problemet på egen hand än att prata om det). Således var fördelningen av livstillfredsställelse ganska jämn mellan könen. Enligt forskningen. Vad tror ni?

-Vi upplever mindre negativa känslor ju äldre vi blir, framför allt kvinnor. Låter väl lovande;)!
-Ju oftare vi träffar vänner desto lyckligare blir vi! Jag visste väl det:)!

- Vi kan påverka åtminstone 40% av vår livstillfredsställelse (ca 10% handlar om yttre livsvillkor och 50% är genetiskt betingat). Hur kan vi då påverka vår lycka? Jo, genom att
-öva oss i tacksamhet! Tacksamma msk mer lyckliga. TACK för det!
-hjälpa andra, det har visat sig att t.ex. ideellt arbete har stor effekt på vår lyckokänsla.
-positivt tänkande och att våga drömma! Dream on!
-vara närvarande och leva i nuet (träna mindfulness t.ex. kan vara en god idé).
-ha en aktiv fritid - dans, körsång, fysisk träning etc, hellre än exempelvis tv-tittande.
Så nu fick vi något att tänka på... Dela gärna era tankar om ni får några.
Sedan snackades geografiska variationer och det är naturligtvis skillnad på i-land och u-land, t.ex. Vidare tog jag fasta på att de INTE är lyckligare i varmare (i-)länder än här (ytterst förvånande, tycker jag!). Att vi arma nordbor blommar upp på sommaren och känner oss så tillfreds på chartern beror nog snarare på kontrasteffekten. Har man sol och värme dagligen går man förmodligen inte och njuter som en galning av det, utan tänker på vardagliga göromål, jobbar och gnetar på ungefär som vi...

En av grejerna som gör mig lycklig är att få skapa med mina händer som HellaBella. Som bekant. En grej som gör mina ungar lyckliga är detta (kan väl räknas som aktiv fritid!) - kolla in actionbilden från i sommar!
Ha en BRA vecka!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Husmodern o döden

Jag har gått och blivit huslig på äldre dagar. Kokat sylt. Jodå så att.
Så här gör man: Det är ju bara att plocka in bären först då. Det är dödens tråkigt. Döödens. Sedan sköljer du bären. Det är inte heller så kul men det går fort.
 
Sedan kokar du upp bären, skummar av och tillsätter socker. Det är åtminstone lite roligt.

Sedan rengör du glasburkar så fruktansvärt noggrant. Inte kul. Men bit ihop.

Efter det ska sylten kallna och då blir det roligt för då kan man göra annat. Leka i den andra spisen kanske?

Eller varför inte gå upp i ateljén och skapa lite?

Sedan häller du upp den svalnade och alldeles gudomligt smakande sylten i burkar. Du försluter locken, textar etiketter med din vackraste och mest snirkliga handstil och naturligtivs sätter du en huva av fint tyg på locket och knyter ett vackert band. På ALLA BURKAR, inget fusk! Eh...

Sedan ger du bort en burk eller två till någon som uppskattar det! DET ÄR ROLIGT!

Det allra roligaste är ändå att kunna avnjuta hemmagjort sylt hela året om. Svart vinbärsylt är jättegott på gröt eller fil. Jag blandade med röda vinbär och det blev också bra. Så var det med den döden. Lycka till:)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...