Adventstid

kom till mitt ensamma hus. Jag sätter i staken ett sparat ljus."
En av alla fina adventssånger som skapar stämning så här års. Trots total avsaknad av snö och ett kompakt mörker större delen av dagen. Buhu.
Men som sagt, ljuset i mörkret just nu är väl advent i våra hus. Åh, vad det är mysigt att göra advent, tycker jag. Har sprungit runt i huset med pappstjärnor och lampsladdar, halmbockar och röda dukar som en skållad råtta i helgen. Aaah, så skönt att få luta sig tillbaka i soffan och slappa sedan. Mysa med en filt och en ny värme som sprider sig i huset med hjälp av lite extra ljuskällor och varma röda toner. Och med en god kopp glögg som kanske mer funkar som julstämningshöjare än ren smakupplevelse, egentligen. Den glögg vi drack i helgen, var dock riktigt smarrig. Den hade smak av Lakrits och hallon och var inköpt på Lakritsbiten, Umeås nya specialbutik för lakrits och makens nya favorithäng...
Har fyndat lite röda glas på loppis. När man tänder ljus i dem blir det så vackret sken. Massor av tända ljus vill jag ha, helst i varje vrå. Visst är det lite pyssel att tända och släcka stup i kvarten men jag tycker bestämt att det är en billigt lyx jag gladeligen kostar på mig.
I min lilla verkstad pågår julen för fullt med julkortstillverkning och tavlor som helst ska bli klara till jul. Men Marias Blommor på NUS är mest intresserade av änglar, så nu har jag gjort lite kort som ska levereras dit, bland annat några skyddsänglar.
Några pepparkaksänglar.
Och andra änglar
En och annan tårta.
Och några tomtar förstås!
Tjingeling på er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

London i en burk

Mannen har varit till London med jobbet. Förutom jobb hann de med lite sightseeing och att bevista en Champions League match mellan Tottenham och Liverpool. Helt lyrisk och uppfylld av upplevelsen berättade han senare samma kväll att det var bland "Det häftigaste" han varit med om i hela sitt liv. Men hallååå, sa jag, sårad som en skadeskjuten tupp, TVÅ FÖRLOSSNINGAR DÅ, jag har fött oss två baaarn!!
Men det gick visst inte att jämföra. Olika LIGOR, liksom, menade han. 30.000 vrålande människor i publiken och blabla. Jag tänker...att jag inte förstår mig på sport på det där viset. Och... att det var tur att jag inte hade 30 tusen i publiken när jag låg och krystade. Punkt!

Väl hemkommen fick jag en present från Harrods i form av en vacker burk lyxigt te. När vi i helgen var bjudna till vänner på middag fick de också en sådan burk. Jag knöt ett band runtom så blev det en uppskattad liten gåva i kalla adventstider.
Och så ett handgjort kort på det då förstås.

"Lilla London", är det Göteborg som kallas så? Vad ska vi kalla Holmsund då? Lilla Nice;)? Lilla Lidingö;)?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tre barntavlor

En god vän har nu fått de tre tavlor hon beställt till sina tre ljuvliga tjejer. Förutom barnens namn och födelsedatum ville hon ha nedsrivna de godnattvisor hon sjunger med dem på kvällarna, tre olika sånger för de tre tjejerna. Tilläggas bör att vännen i fråga älskar att sjunga och att hon dessutom är kanonduktig på det. Hennes fina barn får njuta av skön sång av ett proffs varje kväll, vilken lyx!
Miras tavla blev så här:
Lisas tavla:
Och Almas:
Alla tavlor ovan är i storlek 21x30 cm men kan även fås i 18x24 eller 13x18 cm. Pris från 175 kr inklusive valfri text och fin inramning. Se fler varianter här och ännu fler där. Vill du också beställa, kontakta mig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Krubba mera

Jag har ett roligt projekt på gång just nu... En redaktör för en tidning hörde av sig till mig härom veckan. Det var Ulrika på tidningen Spira som undrade om jag var sugen på att göra ett par illustrationer till deras julnummer. Efter lite diskuterande kom vi fram till att jag bland annat skulle försöka fixa en julkrubba i vintagetapeter. OJ! Det var något att bita i. KUL!
Jag började skissa lite grovt på en stiliserad krubba medan vi diskuterade lite fram och tillbaka...
Senare gjorde jag en mer ordentlig skiss och klippte ut figurerna. Det gäller att det inte blir för mycket detaljer då det ska bli papperskollage av det hela... Och ibland är det just det enkla som är det svåra! Att få fram en bild och en känsla som förmedlar det man vill - trots sin avskalade, förenklade form.
Något sådant här kanske? Äntligen kan jag börja klistra. Den gröna Acanthustapeten från 60-talet blir en fin fond.
Och så börja klä på figurerna... Och göra en maffig stjärna som kan leda de vise männen fram till krubban.
Så fram med lite mer tapeter. Jag fixar strålar på stjärnhimlen av den guld-turkosa sammetstapeten (60-tal), klär på Josef och Maria i härliga 60- och 70-talstapeter i flera lager och så gör jag en ängel som flaxar lite med vingarna. Stjärnan får en inramning av den röda medaljongtapeten (70-tal) för att framträda ännu mer.
Här syns det näst intill färdiga resultatet...
Några detaljer till och sedan är det färdigt för tidningen. Jag återkommer med mera... Nu ska jag på massaaaaage, så det så! Hejhej.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Glad påsk då

På stan har det julskyltats sedan i början av oktober. Handlarna tycks resonera som såhär - varför vänta när man kan göra något direkt?! Med den tesen rådande är det inte länge tills vi äter semlor vid midsommar och ger bort påskägg vid första advent. Och har julafton året om. För det är så mysigt? Eh...
Jag har i alla fall börjat göra lite julkort. Här är några exempel, de flesta med akvarellmotiv monterade på vackra papper i olika mönster.
W har börjat ladda inför julen genom att klippa ut grejer i alla leksakskataloger som kommer i brevlådan. Hon klipper och klistrar och skapar med sina utklipp dagarna i ända. En sådan vill jag ha, en sådan vill jag ha, en sådan vill jag ABSOLUT ha och en sådan vill jag PRECIS, EXAKT, JÄTTESUPERDUPERMYCKET ha. Så säger hon. Och klipper och klipper och tejpar och tejpar så jag undrar om hon någonsin kommer behöver någon annan leksak än en sax, tejp och lite leksakskataloger?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Att överleva november

-November ÄR en skitmånad!
En god vän berättar att hon skrivit ner orden i sin almanacka för att påminna sig själv om varför hon ofta känner sig deppig och oenergisk under denna del av året. Kanske gör vi oss själva en stor tjänst genom att acceptera att de flesta av oss inte upplever vår krafttopp just nu, att vi med gott samvete kan dra ner på krav, tempo, anpassa förväntningarna och planerna. Helt enkelt avsätta mer tid för vila och återhämtning. Unna oss lite mer choklad och kvällar i tv-soffan. För att vår kropp faktiskt vill ha det. (Litegrann som W, 4 år, uttrycker det: Min mage säger att den vill ha glass nu eller Mina ben vill faktiskt sova nu:)
Finns det några andra sätt då, om man känner att man inte vill bli finnig som en pubertal av all choklad eller kanske kickad från jobbet för man är så slö/ "snäll med sig själv" (Min kropp vill liksom ha fikarast nu. Visserligen hade jag det för 10 minuter sedan men den verkar vilja ha det igen).
Har ni några tips hur vi överlever vintermörkret? Jag har några, varsågod.
1. Gå på massage. Eller spa.
Dyrt, tycker du.
Värt! tycker jag. Investera i dig själv - det finns bara en av dig! (Jag tackar på förhand för Nobelpriset i Visdom)
2. Bada badkar. Här kommer nu en snabblektion i Vetenskapen Att Bada Badkar av en ganska erfaren Baderska.
Först gäller det att snabbröja badrummet - bort med drällande kissblöjor, bättre begagnade tandtrådsrester, smutskläder på golvet, grisiga badankor och annat som stör din Feng shui-moment. Tänd så lite ljus, häll i en god doft i karet och fixa mycket skum (det känns lyxigt även om badskumsflaskan kommer från skumma Rusta). Ordna något drickbart (vad som helst bara du har det i högt glas på fot, obs mycket viktigt) och något att läsa. Kanske ljuv musik. Eller lyssna på tystnaden. Öronproppar funkar utmärkt om du som jag har svårt att ordna RIKTIG tystnad utan har barn som rycker i dörrhandtaget så fort du ska ta ditt första avslappnade andetag. Sådär, nu är det bara att göra det. Ta sig för. Utan att fastna i första momentet, röjningen som kan ta hela kvällen...
3. Träna eller Gå ut och gå! (åh, nu känner jag mig som en hurtig skribent på I FORM eller HÄLSA helt plötsligt, jag som hellre borde prenumerera på UR FORM eller OHÄLSA just nu:/ Nåväl, har du möjlighet, gå ut på dagen och ta vara på lite solljus. Eller ta en promenad med en kompis på kvällen, skönt när du väl är ute! Motion över huvud taget är ju bra, gör det du gillar för att få lite extra energi. Jag kan förresten rekommendera en ny träningsform som heter CX WORX från Les Mills. Intensiv träning av framför allt mage och rygg under 30 minuter. Finns nu på Storsjöhallen i Holmsund! Efter ett sådant pass är det extra skönt med ett bad...
4. Fika gott. En kopp gott kaffe eller te med sällskap av tända ljus och något bra att läsa kan göra mycket för humöret. Inte att förakta.
5. Omge dig av vackra ting, t.ex. blommor, här från Holmsunds Blommor.
Nej, nu riskerar jag spräcka min prettokvot för idag. Mer tips en annan dag kanske?
Ta hand om er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Firande x 2

I helgen blev det dubbelt firande för oss. S fyllde 2 år och så var det ju Fars dag. Vi har sedan dess tagit oss fram genom att helt enkelt rulla (!) eftersom det överdrivna intaget av den himmelskt goda tårtan från Nisses förändrat allas våra kroppshyddor. Att gå är ju inte att tänka på längre. Barnen tycker det är jättekul förstås. Inte de vuxna.
I tidningen såg det ut så här glatt på lördagsmorgonen:
Och hemma såg det ut såhär..
Koncentrerad på uppgiften att blåsa ut ljusen.
Och på pappornas tallrikar låg en present och ruvade... Innehållet var praliner. Ännu mer rullande efter att vi avsmakat dem. Värt det!
Ha en bra kväll där ute!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

70-talsglädje

Nya tapetrullar från härliga 70-talet har hittat hem till mig genom en snäll och uppmärksam vän till min mamma. Snygga, va?! Jag blir så glaaad av dessa mönster!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag har mött en ängel

-Talar du med dem ibland? frågade kvinnan plötsligt. Hon stod och bläddrade bland mina kort och valde noggrant ut några stycken med änglar som motiv.
-Vilka då, menar du? sa jag, förbluffad över frågan. (Tänkte: vaddå, korten?)
-Änglarna! sa hon med ett självklart tonfall.
Jag tvekade, småskrattade lite nervöst, visste inte om hon menade allvar eller inte.
-Njaa, det kanske man borde göra lite oftare, stammade jag, fortfarande fixerad vid min inre bild av de platta änglarna på korten, skulle jag prata med dem??
-Ja, jag tänkte att du som är konstnärlig och... kanske intuitiv som person kunde ha den gåvan, prövade hon. Att tala med änglar.
Nu förstod jag bättre vad hon menade och fick direkt en tanke.
-Jag vet inte men...jag har i alla fall mött en hel del änglar här på jorden. I form av människor alltså. Dem har jag ju talat med. 
Kvinnan stannade upp i sitt bläddrande och tittade på mig med nyfikna ögon.
-Hur då menar du? Har du mött änglar i form av människor? Det här måste vi prata mer om! sa hon.

Visst har jag mött änglar. Många gånger. När jag som mest har behövt dem. De har dykt upp i de mest oväntade skepnader - som i mannen som jag i normala fall tyckte var en döjobbig tjatgubbe! Han dök upp som en räddande ängel och erbjöd mig skjuts när jag var för trött för att gå. Verkligen FÖR TRÖTT - höggravid där varje litet skitsteg smärtade; flåsig, tung och mentalt urholkad. Så fanns han plötsligt där med en enkel fråga. En varm bil. En genväg hem till vilan. Bara att säga ja - låta sig bäras en liten stund. Just då var han en ängel.(Sedermera återgick han dock till att bli en jobbig tjatgubbe:).

En annan ängel var kollegan på nya arbetsplatsen där jag kämpade hårt för att passa in i miljön av idel perfekta, högpresterande übermänniskor (som upplevde jag det). Hennes enkla och ärligt menade fråga, på en bänk utanför kliniken.
-Hur mår du?
Den gick rakt in i hjärtat, rörde om och öppnade en dörr. Jag vågade lätta på masken, klev ur och bestämde mig såsmåningom för att kliva av ett projekt som fick mig att må dåligt. I dag är hon en av mina allra närmaste, käraste väninnor. En av mina änglar.

Jag tror säkert att du också har mött änglar. När och hur? Fundera på det...

Här en bild på en beställning jag fått. Kvinnan som ska få denna fyller 50 år och är en riktig ängelfantast. Hennes väninna ville ge henne en personlig gåva i form av en tavla. Denna gjorde jag med vintagetapeter uteslutande från 60-talet, då kvinnan föddes.


Kolla även beställningen jag fick till ett företags 5-årsjubileum, gjord i samma kollageteknik. HÄR! Trevlig helg!! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...