Glad att du finns

Glöm inte mors dag på söndag! Här har jag gjort ett vitt, creme och guldfärgat fjärilskort med texten Glad att du finns! Guldpärlorna är fastsydda med tunn tråd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vilken tavla!

Dagens tavla: Jag hade tränat på Storsjöhallen, kände mig nöjd och skulle gå och duscha. Iklädd en nätt liten handduk stuvade jag in alla grejor i skåpet, fattade schampot och tryckte igen hänglåset. Få se, var har jag nyckeln? NYCKELN!!! Inlåst. Abuslås av bästa kvalitet. Jag hade ingen jättelust att gå hem taffligt invirad i nordens minsta handduk. Första tanken; ringa maken så han kunde komma med nya kläder. Men aj då, även mobilen inlåst. Andra tanken tillika handling; Smyga halvnaken ut i receptionen för att, utstirrad av tusen påklädda människor, be om hjälp. Receptionisten hämtade universums fetaste bult, klippte med van fattning itu låset, klappade mig tröstande på axeln och sa "Det är inte direkt första gången det händer". Nähä. Det var i alla fall en tavla jag inte gärna gör om.
Denna tavla är trevligare, den levererades i helgen till ett förälskat par i Örnsköldsvik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Relation n:o 1

Jo, om en vecka är det alla mammors dag, den 29 maj! Då ska man hitta på en present som är fyndig, träffsäker, uppskattad och lagom kostsam för sisådär trettionde gången på året (åh, alla dessa bemärkelsedagar, är det bara jag som tycker de är liiite jobbiga?!) Å andra sidan är det väl mor om någon som förtjänar uppvaktning. Och en fin blomma med ett kort till räcker ju rätt långt ändå...

Förutom att uppvakta sin egen mor kanske man skulle ta och uppvakta sig själv. "Den viktigaste relationen du har i ditt liv är den med dig själv", har jag inte läst det någonstans? Kanske är det dags att skriva mig själv ett kärleksbrev i det här kortet... Det är gjort av en tidningsbild som jag laminerat och monterat på svart botten.

Vitt organzaband virat runt och en strassblomma som blingbling-effekt.

Det är nog bäst jag börjar fila på formuleringarna redan nu om jag ska få ihop något vackert till mig själv... Det är lättare att skriva till morsan. Lycka till ni andra också:)! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt smultronställe

http://www.publicdomainpictures.net

Varit på Smultronstället, jag kallar det Umeås Zetas!, och inspirerats till brädden av alla vackra växter. Men mest av allt fyllt på batterierna i form av riktig vårvärme, bländande solljus, gemenskap med en vän och goda lunchmackor med kaffe.

Väl hemma skulle det odlas fröer i pallkrage. Minst en frivillig anmälde sig.

Skrev några kråkor på vita träpinnar som jag stack ner lite här och var.Vi får väl se vad som kommer upp.

Kanske en sådan här! Kanske det gömmer det sig en väl dold proffsträdgårdsmästare i mig ändå?
http://www.publicdomainpictures.net/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lillbabs inpå bara skinnet

Varsågoda kära läsare. I dag bjuder jag på lillBabs från tidigt 70-tal. Vilken vårfräschör så säg!  
Bara en anings piffigare än Östen i kalsonger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nu har vi gjort det

Jo, i helgen har det hänt grejer! Kanske var det våren och värmen som inspirerade till allehanda stordåd.
HÄR HAR VI (känn ingen stress för all del;) bakat bullar, gått till vänner på sjukbesök med bullar, rensat garaget på skrot och åkt till återvinningen med skiten.
VI HAR rensat rabatter med en frenesi som vida övestiger myrans idoga stretande, städat huset med samma noggrannhet som städhjälpen, oljat in utemöbeln så flödigt att inte den minsta vattendroppe fastnar och krattat våra enorma ägor fria från vinterns avskräde.
VI HAR handlat jord och planterat blommor i krukor samt monterat och målat de nya pallkragarna där det i sommar skola frodas av grödor (inte bara ogräs helst).
HÄR HAR lagats punktering på W:s käraste ägodel den rosa cykeln, grillen har invigts, smarrig oxfilé tillretts, vi har haft middagsgäster och tvättat sisådär fyra tvättmaskiner.
Märk väl att käre maken står för ca 80% av ovan nämnda aktiviteter... Tänk om man alltid hade sådan energi, vad skulle då förbli ogjort här i världen?
Oxfilé är ju skadligt gott, även lillan lät sig väl smaka av den möra köttbiten!
Till efterrätt provade jag en ny grej (jo, den var det faktiskt jag som åstadkom; mycket svettigt) - fuskcheesecake. Lagom avancerat rör man ihop cream cheese, creme fraiche, florsocker och vaniljsocker till en smet som man varvar med krossade digestivekex och färska bär. MUMS och rätt snyggt i höga glas!
Och så tillslut gjorde vi det: Planterade lite blomsterprakt på framsidan. Margueriter och penséer får trängas och trivas så länge lillskruttan och hennes vänner kan hålla fingrarna borta...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mycket i maj

Denna månad upplever många som intensiv. Kanske börjar orken tryta efter hela långa vintersäsongen och man längtar till semester, sol och bara vara. Många händelser man behöver kort till brukar det också vara så här års.

Barn som ploppar ut och ska uppvaktas...
Kära par som gifter sig och ska uppvaktas...
Barn och vuxna som tar examen och studenten och ska uppvaktas...
Välkommen att se mer kort och tavlor hos mina återförsäljare eller beställ direkt av mig på helena@hellabelladesign.se.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fira far

Vi firade min far som fyllde år nyligen. För 30 år sedan fyllde han 34 och då hade jag som då var ett litet barn sagt Tänk att du är så gammal men ändå inte skrynklig! I dag är jag själv 34. Lite skrynklig. Men inte så gammal, om ni frågar mig. Fast det tycker nog mina barn att jag är, att vi är, alla vi vuxna. Alla de där superdupervuxna, gamla, erfarna som hade svar på allt - nu är det VI som är DEM, hemska tanke. Jag som inte ens kan svara på vad vi ska äta för middag!
Sådana rosor med litet handgjort kort fick far i alla fall:
Medan vi andra förberedde tårta och ägnade oss åt annat gick lilla S loss på den fina bärrika blomman i vardagsrummet...upptäckte vi sedan.
Riktigt nära bordskanten hade hon dragit den också. Ända tills hon bestämde sig för att det fick vara nog.
Några bär kvar i alla fall.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ja e inte bitter!

Jo, det är jag. Jag lider av något man kan kalla vårbitterhet. Ett allvarligt sjukdomstillstånd som uppkommit till följd av att vi flyttat norrut efter 7-8 år i Stockholm. Så stor skillnad kan det väl inte vara på vårklimatet, säger ni kanske. JOOOOOOOOOOOOOOOO, det ääär det. Buhu.
Där är det våååår, kan jag förtälja för er som inte visste det. Här är det så att säga VINTER, men utan snö, fram till dess att sommaren - kanske - kommer i juni. Nu ska jag berätta (läs: beklaga).
-I Stockholm kan man ha vårjacka UTAN att behöva ha 17 fleecetröjor under och mössa och handskar till. Tänk!
-I Stockholm kan man cykla i maj UTAN långkalsonger, öronlappar och mesigt sadelskydd. WOW.
-I Stockholm kan man sitta på uteservering i april och maj UTAN att ådra sig blåskatarr och frostskadade tår.
-I Stockholm har körsbärsträden i Kungsträdgården slagit ut för fullt medan vi inte ser musöron på björkarna än.
Men i övrigt är ju allt bättre här i Västerbotten! Förutom att det är onödigt långt till resten av Sverige och världen. Nej, nu får jag sluta. Vårbitter var ordet...
Skulle vilja plantera något i krukan på framsidan, typ som ifjol, men jag fryhyhyser ihjäl bara jag sticker ut näsan.
Det här har jag i alla fall planerat i år:
Nej, jaaag är inte bitter!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...