Knark och inbjudningar

Dagens aktivitet (läs: utmaning) var att storhandla med lilla S. Detta måste ses som en bedrift eftersom vår bebbe (hur länge är man bebis egentligen?) utvecklats till en överaktiv upptäcksknarkande galning som frustrerad över livets begränsningar kastar sig med huvudet före i och ur alla situationer, inklusive barnstol, bord, trappor och kundvagnar. Vi överlevde i alla fall, ännu en gång, ännu en dag. Gud beskydde vårt barn (man är nog ingen bebis längre när man har sådana färdigheter?!) Beskydda våra barn förstås men tack och lov utmanar kära W inte ödet på samma idoga vis som sin yngre syster.

Har fått beställning på inbjudningskort till en 40-årsfest. Det kvinnliga födelsedagsBARNET (eller hur, K?) ville ha svart botten, något färgglatt papper och texten Fest! på framsidan. Planen är att ha en inlaga av transparent papper inuti så något band i kanten som håller ihop behövs också. 35 inbjudningar ska skickas ut och hon behöver korten så fort som möjligt så jag får tänka på att utförandet inte blir för komplicerat. Men ändå tilltalande och personligt förstås!

Har kollat igenom pappersförrådet och utformat några förslag som förhoppningsvis passar till en kvinnlig kvinnas 40-årsfest i Stockholm i juni:
Efter dagens pärs glädjer jag mig åt en bukett fräscha påskliljor. Röran i vardagsrummet och övriga huset bryr jag mig inte om, så det så! Hej hej!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lyxfällan

Har släppt iväg ännu ett gäng fullärda kortmakare:-) Trevligt har vi haft och kreativit och skaparglädje har flödat så pass att fikapauserna (nästan) fått stryka på foten. På måndag kör vi igång en ny kurs på dagtid, kl 13-15.30 tre måndagar framöver. Anmäl dig till Sensus Umeå.

Vid tillfälle 1 fick kursarna lära sig hur man kan göra kort med enkla hjälpmedel man redan har hemma som sax, lim och papper. Tillfälle 2 fick de gå loss på alla hålstansar jag samlat på mig i form av blommor, stjärnor, tårtor, hjärtan och annat kul och tillfälle 3 lärde de sig grunderna i stämpling. Utöver teori i hur man planerar sitt arbete, lite färg och formlära och annat gick vi igenom hur man kan använda öljetter, brads, pärlor, band och andra fina grejer som förgyller kortmakandet. Jag brukar betona att det de senaste åren svämmat över av material på det här området men att man också kan klara sig med enkla medel. Scrapbooking kan vara en förhållandevis billig hobby men det kan bli dyrt om man inte tänker sig för när man går in i "godisbutikerna"... Jag såg ett avsnitt på Tv3:s Lyxfällan om en kvinna som hamnat i händerna på Kronofogden på grund av sitt överdrivna shoppande av pappersprylar, stackars krake:-)!!   


Några av skapelserna de stolta deltagarna åstadkom med stämplar sista gången:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Östen i kalsonger


Ikväll har jag tränat och blivit rusig av endorfiner, aaaaah vad det behövs med jämna mellanrum! Men det var inte på gymmet jag träffade Östen. Honom hittade jag i en undangömd låda i svärfars förråd härom sistens. En riktig skatt i mina ögon var dessa urklipp från 70-talets Året Runt: kändisar som klippdockor.

Ååh, dessa klippdockor, vad man lekte med dem! Klädde av och klädde på och klistrade på tjockare papper och klippte ut och lagade med tejp och bytte med kompisar och avundandes och stoltserade och klädde av och på igen. Jag fick förutom en rejäl nostalgikick en massa inspiration och idéer om vad detta kan bli av, vi får se när tiden finns. 

Så länge tänker jag bjuda er på några klippdockor i inläggen framöver. Först ut är Östen Warnerbring i randiga kalsonger!

"Blå anorack eller knallgul lumberjacka med lika glatt gula stövlar lyser upp i höstrusket."

Var på loppis och hittade några välbevarade Hemmets Veckotidning från 1963. Lill Lindfors käcka nuna på fronten.

Kolla in den här annonsen för Pommac. Visst ser hon modern och självständig ut, så ändamålsenligt avklädd också?!?Återkommer snart med mer nostalgi. Nu sooooooooooooooova, natti natti. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skål, prinsessor!

Fredag den 13:de och spöregn. Så mörkt att man kan mysa med levande ljus mitt på dagen! Känns faktiskt ganska cosy så länge vi slipper gå ut. Och det slipper vi tills lillan klättrar på väggarna av frustration över sin oerhört tråkiga morsa!
Några nya idéer har tagit form i ateljen (naturligtvis under S sovtid, annat är otänkbart i den okuvliga klätter- och upptäckarålder hon befinner sig i). Skalpellen är fortfarande en god vän och i dag använde jag den för att skära ut en prinsesskrona på fri hand. Rosa, vitt, glitter och guld borde väl vara rätt säkra kort när det gäller en liten tjej. Kortet öppnas på mitten som en "port" och hålls ihop av ett vitt organzaband. De fina handgjorda papperen i vitt och guld hittade jag på Gallerix som säljer en del av Tiimaris sortiment. Kuvert i guld.


En helt annan stil på detta kort som jag stämplat med egengjorda stämplar. Jag har med skalpell skurit ut de mönster jag önskat i suddgummin av bra kvalitet. Pillrigt och smått för jag hade bara små sudd hemma... Det blev två sorters blommor, ett glas på fot och ett hjärta den här gången. Fyrkanterna som utgör bakgrundsrutor har jag stämplat med stämpeldynor i olika färger.
Stämplarna i suddgummi:
I morgon ska jag träffa några tjejkompisar över en middag, då blir det skål på riktigt, prinsessor! Ha en fin fredag allihopa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bröllop igen!

Ni missade väl inte Solsidan i söndagskväll? (Kolla annars in tv4.play - sevärt) Ett av paren skulle gifta sig och allt som kunde gå fel gjorde det. En kort stund innan vigseln gick också brudens klänning sönder och hon fick gå uppför altargången iklädd en förskräcklig 80-talsblåsa i helt fel storlek. Avsnittet liknar de mardrömmar jag hade innnan mitt eget bröllop, fulla av missöden, stress och panik över fel frisyr, fel gäster och till och med fel karl vid altaret, haha! 

Fick beställning på en ny bröllopstavla, även denna med text av Nils Ferlin.


Så här går den, I Folkviseton av Nils Ferlin:
Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar. Men dig vill jag följa i vinter och vår och alla mina levnadsdagar. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt, och aldrig jag lämnar det åter. Min lycka är din, din lycka är min, och gråten är min när du gråter.


Bilderna till inlägget som försvann - det om min brors stundande bröllop och inbjudningskorten därtill - kommer efter en rasande folkstorm i repris=)Efter ett digert gäng utkast (se nedan) landade designen i en enkel sammanskrivning av parets namn. Mina kalligrafipennor dammades av och fick göra jobbet. Papperet är ett akvarellpapper med lite struktur. Inlagan med själva inbjudningstexten är i transparent papper som kikar ram bakom en mönsterklippt kant. Papperssnöre i rosa, en av de färger de ska ha som tema på sitt bröllop. Hoppas att deras dag inte behöver kantas av annat än kärlek och vackra minnen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rehabiliteringsbehov

Vår dator är en BIG MESS som behöver rehabilitering SNARAST! Finns det något fint behandlingshem för en lynnig, oförutsägbar, oerhör långsam och dåligt fungerande burk? I så fall lägger jag in den genast. Kanske mig själv också, för jag blir gaaalen. Någon som ska med? 

Ding dong, klockan är tolv och här är Lunchekot. Nyheterna går igång och fokus förflyttas till katastrofens Japan och oroshärden i Libyen och plötsligt får man ett annat perspektiv på sin snäva tillvaro här i lyxproblemens Sverige. Men det där bloggar andra bättre om än jag.

Fokusförflyttning ännu en gång: Helgen bjöd på en energiladdande fjällresa med slalomåkning, släktumgänge och varm choklad i solig snödriva.

Åkglädje från toppen!
 
Nypistat!


Benvila...


För tunga skor...


Här hemma har jag just gett bort en barntavla till en liten Gabriel som är son till en kompis i Stockholm:


Hoppas kunna blogga snart igen om datorn tillfrisknar... Ha det gott! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Älskade Ludvig-gelé

Så kom du då till oss... Våren? I dag är det fredag och den annalkande årstiden som så många av oss åtrår - och trodde oss se början på - har helt kommit av sig. Säkert fyra deci nysnö ligger och trycker på uppfarten. Tji fick vi.
En nöjd kund från Jönköping lade in en ny beställning, denna gång på en tavla till hennes älskade systerson Ludvig. Dikten läste hon på pojkens dop. Den är så fin, man blir alldeles gelé-ig i hjärtat när man tar in texten, författad av Josefin Nilsson, läs själv:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jag har blivit rånad

Den äldsta och jag hade kvalitetsdag mor-dotter härom dagen. Pysslade, pratade, åkte buss (vilket crescendo för ett barn!) och shoppade. Jo, det funkade faktiskt att gå i affärer en stund, till och med handla lite. Detta tack vare den syntetgula slickepinne som dottern med gapande mun och stora ögon mottagit av busschauffören och som hon sedan avnjöt i andäktig tystnad de närmsta två timmarna!
En fika blev det också. 93 spänn. Ett facilt litet pris för två små kakor och en kaffe. Rån. Men det smakade himmelskt och sällskapet var så mysigt så det var okej att bli rånad. Riktigt angenämt.
Har skickat iväg två tavlor till Huddinge i veckan. Fina verser att ge till ett barn ser du här:
Och den andra:
Kan beställas inramad och klar för 175 kr inklusive frakt. Du väljer själv den text du vill ha! Kolla fler exempel under kategorin Tavlor:BARN (i menyn till höger) och mejla helena@hellabelladesign.se med dina önskemål. Hej svejs och trevlig helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...