Den ostädade sanningen

är att jag mycket hellre är ute i det vackra vädret än att städa inne. Vilket onekligen syns. Inte nog med att frukostflingorna i sällskap med multipelt utspillt fil från förra veckan smetats ihop till en ny, föga klädsam gröt under köksbordet. I ryamattan i vardagsrummet huserar förmodligen allehanda levande varelser, ditdragna av lekande barn som ännu ej utvecklat ett kritiskt tänkande. Smulorna på köksbänken skulle kunna samlas ihop i en bunke och göras delicatodammsugare av om någon hade lust. Ungarna, föräldrarna, vännerna och djuren (myrorna) springer in och ut med skor - och så ska det ju vara, det är SOMMAR!
I sommarens förhoppningsvisa pauser i hängmattan har jag sällskap av en annan mamma som lever kaotiskt småbarnsliv. Lotta Sjöberg som skrivit och tecknat den underbara boken Family living. Den ostädade sanningen.
är att jag mycket hellre är ute i det vackra vädret än att städa inne. Vilket onekligen syns. Inte nog med att frukostflingorna i sällskap med multipelt utspillt fil från förra veckan smetats ihop till en ny, föga klädsam gröt under köksbordet. I ryamattan i vardagsrummet huserar förmodligen allehanda levande varelser, ditdragna av lekande barn som ännu ej utvecklat ett kritiskt tänkande. Smulorna på köksbänken skulle kunna samlas ihop i en degbunke och bakas delicatobollar av om någon hade lust. Med riktigt mycket arrack. Många bollar skulle det bli. Mums? Ungarna, föräldrarna, vännerna och djuren (myrorna) springer in och ut med skor - och så ska det ju vara, det är SOMMAR!
I sommarens förhoppningsvisa pauser i hängmattan har jag sällskap av en annan mamma som lever kaotiskt småbarnsliv utan varken tid eller ork för att städa. Lotta Sjöberg har författat och iluustrerat den underbara boken Family living. Den ostädade sanningen. Igenkänningsfaktorn och träffsäkerheten är stor!
I den finns uppslaget med rubriken DUBBELARBETE och bilden på mamman som sittande på toalettstolen torkar sig i stjärten samtidigt som hon torkar handfatet från lort.
Ett annat uppslag illustrerar moderns försök att söka en sekunds efterlängtad egentid på toaletten - vilken strax därefter befolkas av alla ungar, och dessutom maken och hunden! Men hallå! Måste alla vara i detta rum just nu?!?
Och rubriken EN FÖRÄLDERS EVIGA VAL: Ett rent hem - eller ett rent samvete. På bilden ses en gigantisk hög smutstvätt och bredvid ett barn som vädjar Pappa, du har lovat spela spel med mig!!

Några nya inskiter bjuds det på. Varför tror man att "alla andra" har så städat jämt? Jo;


Hur man avslöjar en småbarnsförälders sanna identitet så fort man klivit in på jobbet.
Köp eller låna den! Ut och njut!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lycka är

lunch på ruccola och rädisor från egen odling. Så ekologiskt, kravmärkt, gröna nyckelhålet, fair trade och svanenmärkt (!) det kan bli. Pajen från Konsums frysdisk kanske inte kvalar in de där riktigt.  
Lycka är också lite penséer på farstukisten. Dessa i emaljerade Kockumkärl fyndade på loppis i Skärholmen för en massa år sedan.
På baksidan får blomstren stå i en cool gummikruka gjord av gamla bildäck.
Hej hopp!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go´natt Melker

Melker! Timmen är sen och du är trött, hoppas nu du kan sova sött.
God natt, vänner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Midsommardans

En riktigt Glad midsommar önskar jag er, alla kära läsare, vänner, kunder och tillfälliga besökare!
Här ses HellaBella i sitt esse: i dansens virvlar, klädd i värmande folkdräkt som bara kliar litelite grann och luftig blus av senaste snitt. Snörningen av livet är bara aningens tight och träskorna fantastiskt behagliga att dansa i, heeela dagen lång!
Koack-ack-ack!
Nej, oj, jag såg fel, det var visst någon annan ser jag nu. Bild: www.imagebank.se
Auf Wiedersehen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gustavs godnattvisa

Lille Gustavs föräldrar får värma upp sångstrupen så gäll, för nu skola denna visa sjungas varje kväll. Farewell!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bonnstan

Snart är det dags för årets begivenhet tillägnad alla oss som gillar konst, hantverk och andra sköna ting gjorda av flitiga händer och kreativa själar. Den som vill träffa folk, äta palt och lyssna på musik i denna vackra historiska miljö ska också söka sig dit. Jag talar om den mysiga och välbesökta Bonnstamarknaden i Skellefteå som går av stapeln helgen efter midsommar, alltså 2-3 juli. Vackert väder har jag beställt, såsom i fjol.
Mor kommer sälja sina populära disktrasor i 100 % lin samt snygga trasmattor och dukar, allt handvävt.
Och jag kommer ju ha vintagekort, akvarellkort och andra kort i olika storlekar samt barntavlor och vintagetavlor förstås.
Kanske somnar de små liven i den trånga vagnen även detta år. Hantverk, gäsp...
See ya!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagom-Umeå

Umeå är en lagom stor stad med lagom storstadsfeeling och lagom mycket folk. I Umeå är man lagom trendmedveten, lagom världsvan och lagom "inne". Man tjänar Lagom och bor Lagom. Dricker mellanmjölk och beställer mellan-läsk. Klär upp sig när det behövs men absolut inte "för fint" utan bara lite lagom snofsig sådär. Vi har inte så mycket extremt i Umeå. Det är skönt. Och lite tråkigt.
Vilket konstigt ord - Lagom? Det finns tydligen inte i andra språk.

Det är lätt att trivas i Umeå med alla trevliga människor och närheten till vacker natur. Det enda jag saknar i Umeå är en fem månader lång sommar och kortkort avstånd till övriga Europa. Det är inte lagom långt till övriga världen från Umeå! Det är faktiskt inte ens nära till Skellefteå. Eller Sundsvall. Hepp!

Har gjort några nya kort på Umeå-temat. Det gröna papperet använder min återförsäljare Hemslöjden i Umeå som omslagspapper till sina presenter så då gör jag småkort till dem med det.

På Umeå-temat levererar jag även några större kort med akvarellmotiv.Några fler småkort i våriga färger och glittrande strass!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Löfgrens Blommor

Nu finns mina småkort även hos anrika Löfgrens Blommor i deras nya snygga butik på Rådhusesplanaden 7B i Umeå. Gå in där och uppfylls av allt vackert!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chockrosa bikini

I dag kom värmen och sommaren! Nu får den ta och stanna för jag har en massa grejer jag vill göra då solen skiner. Som sådant här som vi gjorde i dag, cykeltur till idyllisk oas endast 2-3km från vårt hus. Picknick och mys med vänner vid den trolska sjön i 22 gradig värme!


Liten och Stor på upptäcksfärd i vida världen.


Trevlig helg nu på er alla önskar Lotta Hedlund (Svenne och Lotta) som "gärna solar i chockrosa bikini när hon har tid". Kallare dagar föredrar hon "den långa tarmiga midikoftan i skarpturkos, gärna till vita jerseybyxor och t-shirt". Allt enligt min nya favvotidning Hemmets Veckotidning, 1972 års årgång. Tjolahopp.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Växtzon 3 vs 293

Hemkommen från en alldeles underbar helgresa till Stockholm. Vädret var strålande varmt - sommarklänning på!- och full sommar med syrenblomning, äppelblom och knallgröna buskar. I brorsans prunkande trädgård/djungel finns tusen sorters blomster med namn jag knappt kan uttala, en damm med fiskar och gamla knotiga äppelträd som är beskurna så att de bildar tak till den hänggunga som hänger där. Där kan man ligga och njuta - gungande med blicken vilande på blommande äppelgrenar med blå himmel som bakgrund. Om vi skulle hänga en hänggunga i vårt klena, magra äppelträd på gården skulle grenarna braka efter en sekund. Så går det när man bosatt sig i växtzon 293.

Vill bjuda er på några godbitar ur ett Stockholm jag älskar (och hatar ibland, men nu när man inte bor där utan åker dit på semester får man ju plocka russinen ur kakan).

Alla vackra vyer och platser! Upplevs med fördel från vattnet.


Hötorget! Älskar att handla där i denna kulturella smältdegel, full av färgsprakande frukter och försäljare som gastar (Frkn, frkn, ferska jogubba, smacka, smacka, frkn, hallå, spris, spris, gott grilla, extrapris, kom, kom!


Hötorgshallarna. Ett besök i huvudstaden betyder ett obligatoriskt besök där. Där handlar vi charkuterivaror, fisk, choklad och teer från våra favoritställen. ÅÅÅÅÅÅÅÅ, jag bor endast 70 mil till närmsta saluhall;)!


Alla härliga gröna oaser i staden. Alltid nära till tusen kaffeställen av kvalitet. W ville bada i denna fontän på Mariatorget på Söder men fick hålla sig på kanten och det var tydligen kul nog.


Att sommaren kommer tidigare och stannar längre.


Skapa hobby! En proppfylld och trevlig butik för pysslare, ligger på Hornsgatan på söder. Kreatima och Panduro på Kungsgatan är andra mekkan för obotliga kreatörer.Som bonus nämner jag denna för mig nya upptäckt, Lakritsroten på Sveavägen, vilket fynd! En hel butik fylld med lakrits, maken blev som galen:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vissa dagar...

Vissa dagar har man det bra. Folk kommer med tårta och blommor, presenter och kramar. Man slipper laga middag och får lyssna till släkt och vänners skönsång i telefonluren.

Tårta - himmelskt smaskig by the way - från prisbelönta Nisses Konditori i Holmsund. Jag åt tills jag dog. Blombukett med fresia, nejlikor och daggkåpa i vackra färger, denna kom från Bi´s blommor i Umeå.


Efter denna goda start på dagen fortlöpte dagen med gratulanter i långa rader. (Typ). (Åtminstone på facebook:)
Middag åt vi i solen på altanen och det var vaaarmt!! Sommaren är här, äntligen!
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...