Smått galen

- i papper förstås. I ortens blomsterhandel har de så snyggt omslagspapper i rejäl kvalitet. Jag gjorde några blomsterkort med deras papper och lämnade in så kan paketen bli ännu snyggare=)
Dessa kort är så superroliga att göra! På denna bild har jag använt mina älskade japanska high-quality papper. Kanterna är klippta med Fiskars mönstersaxar som kära kusin I kom hem med från USA.


Kolla allt annat kul jag beställt med henne från USA där allt material är såå mycket billigare. JULAFTON för en pappers- /kortmakarnörd! Dessa grejer ska användas vid framtida kurser i kortmakande.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ååh, bersåå

Nu har HellaBella gett sig in i tekniken och låtit lamineringsmaskinen jobba sig svettig. Bilderna jag använt till dessa kort är tidningsurklipp så det här kan vem som helst med lite fantasi och tålamod åstadkomma. Ack om jag ägde ovanstående koppar i min samling men skåpen svämmar redan över av liknande så jag har fått strikta order om inköpsstopp från en viss make. Jag har för övrigt loppisabstinens, hinner aldrig, är alldeles skakig vid det här laget. Tur att det snart är sommar - då ska jag frossa i dammiga loppisbodar medan resten av världen ligger på stranden. Kanske bara några koppar till kan jag köpa. Eller något annat extremt essentiellt.

Tittut!


En liten pingvin på glid...

OBS! Missa inte tävlingen där du kan vinna 100 kr att handla för, läs mer här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lille Mille han ville

..ha en doptavla! Det var åtminstone vad hans morbror och moster i Jönköping tyckte att han skulle få. För att få plats med den text och den vers de önskade skrev jag Till Mille på mångubbens luva. 

Svart ram igen, snyggt!

Längst ner står det: Från morbror Andreas och moster Sofie. Beställ du också, valfri text ingår förstås!

Har också sänt iväg ett gäng våriga tackkort som en jubilar beställde:

Tack, tack, tack för mig som önskar er en bra vecka men inte fattar varför denna text blev liten, hepp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kisstävling

Nu har jag varit hemma med sjuka barn i tre dagar. Vi har hunnit göra allt man kan göra inom husets fyra väggar, såsom att bada badkar 45 ggr, kört radiostyrda bilen tills batterierna sinat för fjärde gången och sjungit ImseVimse på 30 språk. Vi har också sett filmer som aptråkiga Postis Per och extremt mesiga Pino, fast en var kul och det var Fem myror är fler än fyra elefanter - nostalgihumor för mamma men tjejerna ville stänga av! Vi har också läst igenom bibblans barnbokssortiment tre gånger. Kissboken var väl den 3-åringen fann mest underhållande, icke oväntat:


Hör sådan poesi! Dinosaurien: Jag är bäst så in i norden, kissar mest på hela jorden. Stolt är min mor och stolt är min far och jag vinner kisstävlingen som vi har.
Nu har jag fått några beställningar på vintage tavlor, kul och utmanande... Arbetet fortskrider men det går av förklarliga skäl inte fort.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Snäll kriminell

Skalpell, skalpell, vad gör du ikväll? I know I'm sick men konstiga grejor kan få igång mig. För tillfället två nya skalpeller som lagts till materialförrådet i den översvämmade ateljén. Jag går fullständigt NUTS med dem nu. Låter farligt men ack så harmlös jag är, har förstås använt dem till några nya varianter av kort och inget mer kriminellt än så.

Här har jag skurit ut en g-klave mot bakgrund av Musiklexikonets förklaring av ordet Melodi.


Jag testade att klippa ut bokstäver ur en tidning i stället för att texta - det blev ju riktigt kul!


Här är två andra kort gjorda med skalpellernas hjälp. Jag skär figurerna på fri hand men man kan förstås använda mallar.


Och två till - puttenuttsött kan vara kul ibland.


Är för övrigt förkyld som en gammal gnu och vill mest dra täcket över huvudet. Vi ses en annan dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tårar som gråter

Rosiga efter en dag i pulkabacken, härlig sol och minus 5 grader. Lillan sov nedbäddad i pulkan medan W testade den nya snowracern. Fartvinden fick hennes ögon att tåras och hon uttryckte det så poetiskt med 3-åringens experimenterande språkbruk: "Mina tårar gråter, mamma".
Kameran fick vi inte med oss. I stället bjuder jag på några fina vinterbilder från en promenad hos svärfars i mellandagarna. Vintern kan vara så vacker - det kanske är vår belöning för att vi står ut i mörker och köld...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Glatt nytt år!

Gott, glatt, piggt och friskt nytt år önskar jag er!

Vår nyårsafton firades hos vänner i ett vackert hus i vilket ett gäng glada barn och vuxna trängdes och trivdes i härligt stämningsfull miljö. Våra vänner bor i en gammal västerbottensgård renoverad med varsam hand och mycket kärlek. Kolla här så lovely de har fått det efter många års idogt arbete:Vem vill inte gå in och mysa här ine i värmen? Ute var det -20...


Så här såg köket ut när vi dukat:


Ett härligt lantkök med öppen spis, stickigt trägolv (till och med det blir charmigt i rätt miljö!), munblåsta fönsterglas och gedigna trämöbler à la 1800 eller tidigt 1900-tal. Men den moderna familjen behöver förstås även kyl, induktionsspis och bakmaskin:). Kolla in järnkransen prydd med granris, "istappar" och amaryllis som hänger i taket:


Detalj ur dukningen med gammalt fint porslin, kandelabrar, vita tulpaner och silverkulor för granen som här agerar serviettringar/ glasprydnader:


Köksinredningen som skymtar i bakgrunden är platsbyggd av ett lokalt snickeri.


Måste bara visa denna underbara kreation som husets ägarinna satt ihop av gamla 70-talslampskärmar. I love!


Jag har fått några gamla tapeter från detta hus, men de är så gamla så jag inte vet om jag vågar använda dem. Återkommer om dem senare!

Hoppas det nya året bjuder mycket värme, kärlek, hälsa och skaparlusta för oss alla! Gott glatt år 2011! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...