Today´s outfit

De stora modebloggarna kör som bekant med Dagens Outfit. Medvetna lillan vill inte vara sämre och byter kläder några hundra gånger per dag. Det blir sköna kombinationer av syrrans nattlinne, morsans mössa och farsans skor (ej i bild, hon ramlade och slog hål i läppen innan jag hann fota:). Eller som här, ett sammellsurium av persedlar. Inte för inte hon är dotter till en far som en gång i tiden utsågs till Östermalms Bäst Klädde*!
Och så dansar hon så snabbt så allt flyger av och kameran missar fokus!
I ateljén pågår för närvarande tidsbegränsade försök att färdigställa några beställningar. Det rör sig om en bröllopstavla och tre barntavlor. Kul. Återkommer. Ha en fin dag i dag!
(*10 år gammal men ack så respektabel titel.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bröllop i Thailand!

Nej, det är inte mitt eget det handlar om. Gift är jag redan och just nu lever livet rätt bra i Umetrakten så jag kan stanna här och njuta av vårsol och takdropp ett tag till. Sedan åker jag gärna i och för sig. Den här tavlan beställdes till ett par som nyligen gifte sig på en ö i Thailand. De skulle komma ridande på elefanter så därför önskades en liten elefantdetalj någonstnas på tavlan. Paret i fråga bor i en bungalow med grova väggar och mörk inredning så det skulle gärna vara lite "rough" känsla på tavlan. Så här fick den bli, brända kanter, handgjort papper och mörk träram:

Eftersom jag var mån om att kunden skulle bli nöjd gjorde jag två varianter, här är den andra, lite mer "clean":
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fredagsfradga

Minnet av gårkvällens restaurangbesök på Tapas i Umeå orsakar kopiösa mängder fradga i min vintertorra mun. Maten var så ljuuuvligt välsmakande att varenda smaklök dansade samba i min gom. (Det var annat än småbarnsfamiljens middagsräddare i nöden/döden nr1, risgrynsgröt på tub. Då springer smaklökarna och gömmer sig av dödsskräck.) Ikväll är det hemmamys och det känns som att det duger gott när man varit ute på rajtantajtan =stillsam middag i gamla goda vänners sällskap, kvällen innan.
Nu annat. Fick redan före jul en beställning på två tavlor med vintagetapet i storlek 50x50 cm. I dag fick kunden dem i sin ägo, tjohej. Känns skönt att de är klara, uppdraget utfört. Men jag som vanligtivs arbetar rätt snabbt och tveklöst drabbades av motsvarande skrivkramp halvvägs in i skaparprocessen. Fick kasta bort och börja om. Ibland händer det, framför allt när det handlar om större projekt. Men som sagt, nu klara. Specialgjorda med de färger och mönster som kunden önskade, hon var delaktig under arbetets gång. Hoppas nu att de blir bra hemma hos henne och familjens fina hem!
Liknande kan beställas av mig. Varje tavla blir unik utifrån kundens önskemål, mina idéer och tillgång på tapeter. Kolla fler varianter under kategorin Tavlor: VINTAGE i menyn till höger. Eller på hemsidan www.hellabelladesign.se. Trevlig helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Till fjälls UTAN päls

Iskylan håller i sig och hur mycket vi än klär oss fryser vi tårna av oss varje gång vi går ut. Men sommaren närmar sig och just nu drömmer familjen om en resa till fina Jäckvik. För två år sedan såg det ut så här:
25 plusgrader i fjällen lär kanske inte hända igen, men man kan ju hoppas...
Ha en bra dag där ute (inne)!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mästerkocken o jag


Tv-tablån svämmar över av matlagningsprogram och jag har fastnat i ett av dem. I kväll kollar jag in tv4play och Sveriges Mästerkock. I den tävlingen deltar min duktiga barndomskompis Ingrid som gått vidare bland de 12 bästa! Sann tv-dramatik blir det när de bistra juryherrarna fäller sina skoningslösa omdömen. Deras kritiska granskning orsakar mycket tårar och tandgnissel hos deltagarna. Tänk dig att du lagat till en omsorgsfull måltid med all din kärlek, fantasi och personlighet i - och så bli totalsågad av en auktoritet i ämnet. När du redan går sönder av stress och prestationsångest. I TV! Huvva. All god mat till trots - jag hade tappat aptiten direkt...
Ingrid började sin matlagningskarriär i ett storkök på den israeliska kibbutz hon och jag jobbade på efter gymnasiet. Där bestod en av de värre utmaningarna i att flå stora, håriga ko-tungor! Håller tummarna för dig Ingrid, du gör det så fantastiskt bra!

Här kan man kolla:
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/sveriges_masterkock?title=sveriges_masterkock_del_6&videoid=1228781&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Har du tråkigt?

Skapa egna kort!
Lära dig grunderna i scrapbooking, med inriktningen ”gör dina egna kort”. Du kommer att få skapa egna vackra kort och får guidning och inspiration i materialval och design under hela processen. Måndagar kl 18.30-21.00, tre tillfällen. Pris 400 kr
Läs mer här!
http://sensus.se/Om-Sensus/RegionerNew/Norra-Norrland/Kontorsrot/Umea-lokalkontor/Kommunrot/Umea/Scrapbooking-gor-dina-egna-kort-mars-11/
Sugen på något kul? Jag råkar ha ett förslag på något uppiggande, kreativt och väldigt roligt...
Välkommen på en kort kortmakarkurs i Sensus regi med lokaler centralt i Umeå. Under tre måndagkvällar i mars får du lära dig grunderna i scrapbooking, med inriktningen ”gör dina egna kort”. Du kommer att få skapa egna vackra kort och får guidning och inspiration i materialval och design under hela processen. Material och fika ingår. Måndagar kl 18.30-21.00, tre tillfällen. Pris 400 kr.
Läs mer här!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vill göra!

Haft besök av en mycket kär väninna ett par dagar. Laddat batterierna på spa och pratat tills käkarna värker - lovely! IKSU Spa rekommenderas skarpt för några timmars avkoppling och träning i underbar miljö.

Har lånat böcker på biblioteket igen. Uppskattar verkligen bibblan mer och mer, vilken resurs!
Förra gången lånade jag en massa böcker om InDesign och andra program för grafisk formgivning som jag är sjukt sugen på att lära mig. Denna gång blev det böcker på temat Foto. Jag gillar ju fota och älskar snygga bilder. Själva kompositionsgrejen är kul men jag skulle behöva lära mig mer om det rent TEKNISKA kring fotandet. Skärpedjup, bländare, ISO, exponeringskompensation, vitbalans och hela den där grekiskan. Jag och teknik. Sätter i halsen redan där. Men språk har jag ju lätt för (grekiska, hehe!:). Jag siktar högt och lånar en bok med bilder och tips av världens bästa fotografer :O
En illa åtgången messmörstub fick stå modell när jag lekte lite med skärpedjupet nyss. Snyggare foton snart hoppas jag...
Annat jag önskar ha tid att göra snart:
-Rensa i min eftersatta receptpärm och kolla ut nya inspirerande recept. Jag tyar icke mer risgrynsgröt på tub.
-Laga upp en massa mat och ha färdig i frysen så att Dödens Timme mellan fyra och fem blir mer harmonisk.
-Sätta in tusentals foton i tjejernas album och skriva upp framsteg, fyndigheter, anektoder etc.
-Gå kurs i grafisk formgivning.
-Tusen andra grejor - Nödvändiga och Nöjen.
-Fota i det vackra vintervädret. Men gör det då! Hej då!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Till fjälls i päls

Det är en strålande vacker vinterdag i Holmsund i dag. Jag går med barnvagnen genom vita kvarter med snödrivor fluffiga som sockervadd. Trädens grenar är klädda i krispig snö som riktigt gnistrar i solen. Klarblå himmel. Fågelsång! Det är så man längtar till fjällen och lite skidåkning. Snaaart så!
Nej, jag åker inte slalom (och gör inget annat heller) i päls men det rimmade så bra. God da´!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...