Tävling & tankar

Tävlingen är avgjord, i lottdragning bland er som deltagit vann Erika, GRATTIS! Erika får nu välja produkter hos HellaBellaDesign till ett värde av 100 kronor eller använda som delbetalning. Gäller vid köp eller beställning direkt av mig (ej hos återförsäljarna).

TACK alla ni som bidrog med synpunkter och uppmuntran via blogg och facebook! Det är kul med feedback. När man sitter och skapar i sin ensamhet, lägger ut bilder på nätet och visar sin själ kan det kännas påfrestande med tystnad... Typ som att du öppnade butik med produkter som du själv valt ut med noggrannhet och kärlek och kanske till och med formgett och producerat. Många kunder tittar in men ingen säger något... Då lämnas mycket utrymme för fantasier, i alla fall om man har god fantasi, som jag:/. Men jag får ju sälja det jag producerar, samlar inte på hög, och på min bloggstatistik ser jag att många läser det jag skriver. Så det borde vara nog! Själv är jag dålig på att såväl läsa som kommentera bloggar. Så går det!

Ikväll ska vi dra ris till majbrasan, men innan dess blir det lite uppladdning i soffläge.


Erika: Kolla igenom de olika kategorierna på hemsidan, bloggen eller besök mig hemma i Holmsund efter kontakt via mejl: helena@hellabelladesign.se! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Städhjälp, hurra!

Det ringde på vår dörr, under gårdagens middag.
-Hej, behöver ni hjälp med städning? Ett rum 20 kronor, två rum för 100 kronor (!), sa två käcka barn från grannskapet.
W som innan maten gått omkring i huset som en uttråkad påfågel utropade entusiastiskt
-JAA, mitt rum är jättestökigt!
-Jaha, men hur städar ni då? frågade vi, förbluffade av dessa orädda ungdomars företagsamhet.
-Ja, vi dammsuger och torkar golv och sådant, sa den ene.
-Va?! Vi skulle ju bara plocka saker från golvet! sa den andre.
-Kan ni komma tillbaka om tio minuter så får vi äta klart och konferera lite, sa min diplomatiske man.
Så gick de, eller snarare sprang, uppenbart glada över ett halvt ja och lite visat intresse.

Efter 10 minuter piiip kom de tillbaka. Vi hade väntat oss en städvagn och typ hilkor på huvudet men det var tydligen civila kläder och kundens egen utrustning som gällde.
-Vill ni ha ett eller två rum? sa den ene. Jag sa fel förresten, ett rum för 20, två för 50 förstås.
-Jaha, sa vi. Men vi tycker nog ändå ett rum räcker. Och är en bättre affär.
-Var är affären, sa den andre?

Så kom det sig att vi en onsdagskväll i april hade två ungdomar och en osedvanligt nöjd treåring på vår övervåning, städande och fejande. Dammsugaren ville de låna. Och W fick dirigera var hennes utspridda kläder skulle ligga. De pratade och skrattade. Tyckte det var roligare städa andras rum än sina egna. Och det här var ju bättre betalt, sa de. De sparade till något fint somde skulle köpa tillsammans.

Nu har vi debuterat i städhjälpsträsket. Det var skönt. Om det var moraliskt riktigt att lära sina barn att man kan betala andra för att städa hos sig har jag inte bestämt mig för än. Men vi tyckte det var värt att gynna och uppmuntra driftiga och arbetsvilliga unga.

Undrar om RUT-avdraget funkar. Undrar när de kommer tillbaka?

Bild http://www.elliscorner.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Utan dina andetag

En bröllopstavla på beställning tillverkad. Brudparet i fråga hade Kents låt Utan dina andetag på sin vigsel och den texten skulle finnas med på tavlan tillsammans med deras namn och bröllopsdatum.
Med akvarellfärger och fiberpennor tecknade jag motivet i form av ett hjärta med lungor...eller vad man ska säga. Ett par lungor är faktiskt inte så olikt ett hjärta i formen så det var inte så svårt. Men visst tog det några försök innan jag blev åtminstone skapligt nöjd med luftstrupen och bronkerna som går ner i de lungor som bildar en hjärtform (Well, ibland är det bättre låta bilden tala och hålla käft...) Sedan lade jag på texten. Först gjorde jag den helt i svartvittt, så här blev den:


Sedan färglade jag lite i rött, så här:Och så levererades den. Klart och betalt:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

God glad påsk

God och glad påsk på er önskar jag med några av W:s vackra förskoleskapelser - halshuggna, skelögda med svullna magar, spinkiben och apatiskt gapande munnar...men gjorda med mycket stolthet.
Och ett påskkort med 70-talstapet, kyckling i guldägg och yvig fjäder.
Påskkycklingarna gjorde jag i min ungdom, i den då omåttligt populära sernitleran...
Tack L för den fina blomman, jag delar med mig av den. Glad påsk där ute, nu tar jag ledigt!
Ps. Du har några dagar till på dig att delta i tävlingen, kolla föregående inlägg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kvalitetstid

En dag skickas lillan till morfars för att den slitna modern och den mammasjuka 3,5-åringen ska få lite kvalitetstid på tu man hand. Modern har i en svag stund lovat dottern att åka buss in till pappas jobb (med tanken att det ska ske runt fyratiden) och om detta orerar barnet var tredje minut från det att hon slår upp ögonen klockan sju, piiip. Klockan halv två ger modern upp. Såren i öronen gör alltför ont, det blöder och skaver. Så traskas det glatt till bussen och Det Stora Äventyret kan börja men om detta ska jag inte berätta i dag.
På förmiddagen bestod kvalitetstiden mellan mor-dotter av att bland annat pynta påskris, även det ett sant nöje och äventyr för oss med lite snäv världsbild;)
Vippor i björkris, är det snyggt? Inte vet jag men lite kul. W myser i alla fall!
Sedan gick vi en trappa upp i huset och medan W gick bärsärkagång bland prylarna i ateljén hann modern pynta/pimpa några vintagekollage med sina nya kära strass...
Nummer 1, ska vi kalla den Det gör ont när knoppar brister...?
Nummer 2, kallas härmed Vårblomning i brist på bättre namn:
Och nummer 3 går i grönt, ska vi kalla den Lövsprickning då, fast den har ju ett kors? Den får heta Kors/ grön. Helt opoetiskt. Så där ja.
Enbart vintagetapeter i original används till kollagen och alla mina tapettavlor. Dessa och liknande går att köpa inklusive passepartout för 195 kr. Delta i tävlingen så ökar chansen att du kan sätta upp en sådan här på din vägg snart. Eller kontakta mig direkt på helena@hellabelladesign.se. Tjohej.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vinn hundra pix + naket!

Hello där ute!

För att få veta vem du är som läser min blogg uppmanar jag dig att delta i denna Århundradets största tävling =D! Rösta på något/några av de kort eller tavlor du tycker bäst om här på bloggen - vinn 100 kr att handla för hos HellaBellaDesign. För vinstpengarna kan du välja och vraka bland:)
- coola kort i olika stilar och för olika tillfällen
- personliga barn - eller bröllopstavlor
- unik konst med vintagetapeter eller vad du vill av det jag har i sortimentet. Du kan förutom bloggens kategorier kolla in min hemsida för ytterligare exempel på grejor...

Det enda DU behöver göra är att ta en snabb koll på bloggen och sedan skriva en kommentar med din röst (Behöver inte vara lång och det finns förstås inget "rätt" svar! Vad du röstar på nu behöver heller inte betyda att du ska välja just det för vinstpengarna!) Du gör det här på bloggen - eller på facebook om vi är vänner - så deltar du i utlottningen! Tävlingen pågår t.o.m nästa söndag den 24 april.

Jag bjuder på ett härligt gäng tulpanisar och en lättklädd Brasse Brännström som tack för hjälpen:-)!


Snygga stolpar!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inspirationsdusch

Träffade sjukt kreativa vännen Karin på lunch på stan härom dagen och fick en inspirationsdusch bara av att diskutera skaparprojekt och idéer med henne. Efter det styrde stegen in i några plotterbutiker och min arma person drabbades av såväl köpmani som knäsvaghet av allt vackert i fina vårfärger. Helt plötsligt kändes det väldigt viktigt, kanske rent livsnödvändigt, att förändra lite hemma! Ut med vintern, in med våren. Nytt och fräscht. Oj, så lycklig man blir då? Så jag kom inte helt oväntat hem med några nya kuddar, en piffgrön pläd, nya gardiner till köket, en vas, rosaprickigt tårtpapper och annat högst nödvändigt för överlevnaden.
Hemma har inspirationsduschen resulterat i följande kort med vintage tapeter och oväntade detaljer som här t.ex. Ribba!

En blomma på din dag. Eller min.
Den underbara sammetstapeten i guld och turkos nedan är original 60-tal och så skön att känna på. Är man djuranafabet som jag men stor tapetsucker kan man ju kela med sin tapetsamling i stället, i alla fall de mjuka och lena:-). They call me Taktilier=)
Du är en stjärna och jag med! Och med lite blingbling blev vi än tjusigare!


Här ett grafiskt kollage av 60- och 70-talstapeter i vårigt glada färger.
Av ovan nämnda kompis fick jag en påse strass som jag pimpade några kort med. Här ett med turkosglatt 70-tal att glädja någon kär med:
Det här kortet blev inte så vårigt men det får väl representera snödrivorna som trots allt hänger sig kvar här i norr.
Och till sist den fina 60-talstapeten som förmodligen kvalificerar sig som min personliga favorit. Hade jag haft strass i annat än blått skulle jag fäst det på blommans cirkel i mitten... Snart så!
Dessa kort och en massa andra varianter kan beställas direkt från mig för 35 kr st inklusive fint kuvert. Liknande kort med vintage tapet finns att köpa hos vissa av mina återförsäljare såsom Kii och Homsunds blommor. Kolla in min hemsida och de olika Kegorierna till höger i bloggen för att se delar av mitt övriga utbud.
Fram med vårjackan, det är varmt ute! Gött. (Blött.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sjungande hjärtan

Fredag och jag vill dela ett visdomsord som jag sprang på och som tilltalar min förvirrade själ just nu:

Du ska inte göra det du tror att världen förväntar sig.
Du ska göra det som får ditt hjärta att sjunga.
Ty världen behöver mer av hjärtan som sjunger.
(Engelskt 1600-tal)

Då var det bara att besvara detta "lilla": Vad får ditt hjärta att sjunga?
Tre exempel på saker som får mitt hjärta att sjunga är
-härliga, nära relationer med familj och vänner
-skönhet i natur och ting
-kreativt skapande
Gjorde på tal om det sistnämnda några fler förslag till 40årsinbjudan (se föregående inlägg) igår kväll. Testade ett vitt papper med mönster i vitt, kontrasten mellan blankt och matt gör effekten. En ny silverpenna med kalligrafispets fick göra texten. Vilket förslag röstar DU på?
Och så funderar du på detta med ditt sjungande hjärta. Sjunger det alls? När?
Treeevlig heeelg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...