Min hörna

I dag tisdag är det spöregn och rått och grått som den gråaste muspäls. Vilken tur att jag åker till solen på onsdag - åååååh så fint det ska bli!

Det blir till att kura inne i dag, nu när BVC-besök och Konsumhandling är avklarat. Kanske kryper jag och barnen upp i denna - fyndet av alla Fynd som stavas skinnfåtölj och inhandlades för tre somrar sedan på en loppis i Ånäset. 50 spänn fick jag ge för denna 50-talsskönhet som blivit ett populärt tillhåll för familjens sagostunder, bloggande och allmänt filosoferande.

Fårskinnnet är köpt på Gotland för desto mer pengar.
Fotstödet/kudden är köpt på Cervera, passade så fint till.
Kudden har sykunniga svärmor fixat av ett gammalt tyg med ett mönster som heter Acanthus och är handtryckt efter original från ca 1850. Modernt i dag igen, rätt häftigt egentligen. 
Barnet under stolen är en aktiv stumpa på 3 bast som tycker om att småsabba för morsan när hon ska fota fint.

Det här mönstret har jag fått tag på i en gammal (60-tals-?) tapet också. Den är tyvärr svårarbetad till kort och tavlor för den är torr, styv och tenderar spricka när man hanterar den. Endel vintagetapeter är krångligare än andra.

Som sagt, sol och semester på onsdag, TURKEY närmare bestämt. Hälsa hösten, hörrni! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klädkod

Ny vecka, nya möjligheter. Fick jag en idé som jag ville testa här och nu: Kort med kläder av vintagetapet.


Kläderna är klippta på fri hand. Dekor av sidenband och pennor. 
Kanske något att spinna vidare på. Vad tror ni? Må så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Japan i helgen?

God fredag! Någon som lämnar detta valfebriga land i helgen och har vägarna förbi Japan? I så fall undrar jag om jag kan beställa lite papper liknande dessa? Jag hittade dem visserligen hos en lokal pappershandlare, Sandbergs i Umeå, som för övrigt har hur mycket snyggt som helst (=godisaffär, frosserivarning för papersuckers) men så kostade det också. Exklusivt godis. En anings billigare i Japan I suppose. Så jag får väl åka dit någon dag men än så länge tar jag bilen in till Umeå city, det blir nog mer ekonomiskt försvarbart trots allt. Looki looki:

Fick inspiration till nya kort som ska ut till blomsterhandeln:


Just det, får jag beställa 10 kg Japanmix också? Har totalt snöat in på detta snacks sedan jag var gravid.
Vi ses vid valurnan om inte annat. Tjing tjong.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nytt kök

Solen skiner och det är fredag, hurra! Bullriga hantverkare med skitiga skor - dock väldigt trevliga - lever om på övervåningen, toan ska renoveras. Men i köket har vi själva gjort ett litet lyft. Tjejerna har fått en egen liten hörna med hyllor och krokar där mamma befängt hoppas att de kommer hålla lite ordning på sina grejor.Lillstumpan som blir tio månader den 12 har bråttom att erövra färdigheter och har gång- och ståträning all vaken tid. Däremellan tar hon sig fram på det här icke energisparande men snabba sättet. Raka ben och ändan i vädret. "Monkey style" we call it.Hon har på sig en blus som jag hade som barn, händiga morsan som sytt (hur hann de???). Den här nedan är också 70-tal, lite skrynklig här men så fin:

Slutligen en bild från höstkrukan på framsidan, blomster från Holmsunds Blommor. Lillan är sugen på att stoppa blommorna i munnen men mammas surt, jag menar omsorgsfullt, tillagade mat är hon sällan sugen på=(
I kväll blir det ost, kex och mys med grannarna. TREFLIG HELG alla läsare. (Ni är ganska så många enligt bloggstatistiken men ni är återhållsamma med kommentarerna, era rackare!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bitterdicken & loppisfynden

I går var jag och maken på barnloppis på Nolia i Umeå. Kom hem med några trevliga fynd, men hem följde även en känsla av apatisk matthet eftersom stämningen där borta var tämligen hysterisk! Galna morsor allihopa (förutom jag?) som drog och slet och trampade över varandra för att komma fram till Polarn jackor och Tretornstövlar till sina små älsklingar. Men det var det ju värt!

Med anledning av gårdagens aktivitet och alla loppisbesök jag släpat med maken på i sommar tänkte jag berätta lite om Bitterdicken. Jag som är väldigt road av loppisar och second hand har genom åren kånkat hem ett antal byråer, barnsäng, soffbord i plural, fåtölj och annat inte så smått men gott. Eller jag och jag har kanske inte kånkat riktigt allt. Det var där Bitterdicken kom in i bilden.

Han, maken, tycker sig känna en förväntan, nästintill ett ofrånkomligt krav från min sida att HAN, SOM MAN ska frakta hem allt åbäke. Just sommarens loppisturer har därför gett upphov till otaliga diskussioner kring krav/förväntningar på manligheten liknande den vi kvinnor läste om i den kvinnliga motsvarigheten (vill inte nämna den ofagra titeln här) till Bitterdicken - den bok maken nu tänker skriva.

I år nöjde jag mig följaktligen med några små lättfraktade inköp för att inte störa semsterfriden alltför mycket:  
-Converseskor stl 22, sååå sött! Synd att dagis föredrar kardborre!
-Duk/tyg i färgstarkt 70-talsmönster, kunde inte låta bli trots oklart användningsområde (Bitterdicken inte nöjd).
-Plastburk, Nils-Johan, för kaffepulvret blir snygg på köksbänken bredvid den lilla röda jag redan har i samma stil.
-Plåtburk i härliga färger (Varför kommer jag alltid hem med burkar???). Denna tänkte jag för förvaring av lego men för närvarande används den flitigt som trumma till lillan. Min trumhinna vädjar henne att sluta.
-Äggkopparna i skönt färggrann 60-talsplast hoppade ur bild.
-Och så blev det några andra prylar som tilltalade mig i form och färg.

Återkommer när maken fått boken godkänd av förlaget! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sthlm vs Bureå

Det är frågan mänskligheten vill ha svar på. Till dessa orter har jag i alla fall skickat iväg dessa beställda barntavlor denna soliga svala torsdag:Strl 13x18 cm, 150 kr. Finns med olika motiv, texter och ram. Se fler exempel här. Beställ här!
Ha en harmonisk dag allihopen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...