Nytt av gammalt

Några nya vintagekort har sett dagens ljus. Ute är det vitt, vitt och vitt men inne frossas det i färg! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skyltsöndag

Söndagen har förlöpt enligt följande: Först Hosianna i kyrkan och kaffe med årets första lussekatt, gött och mysigt! Sedan klassiskt härlig skyltsöndag i ett 15 grader kallt Umeå: tappra körsångare med rykande andedräkter och frusna tår; skållhet glögg med frysta russin ur skål som 115 barn petat fingrana i före dig; folk som försöker handla julklappar, saffran och ännu fler ljusslingor till hemmet; barnfamiljer som inser att pepparkakor inte gör en lunch och måste trängas med alla andra högröda på McDonalds HETSrestaurang (dvs vi). Och så på det tomtar i varje hörn som trots goda intentioner skrämmer livet ur vår stackars 3-åring (Vill du hälsa på tomten? NEEEEHEEEJ!!!). Sedan hem och vila för morsan i huset (phu!) medan make och barn fortsätter adventsfirandet hos vänner.

I morgon fortsätter kursen på Sensus (se tidigare inlägg). Förra gången åstadkom glada deltagare bland annat dessa kort, det till vänster har en julgran klippt av vintagetapet och hjärtat på det högra är gjort i akvarellpapper med grov gräng:
 
Vid morgondagens kurstillfälle blir det kanske något födelsedagskort liknande detta (gjort med vintagetapet, hålstans, mönstersax, silverband, brads mm):


Och så ska vi göra julklappsetiketter, kolla här:


Ha en finfin vecka, vi hörs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Last chance for romance

Hallå där ute! Sista dagen innan ALLT i hela tillvaron börjar handla om jul, advent, pynt och pepparkakor slänger jag in ett inlägg som istället ger ett smakprov ur nya kollektionen Vintage Romance med 40-, 60- och 70-talstapeter som ska ut i butik i januari.
Det var det, åter till era adventsförberedelser! Trevlig helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tintins raket, tack!
En barntavla som på beställning från Uppsala blev en gåva vid ett dop i helgen. Som speciella önskemål nämnde kunden "gärna en raket, en planet och små änglar förutom måne, stjärnor och jordglob". Så jag ritade en raket som den såg ut i mitt huvud och när den var klar, sa maken: Det där är ju Tintins raket! Det är tydligt att det man lärde sig i barndomen (dvs sådär ser en raket ut, "frukt är godis" och allt det där eller hur, haha) sitter som berget. Så det gäller att tänka sig för vad man tutar i sina barn, eeeh...

Tack alla kära kunder och vänner för idéer, förslag och allmän respons som hjälper mig till utveckling i mitt skapande! Uppskattas! Hade till exempel inte testat att rama in barntavlor i svart ram innan hon som beställde denna tavla önskade det (jag trodde det skulle bli "för hårt" eller något) men det blev ju kanonsnyggt. Ha en bra dag everyone. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kurs med Kurt

Lite reklam: Nästa måndag, den 22 november börjar en liten kort (3ggr) kurs på Sensus studieförbund i Umeå. Förhoppningsvis blir den lite uppiggande, kul, kreativ och trevlig mitt i denna tragiska och svårlevda tiden på året om man frågar mig. Där ska jag (i egenskap av konstnär ve och fasa. Obs! ej självbetitlad) lära er som vill att skapa egna kort, julkort bl.a. Läs mer här !

Här ses exempel på några kort vi kommer att ge oss på - som man faktiskt inte behöver vara det minsta konstnärlig för att åstadkomma, det finns nämligen hjälpmedel för ALLT om man så vill, knepen får man lära sig på kursen!
 

I helgen var det bazar och auktion på Solbackakyrkan i Holmsund. Två tavlor av ovan nämnda konstnär fick bli lotterivinster, en barntavla och en akvarellmålning. Jag hoppas att de blir till lite glädje för vinnarna. Trevligt och mycket folk var det i alla fall. Vi ses nästa år igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Husmodersemester

Utanför föstret rasar snöstormen. Ännu en natt av sömnlöshet i kroppen (lillskruttan sjuk, maken away). Kaffet smakar gott efter morgonens snöskottning med halvt ryggskott (!) accompagnerad av klagosången från två missnöjda damer i eskimåmundering. De oplogade gatorna på väg till förskolan muntrade inte direkt upp en mammasjäl som helst befinner sig vid en pool i stekhet sool. MEN: jag har haft det så ljuuuvligt på min lilla weekend i Sthlm så jag har lite reserver att ta av, tjoho!

Mamma och jag åkte ner till brorsan i fredags. Make och barn stod och vinkade med näsduken. Ack, undrar om hon någonsin kommer åter. Jodå. Tids nog. När hon fått sova om sig lite. Och ägnat Hellabella lite extra tid.

Så har jag i nästan fyra hela dagar ägnat mig åt trevliga saker. Som att vara med brors familj, shoppat material som en maniac på Söders konstnärskvarter, levererat kort och tavlor till återförsäljare, druckit högklassig latte i Gamla stans källarvalv, besökt en sy- och hantverksmässa i Älvsjö, hälsat på Bästa E på Ekerö. Och sovit!!!

Återkommer med bilder från helgen då (om) jag lyckas flytta dem från telefonen till datorn:/ Så länge, håll till godo med ännu ett vintage kollage med vintertema - originaltapeter från 40-70 tal. Detta är 18x24 cm. Går att köpa/beställa liknande för 150-200kr för den intresserade. See ya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...