Morsornas dag

Mors dag firades genom att bjuda min och makens mödrar (och fäder) på middag. Gerbera är väl en underbar blomma! Den fick pryda dukningen och så fick våra kära mammor ta blomstren med sig hem sedan. Holmsunds Blommor tillhandahöll dessa soliga skapelser (och morsdagskort tillverkade av undertecknad).Efterrätt blev en god variant av fusk-cheesecake med kesella vanilj, hallon, krossade digestive och citronmeliss. Fort fixat, fräscht och jättegott!Nu har jag signat mig på Facebook som alla andra människor. Får se om jag blir såld på det som alla andra människor. Eller hur det blir. Ses kanske där? Bland alla människor. Blir lite matt. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Make over: kökspall

Ingen make over av sliten morsa här, även om det kanske är det som skulle behövas mest:/. Senaste pysslet är i stället en liten ansiktslyftning av en gammal trött kökspall som sina senaste år stått försummad i ett förråd. Då och då har den dammats av (eller inte) för att tjäna som benförlängare vid något målarprojekt inom familjen. Särskilt pigg och alert var den inte när den en dag kom i min hägn, lite ledsen och full av missprydande färgstänk:

 

Men nu!

Uppiffad med nytt självförtroende förtjänar den helt plötsligt en mer framstående plats. En rejäl tvätt, något att ta bort gamla färgstänk med och sedan självhäftande plastfilm är hela grejen. Gick på max en timme. (Naturligtvis i mitt fall uppdelat på ca 10 st sexminuterspass p g a vissa fämiljära åtaganden under tre år). Självhäftande plast fann jag, efter mycket sökande, på Konstnärsshopen här i Umeå. Nu har jag en del över - har någon av er tips på vad man kan göra av det???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fin-främmen i bullerbyn

För några dagar sedan hade jag besök av E, en vän från Stockholmstiden. Vi hade en härlig dag tillsammans, hon och jag och barnen. Hon tycker att vi bor i en riktig IDYLL med bullerbykvarter, hav och sjö inpå knuten och så nära till "allt" - W:s lekkompisar, min och makens vänner, träningsanläggningen, äventyrsbad, ny stor lekpark, parken med ankdamm (perfekt aktivitet med små barn = mata ankor!), skola, elljusspår, barnomsorg och en massa annat som vi har glädje av i vardagen! Det är kul att få lite perspektiv från annat håll, man blir ju lätt hemmablind. Och - hur mycket jag än älskar Stockholm är allt så mycket omständligare där med långa avstånd och mycket folk.

Jag återkommer en annan gång med bilder på vår "idyll" i skärgården (det gäller att välja sina vyer!) Tror kanske inte alla kära stadsbor är beredda att skriva under men de kanske blir omvända. Som jag blivit. Och många andra inflyttade:)!

E avslutade dagen med att köpa en barntavla till några vänners nyfödda barn, en sådan här i mörkbetsad ram:och en tapet-tavla, den här:Tack för besöket!!!
Njut av våren allihopa! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vårblomster i kruka

Hallå i sommarvärmen.

Kanske känns förbi med tussilago men vill ändå visa hur jag planterade ett gäng sådana i en glasskål. Blev en härlig kontrast mellan det "grova" från vägkanten och det skira glaset.Planterade också penséer i svart kruka att njuta av från uteplatsen på framsidan. Där intar jag mitt morgonkaffe så fort vädret tillåter och låtsas att jag är pensionär som köpt lägenhet i Spanien och aldrig behöver frysa:). 

 

Penséerna fick sällskap av silverek samt vita stenar jag plockat på en vacker strand på Zakhyntos och en jättekotte jag snubblade över i Italien en gång i tiden.
Efter snart tre år i huset börjar trädgårdsnerven vakna. Jag blev så glad av att gräva lite i jorden! Mer sån´t! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Babystyle 70-tal

Lövsprickning. Tandsprickning. Det ena härligare än det andra. Lilla S blir snart ett halvår. Är en ljuvlig unge med gott humör som snart sitter själv men hellre sitter i knät på någon, social som hon är. Att sova på nätterna är inte hennes starkaste sida men att sova ute i vagnen på dagen är hon rätt bra på.

Här ligger hon och sussar i jeansmössa som min mor sydde till mig på 70-talet. Åkpåsen i marinblå manchester är sparad från makens barndom och har varit helt suverän - bara att stoppa ner barnet, knäppa tre knappar och så ut i vagnen. Och så är den ju så snygg! På sidan skymtar en stickad filt i orange, brunt och vitt, också den stickad av någon händig übermensch-morsa på 70-talet. All heder åt er/dem som hann sticka och sy kläder åt era barn när de var små. Jag hinner ju knappt gå på toa. Eller skriva ett blogginlägg.W är hos morfars i dag. Hon har fullt program där med att gå på promenad och titta på hästar med morfar, bädda för dockan i lekrummet, hjälpa mormor i köket och kanske viktigast av allt hälsa på gammelfarmor där man fikar sticksdricka och sitter på stor stol på bestämd plats i köket och absolut inte får glömma mata fisken i akvariet . W håller konstant låda med sitt allt mer nyansrika språk. Det är härligt men ett lätt skavsår i öronen börjar ge sig till känna så det är skönt att vila från det ibland;).

Ha en bra vecka allihopa! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tulpaner & examenNågra nya kort med tulpan-motiv har sett dagens ljus.

Snart är det examenstider, så jag försöker ladda med lite kort inför det också:Till lukten av S kissiga blöja önskar er en bra dag och helg som kommer! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...