Kloka ord

Tänk att världen ser ut som den gör fast det finns så många kloka ord???

För några år sedan höll jag på mycket med att måla och texta ordspråkstavlor likt dessa:

Nu gör jag dem mer sporadiskt (skaparnerven kräver ju variation!) men det händer fortfarande att kunder efterfrågar dem, som i helgen då jag skickade ett par stycken till Skellefteå!

Visst förstår ni hur oerhört VIS jag blivit av att texta alla dessa kloka ord som ju finns i mängder;).
Det citat jag förmodligen sålt flest tavlor med är följande:

Dammtussar är bevis på att någon har gjort något roligare!

Detta försöker jag leva efter. Lite lagom ofta i alla fall - man vill ju inte heller att barnen ska få astmatiska besvär (vilket en av dem i och för sig redan har!?!?) p g a mängden dammråttor under sängen...

Önskar dig kraft för dagen, i med- och motvind! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Barntavla till Värmland

Fick en beställning på en doptavla som skulle till Värmland för ett tag sedan. Kvinnan hade hittat min hemsida via Google, fyllde i formuläret och hörde av sig. Jättekul att få göra de här specialbeställningarna! Roligt också att få drömma om sommaren (motivet!) och att skicka tavlan ända till Värmland...Mer sådant!

Texten har jag plockat ur en dikt av Karin Boye: "... Ty dagen är du, och ljuset är du, solen är du, och våren är du, och hela det vackra, vackra väntande livet är du."Här är en annan specialbeställd barntavla som genom en kund i Umeå hamnade hos hennes barnbarn någonstans i södra Sverige.Din Bok i Umeå ställer jag ut lite olika barntavlor. Där tar man också upp beställning om du vill ha en tavla med barnets födelsedata. På hemsidan kan du se flera varianter med olika motiv, text och ram. Du kan förstås även kontakta mig direkt, gärna via mail.

Nu ska mjölkfabriken igång igen. Lillan hojtar - hon är inne i någon vansinnig tillväxtperiod och äter väääldigt ofta! Lite påfrestande för mammas ork men den underbara ungen förlåts ju allt! Tjingeling!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Min man är en tomte!

Måste få delge er en bild på den högklassiga tomte vi hade i år!!! (Det är maken, man blir nästan rädd!) Han kom med häst och vagn dessutom, med facklan brinnande och bjällror klingande genom det snötäckta, frostiga vinterlandskapet! Dagen efter upptäcker dottern att tomten "glömt" halmbocken i hallen och är väldigt bekymrad över detta! Vi säger att det är bra för då måste han komma tillbaka nästa år!


Är det vinter så är det! Det vet fåglarna (som brukar bo) i denna lilla stuga utanför svärföräldrarnas hus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nytt år, nya möjligheter!

Så var det ett nytt år. 2010 låter som långt in i framtiden men är här och nu! Ett nytt år, fullt av nya möjligheter  - om man bara har kreativiteten och modet att ta itu med dem! Tiden behöver man ju också förstås. Men tiden finns ju, sägs det, allt beror på hur man väljer att använda den! Däri består den stora gåtan och utmaningen för året. 

En tanke för 2010 är att jag ska söka till SIGNERAT.se, en designmarknad för formgivare och hantverkare på nätet, typ Designtorget. Det finns många duktiga händiga människor representerade där som gör jättefina grejor - snygga kläder för barn och vuxna, fantasifulla smycken, unik konst, roliga presentartiklar mm till priser som inte är högre än massproducerade produkter hos de stora butikskedjorna. Att gynna småskaliga, lokala hantverkare ligger mig förstås varmt om hjärtat;) 

Själv har jag börjat året med att måla några nya original till kort. Hemma hos svärmor och svärfar fanns möjlighet till barnpassning som möjliggjorde det länge efterlängtade, att ta fram akvarellfärgerna! Motiven jag målat/håller på att måla ska tryckas upp, beskäras och monteras ett och ett på kort. Nu gäller det att tänka vår och sommar i skapandet trots att det är -21 grader ute!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...