Köttbullskaka & nya kort

Hallå alla insnöade. Ytterligare några decimeter snö har berikat vårt vita vinterland. Vi förundras och förfasas men konstaterar nöjt att snöskottarmusklerna växer för varje dag! Jag köpte inssynsskydd till fönstren på nedervåningen tidigare i vinter... Det visade sig vara en hyfsat onödig investering med tanke på de meterhöga snövallarna:)!

En skön hemmasöndag har vi haft. W mättar våra magar med kulinariska läckerheter i sitt "kök" - i dag blev det köttbullskaka, lingonsyltsaft och blodpudding med ketchup och senap. 
 
Har gjort några nya gratulationskort med ett piffigt rödprickigt papper jag nyligen köpt, så här blev de.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LeMarc-text
I dag strålar världen mot oss med gnistrande snö och klarblå himmel. Det hjälper en aning mot sömnbrist och mammastress.

Många bebisar som ploppar ut och en hel del barndop brukar det vara så här på våren. Har på något vis mitt i allt småbarnsliv lyckats åstadkomma några nya barntavlor i formatet 13x18 cm och lämnat in för försäljning till Din Bok i Umeå. Lämnade också in några barntavlor till Holmsunds Blommor där de börjat sälja lite inredningsprylar till barnrummet (Cults produkter bl.a.). På bilden ses en tavla med text av Peter LeMarc som går så här:

Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt

Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå
Jag önskar dig kärlek i rikligt mått 
och vänner att lita på

Fin text, va!?
Barntavlorna kan du även köpa direkt av mig! Specialbeställ med den text du önskar eller välj mellan färdiga, se exempel här på bloggen under rubriken Barn-och doptavlor och kolla in hemsidan för fler varianter. Du kan också kontakta mig direkt på helena@hellabelladesign.se

PRIS NU FEB-MARS 198 kr inkl frakt för alla barntavlor som köps direkt av mig!


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Presenter och drunkning

En present blir väl extra kul att både ge bort och ta emot om den är fint inslagen. Då blir omsorgen man lagt på utsidan nästan en present i sig. Jag roas mycket av att slå in paket, däremot är jag inte alls så road av att köpa presenterna - det är ju så erbarmligt svårt att hitta rätt grej till rätt person till rätt pris till rätt tillfälle! Jag skulle kanske ha levt för 100 år sedan och inte i dagens prylfixerade samhälle. Vid en liten runda i stadens affärer drunknar jag i det oändliga utbud av precis allt som finns i affärerna... Kan bli alldeles matt och nästan oförmögen att ta det enklaste beslut. Är jag ensam om det? Det kanske är min amningshjärna som är ännu känsligare för intryck än förut och vilt protesterar mot ovidkommande saker som inte har med vård av min lillbebbe att göra;)? Hoppas att presenten blev bra trots allt (det var en barnbok till en pojke som döptes, kan jag avslöja). På bilden syns handen av en klåfingrig tvååring som gärna är med och saboterar mammas projekt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pussel och pussar

I helgen hade vi dop för lillan med efterförljande fest hemma hos oss. Svärmor som var här konstaterade lite snopet att det 60-tals bord i teak som hon utan omsvep lät mig släpa hem från deras kallförråd i somras var snyggare än hon mindes... Det var nästan så hon ville ha tillbaka det efter att ha sett det i ny miljö, uppfixat med slipning och inoljning efter att ha stått undanskuffat i ett 20-tal år.

Gillar vår tv-hörna efter inköp av nya soffan. Två tavlor som jag gjort med vintagekollage får agera färgklick. Här gör vi allt - vilar, umgås, ser tv, ammar, läser, fikar, leker, pusslar och pussas. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Storasysters rum

Så här ser sovhörnan i storasysters rum ut sedan vi gjorde i ordning den. Tyget på väggen är 70-tal och prydde makens rum när han var liten. Heja svärmor som sparat - jag blev helförtjust och spände genast upp det på en ramsom färgklick på väggen. Utdragssängen fyndade jag på en loppis förra sommaren, målade vit och dekorerade med ljusgrå kant. Synd bara att W sedan ett par veckor fått för sig att vägra sova i egen säng och föredrar en madrass på golvet bredvid pappa i stället.

Tavlan på väggen ser ut så här i närbild (dikt av Karin Boye):
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alla hjärtans dag

Hallå alla kärlekskranka!
Har gjort några små kort till Alla hjärtans dag-presenten/blomman. Är egentligen inte så förtjust i sådana här kommersiella jippodagar men just Alla hjärtans dag kan jag tycka har en bra innebörd, att komma ihåg dem man älskar och uppmärksamma dem! 

Själv är jag i alla fall kär i lilla S som snart blir tre månader. Och i storasyster förstås! Men några ostörda timmar med lillan när storasyster är hos dagmamma är ovärderliga... Efter en natt klistrad mot svettmorsan slår hon upp sina blå, ger mig ett av sina tandlösa leenden och börjar jollra. Svårslagna ögonblick man får njuta av så länge de varar, bebistiden är ju så smärtsamt kort...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vinter-vintage-kollage
Tjingeling i kylan, -18 grader här i dag! Lillan är rejält förkyld och låter som ett gammalt tröskverk trots sin ringa ålder av 11 veckor. W har klarat sig hittills och härjar loss hos morfars i dag. Själv är jag rosslig i halsen och hinkar i mig avkok på färsk ingefärarot, en huskur som river ilsket i strupen och brukar ta död på lite bakterier... 

Har köpt nya ramar i vitt och ek samt ett gäng fina passepartouter som jag ramade in ett par vintage-kollage med i går. Kollagen gör jag genom att klistra bitar av 40-70-tals tapeter mot enfärgad bakgrund. Jag gillar att kombinera tapeternas mönster och färger lite oväntat och se om jag ändå får till en helhet som känns modern, stilren och kul. Med hjälp av att variera färg på passepartout och ram kan man lätt ändra uttryck på kollagen.

Jag ställde kollagen i kära stringhyllan bredvid ärvd 50-tals kruka från mormor och läcker ljuslykta i nät som vi fått i present. Vad tycks?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...