Nytt kollage

Har gjort ett nytt kollage med 60- och 70-tals tapeter. Tycker vi kan behöva lite fagra färger så här års när höstmörkret står för dörren:

Blomkrukan till vänster kommer från min mormor. Vasen gjorde jag på en kurs för några år sedan.
Liknande tavlor kan beställas, från 250 kr, se fler ex på hemsidan. Nedan samma tavla i annan miljö:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Så gör prinsessor

På söndag fyller vår "stortjej" tre år. Ofattbart. Jag som inte blivit en dag äldre! Nåväl, i present får hon bland annat boken "Så gör prinsessor" av per Gustavsson. Jag föll pladask för den när jag hittade den i bokhandeln. Den handlar om en okonventionell prinsessa som slåss med drakar, räddar en by från farliga rövare och hjälper en stackars prins ur ett dike. Prinsen VÄLJER hon sedan att gifta sig med (Observera skillnaden mellan att VÄLJA och att BLI VALD!)!

En härlig berättelse som sund och orädd kontrasterar mot traditionella sagor där prinsen "tar sig" en (passiv) prinsessa! Den dag dottern börjar leka prinsessa vill jag att hon har en nyanserad bild av vad tjejer/prinsessor 
kan och förmår.Lycka till alla oss som har döttrar (och söner för den delen) att ge dem självkänsla nog att klara livets vedermödor. Stå på egna ben. Eller sitta på egen stjärt som någon så väl uttryckte det:).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nakenchocken avklarad

Söndagens framtidsmässa i Holmsund förlöpte väl och var riktigt lyckad. Det var inte så farligt att klä av mig naken (läs: ställa ut mina produkter på hemorten). Trots regntunga skyar kom folket och tittade (!), handlade och socialiserade.

Besökarna verkade uppskatta att få kännedom om lokala förmågor och produkter. Jag fick kommentarer från bekanta liknande Varför har du inte sagt att du gör sådant här?? och Jaså, är det DU som är HellaBella/ har kort på Holmsunds Blommor/ Hemslöjden (etc)! Jag funderar nu på att hädanefter ikläda mig helkroppsstrumpa med texten HellaBellaDesign - här är jag och fästa några handgjorda kort dinglande från väl valda kroppsdelar så att inga oklarheter ska råda. Kanske också måla vårt hus i färg och mönster som den turkosa tapet som pryder sidorna på denna blogg. Vad tror ni?

Mammas snygga trasmattor och disktrasor i hellinne verkar heta på marknaden. Själv fick jag bra respons på sommarens nya småkort (med änglar bl.a), men även andra kort och barntavlor. Tack alla ni som kom!

Så här såg det ut:
Roligaste kunden var den alerta lilla hattbeklädda tanten citerade dikter medan hon entusiastiskt och minutiöst kollade utbudet, höll rätt på sin inte lika pigga väninna och plötsligt utropade: Va säger du, flicka, heter du HellaBella - jag som kallas KullaGulla!

Nästa år utlovas bättre och mer rättvisande annonsering så att ännu fler besökare hittar dit. Kanske gör jag och mamma också det. See ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Naken på stan

Framtidsmässa på Västerbacken, Holmsund, söndag 22 augusti, kl 12-16. Boka in! Skärgårdens företagare, konstnärer, hantverkare och andra verksamma kommer ut ur sina vrår för att promota sin verksamhet för omvärlden och tillsammans marknadsföra kommundelen. Jag kommer att stå där med färska kort och tavlor i urval, tillsammans med min mor som säljer sina disktrasor i lin. Billigt som alltid vid direktförsäljning. Kom och hälsa på oss!

Alltid delade känslor det där med att ställa ut - sig och sina grejor. Naken på stan-feeling. Det här är jag och det här gör jag. Att lämna in produkter för försäljning i butik innebär ju inte den här obekväma känslan men då får man å andra sidan inte den värdefulla direktresponsen från kunderna heller. Så nu när jag blev uppringd av arrangörerna tog, TAR jag chansen. Det blir kul. Och påklätt. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hallonpremiär

Jag är ingen bärplockare. Jag är en bärätare. Men i veckan gjorde jag ett undantag och begav mig ut i snåren tillsammans med min mor Bärfantasten. Härligt var det. Riktigt avkopplande och meditativt. Inga insekter, värme i luften, mysigt småpratande och till och med havsutsikt! Vilken känsla det kommer att bli att göra paj och sylt av dem. Om jag hinner innan jag ätit upp dem alla som de är. Ty jag ÄR verkligen en bärätare.

Fick en möjlighet att testa nya kameran också, en CANON powershot SX210 IS som verkar fylla mina krav och önskemål på kvalitet och ändå vara en hyfsat smidig kamera (Canon IXUS I love you but it is time to move on...)


Lingon fanns det också men de fick vänta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inplugged

Hello igen!

Min idol - den sjävgode men ack så kloke dr Phil använder ibland uttrycket "plug in". Ofta handlar det om frånvarande familjefäder som uppmanas engagera sig och ta del (dvs plug in) i familjelivet. Själv brukar jag tänka att jag ska "plug out" ibland istället. Det har jag gjort i sommar. Om inte från familjelivet (det är ju lite svårt men det görs ibland också) så från en massa annat som hör vardagen till. Bloggen bland annat. Men NU är jag tillbaka!

Sommarens paus och vila från vardagstugg har förstås underlättats av att vi har kära föräldrar med sommarstugor att åka till. Där har vardagens måsten konkurrerats ut av båtturer, friska havsdopp, bad i vedeldad tunna, besök hos vänner, cykelturer längs dammiga grusvägar, loppisbesök, surströmming, sena kvällar vid öppna spisen, morgonkaffe på altan och annat skööönt. Ljuva sommar. Solen! Värmen! Jag är född på fel ställe. Här får ni några bilder som får sammanfatta min favoritårstid BIG TIME!

Nyfiken kisse på bryggan vid stugan.


Älskad och flitigt beskådad vy på samma ställe.


Lillan har efter en månads konstant träning och frustration knäckt koden till att kunna krypa!


Stugors småskalighet tilltalar både vuxna och barn!


Farligt många kaffekoppar har det lust att bli...


Men stressmagen lyser med sin frånvaro tack vare miljöer som denna:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...