Svår städ-iver

Jag har drabbats av svårartad städiver. Vill rensa. Göra av med. Fräscha upp i råttboet. Misstänker att jag blivit lite smittad efter att ha tillbringat en helg hos mina kära, och välorganiserade, kusiner i Sundsvall:). Började riva ut grejor i köksskåpen i går och fick ihop en stor kasse köksgrejor som aldrig används och förmodligen inte kommer att saknas av vår familj när jag skänker dem till Myrorna. Men vilken tid det tar! Nu ser hela köket ut som ett bombnedslag av innehåll från rensade köksskåp och jag orkar inte göra klart. Så råttboet består väl ett tag till.

Samma dag som jag rensar ut för att göra luft i skåpen kommer leverans av ett gäng Rörstrands tallrikar som jag köpt på Tradera (fler filtallrikar till maken, enda gången han varit översvallande positiv till mina porslinsinköp!). Och så kom jag hem med några fina gamla ramar från en loppis och så förstås ett par (eler några fler!) nya prylar från IKEA. Så luftigt blev det väl inte. Men lite fräschare. Roligare. Soligare.Under Rörstrands tallrikar Forma syns prickig vaxduk från Ohlsons Tyger och solig bricka från IKEA. I bakgrunden tåliga barntallrikar/skålar från IKEA. Ramarna har jag tänkt använda för fler familjebilder i svartvitt och sätta upp i matrummet någon gång när jag får tid.

Kusin E har en tavla som jag gjort med vintage tapeter på hedersplats i sin hall:

Och till sist. På min önskelista står just nu väldigt mycket en sådan här snygg och proffsig espressomaskin (helgen har guldkantats av uuuunderbart gott kaffe från kusin I:s caféhörna!)TACK för helgen käraste kusiner och resp.! Och glad vecka på er och alla andra!!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välnötta skor

W har vuxit ur alla sina byxor på en vecka, känns det som, och går omkring och väntar högvatten i alla vårens vattenpölar. Några vårskor har hon inte heller. Måste införskaffas. Hittade mina egna småskor, så härligt vackert använda från slutet av 70-talet. De är så fina så jag brukar ha dem framme ibland, som en personlig detalj.W ville inte ärva dem av mig! utan hellre ha nya Pippi gympadojjor. Jaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ZZZmå kort

Status: Fem månaders sömnbrist p.g.a ljuvlig bebis. 

Har ni någon gång varit på en kurs där deltagarna - som ännu är okända för varandra - ska beskriva sig själva med tre ord. Då fördelaktiga egenskaper som "ENERGISK, POSITIV, NYFIKEN" eller "SOCIAL, ÖPPEN, GLAD" flyger i luften som lätta ballonger. Tänk att då släppa en bomb: "TRÖTT. SLITEN. OSOCIAL". Det vore väl modigt:)! Ska göra det på nästa kurs jag går.

Under lillans sovpass i dag lade jag mig inte och sov, min dumma gök, men jag fick däremot utlopp för min kreativa längtan och åstadkom några småkort med finfina papper färskt importerade från USA! Fick också användning för en mönstersax som är ny och lite kul.

Mer kortvarianter finns på hemsidan, som förresten måste uppdateras snart! Tjingelingpling så länge. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vårkänslor

Mitt i den efterlängtade vårens raska ankomst befinner vi oss. HÄRLIGT!

Det konstanta och härliga ljudet av takdropp som ständig musik i mina öron, utslitna vinterskor som äntligen stuvas undan till förmån för lättare gympadojjor, nypremiär för W:s ääälskade trehjuling med några vurpor och blodiga knän som följd. Vidare soltörstande människor mot varma fasader, de första fräknarna på åtminstone min näsa men också näst intill köldskador på benen eftersom jag lagt bort långkalongerna för tidigt i år igen...

Lilla S har blivit 5 månader och firar detta med att svinga sig ännu vildare i hoppgungan och förundrat testa sina  röstresurser så vi andra får sår i öronen.

Det är vår vår. Härligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tårtkalas

Lillebror fyllde år igår och inspirerad av detta blev det några nya tårt-kort:Fick även leverans av en massa material från föräldrarna som varit i USA, rena julafton var det! Allt papper, sidenband och annat jag har nytta av kostar ju bara en bråkdel av vad det gör här, så det var kul att se vad de köpt. Skulle vilja åka dit själv - inte bara för att shoppa...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mys- och minneshörna

Hej hallå från slasket i Umeå.

Den här tiden på året drabbas jag ofrånkomligen av svårartad Stockholmsabstinens. Från vänner där nere vittnas (skade-?)glatt om blåsippor i skogen, kortärmat på balkongen, picnic i gräset och andra säkra vårtecken medan vi här uppe i norr fortfarande harvar på med överdragsbyxor, gummistövlar och storpack näsdukar i jackfickan!

Ack om man finge åka till varmare breddgrader. Helst NU, i denna stund. Mitt tjocka duntäcke i kombination med varm bebis i sängen gör att jag om nätterna ofta drömmer att jag är i hettan i Thailand, haha. Dagtid kan jag drömma mig bort vid vår vägg av fotade reseminnen, se bilden. W föredrar utrymmet under trappen av den anledningen att den fungerar som hennes lek- och myshörna. Dynorna har fått överdrag av ett IKEA-tyg - tack mormor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Äggade hälsningar!

Kuckeliku!

Var är ni? Vad tycks om nya layouten på bloggen (flirtar ogenerat med hemsidans look)?

Vi är hos makens föräldrar och har det kungligt med sol, skoter, ägg och skön återhämtning framför brasan i gillestugan. Vill önska er alla en GLAD PÅSK med en bild på lilla S i en underbart påskig kycklingdräkt/pyjamas från den tid då maken var nyfödd, visst är den helt LOVELY?!Prickar på krage, ärmar och under tassarna.Plastnycklarna har hängt med lika länge; såväl jag själv och mina bröder har tuggat och gnagt på dessa!Glöm inte bort att pussa och krama era kära i helgen! Allt gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...