Livets kontraster.

Det är bra att äta frukt för då blir man frisk och sund, säger doktor och dietist. Det är inte bra att äta frukt och juice för då får man syraangrepp på tänderna och det är jättedåligt hävdar tandis.
 
 
Det är bra att vara ute i solen för då produceras d-vitamin som håller oss pigga på vintern. Det är inte bra att vara ute i solen för då kan man få hudcancer och ve och fasa skador på hornhinnorna. 
 
 
Det är förnämligt trevligt och härligt för sinnet att resa men det är inte bra för miljön. Riktigt dåligt!
 
Det är jättebra att dricka måttliga mängder kaffe och rödvin för det innehåller nyttiga ämnen som t.e.x. antioxidanter som kroppen mår prima av. Det är verkligen ingen höjdare att dricka kaffe och vin för då kan man bli beroende, erfara skadliga effekter på kroppen och inte minst få missfärgade tänder!!
 
Det är sannerligen nyttigt att äta mycket frukt och grönt. Men de är så besprutade så enligt vissa forskare är det rent av skadligt att äta stora mängder, tänk på det! Och beakta miljön - för att vi ska få äta kiwi som innehåller mängder av välgörande c-vitamin måste frukterna färdas från andra sidan jordklotet. Är det vettigt?
 
 
 
 
Att dricka mjölk och äta kolhydrater är bra för kroppen för sitt höga kalcium- respektive energiinnehåll. Men det är minsann tufft för våra känsliga magar som ska spjälka dessa svårsmälta ämnen. Kolhydrater är dessutom fettbildande enligt många och det är ju väldigt poppis just nu att köra lågkolhydratkost.
 
Att äta kött är toppen för det innehåller mycket järn och bra med protein som kroppen behöver. Men vår höga köttkonsumtion gör stor skada för miljön och är väl i princip alltid oetiskt mot de stackars djuren.
 
 
 
Att simma är världens mest skonsamma träningsform. Men simmar du som enda motion belastar du inte skelettet vilket bäddar för framtida benskörhet!
 
 
Det är viktigt att äta regelbundet och ofta för då håller man blodsockret jämnt och fint som påverkar humör och ork. Det är verkligen förkastligt att äta ofta för då får aldrig tänderna vila från de berömda syraangreppen och skadliga tandtrollen.
 
Det är gott att vara informerad och påläst. Men jag tror jag ska sluta läsa och lyssna - hur ska man hantera dessa livets kontraster?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...